Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Како да се носат документи кога не знаеме дали сме примени, годинава гледам многу измени има али нема логика да потрошам 1000 ка за пат за носење на документи, да губам дневница од работа, и пари за документи се на се 2000 денари ќе се соберат, а ако не сум примен џабе е сето.
море повеќе од 2000ден, сметај за семејно материјално треба да вадиш за сите членови, ново државјанство (или не постаро од 6 месеци таму). А и сметај дека гарант ќе имаш “непотполнети“ документи кога ќе појдиш во студентскиот и ќе те вратат назад да ги “допотполниш“ и згора на тоа никој не ти гарантира дали си примен или не. А сонцето е гратис што че те столчи по пат

:confused:

200 денари за семејно
5 евра ( 320 денари за потврда за редовен студент)
150 денари за државјанство
500 денари повратна карта до Скопје
ами 2 дена што треба да ги собирам документите, а работам и автоматски со денот кога одам за да ги носам ќе губам дневница (800 денари), а и деновите кога треба да ги собирам документите низ градов да излезам порано од работа така да ќе ме заминат 2000 секако

Нема потреба од заверка на нотар за студентски, но не е лошо да си направиш и заверени копии за да имаш кај тебе пошто оригиналите ти ги задржуваат на факс.
Резултати на 29ти.
е зошто ќе ми се заверени копии , ке треба ли оште некаде да давам документу ?

Е што знам ја ќе ти требаат ли негде :)Ја за секој случај си ги имам кај мене, не се знае што може да ти притреба. За во студентски дефинитивно не бараат заверени. Па ти како си сакаш:)
--- надополнето: 11 август 2013 во 21:01 ---
Ова го сретнав некаде по фејсбукот, како и да е би требало резултати пред 20ти да има , оти до тогаш е рокот за поднесување документи

Документи поднесуваат сите што аплицирале. Нема да има прелиминарни листи.

Луѓе, годинава е поинаку, бидејќи годинава и министерот ни е поинаков.
Затоа и нема списоци, затоа и порано е се. Затоа и сместувањево ќе биде само едно прашање ја мачи оваа нација, каде ќе се седи оваа година.
Нема рима, ама битна е дружбата.

Документите се носат порано бидејќи оваа година нема да има преелиминарни. Ќе има директно конечни. Затоа и директно ќе не изнеабеат сите, да ми простите на францускиов, оти резултати ќе има дури на 29ти. И ако не те примат, крсти се каде ќе седиш. Септември веќе ќе биде почнат, а ти уште место за седење немаш.

Затоа не викајте дека ви е за џабе патот, или ќе ве примат или не, ама без тоа, да ги однесеш документите, не бива.

Луѓе, годинава е поинаку, бидејќи годинава и министерот ни е поинаков.
Затоа и нема списоци, затоа и порано е се. Затоа и сместувањево ќе биде само едно прашање ја мачи оваа нација, каде ќе се седи оваа година.
Нема рима, ама битна е дружбата.

Документите се носат порано бидејќи оваа година нема да има преелиминарни. Ќе има директно конечни. Затоа и директно ќе не изнеабеат сите, да ми простите на францускиов, оти резултати ќе има дури на 29ти. И ако не те примат, крсти се каде ќе седиш. Септември веќе ќе биде почнат, а ти уште место за седење немаш.

Затоа не викајте дека ви е за џабе патот, или ќе ве примат или не, ама без тоа, да ги однесеш документите, не бива.
е то е заебаното ако не не примат, на 1ви септември тешко е за стан, уште потешко за цимери

Зашто да се плаќа за семејно материјално ? Минатата година ги зедов без пари,
тoj таму ми велеше ако допишам било што за намената на семејно материјалното треба да платам, па зедов заокружив за сместување во социјална установа :icon_lol:

Друже не си го ни прочитал тоа што си го цитирал. Види за која година е тоа.

oh shit xD

дека мајка ми ги трчкаше тие работи со документите и не го прочитав годинешниот конкурс детално... сеа гледам дури кој фејл се овие од министерството.. алоо шо школо имаат завршено тие бре? ова не да е ниско, пониско амин . Знаев дека државата е веќе одена по ѓаволите, ама изгледа била и повеќе одошто мислев.

тoj таму ми велеше ако допишам било што за намената на семејно материјалното треба да платам, па зедов заокружив за сместување во социјална установа :icon_lol:

Исто :)

Како да се носат документи кога не знаеме дали сме примени, годинава гледам многу измени има али нема логика да потрошам 1000 ка за пат за носење на документи, да губам дневница од работа, и пари за документи се на се 2000 денари ќе се соберат, а ако не сум примен џабе е сето.
koja godina si ti?

oh shit xD

дека мајка ми ги трчкаше тие работи со документите и не го прочитав годинешниот конкурс детално... сеа гледам дури кој фејл се овие од министерството.. алоо шо школо имаат завршено тие бре? ова не да е ниско, пониско амин . Знаев дека државата е веќе одена по ѓаволите, ама изгледа била и повеќе одошто мислев.

Што ти се фејл толку од министерството , конкретната причина пиши во врска со конкурсот ?

2 години уназад ми го наплаќаат семејно материјално по 100 денари од човек плус провизија во поштата годинава по 135 ме фати
--- надополнето: 11 август 2013 во 23:26 ---

пост дипломски

2 години уназад ми го наплаќаат семејно материјално по 100 денари од човек плус провизија во поштата годинава по 135 ме фати
--- надополнето: 11 август 2013 во 23:26 ---

пост дипломски

и јас плаќав по 100 ден. од член. Ама како што се распрашав затоа во некои градови земале 50 ден. а во некои ич. :tapp:

Да не вртам и да читам наназад во темава сакам да ве прашам за аплицирање преку интернет за студентски за бруцоши беше исто како и за останатите ? дека некаде слушнав за бруцоши аплицирање од кога ќе те примат на факултет што е и логички, но прееска слушнав од некои дека било исто како и за останатите .. ќе може некој да ми одговори точно?

Да не вртам и да читам наназад во темава сакам да ве прашам за аплицирање преку интернет за студентски за бруцоши беше исто како и за останатите ? дека некаде слушнав за бруцоши аплицирање од кога ќе те примат на факултет што е и логички, но прееска слушнав од некои дека било исто како и за останатите .. ќе може некој да ми одговори точно?

http://46.29.169.138/web/guest/rsslink/-/asset_publisher/9y5J/blog/id/4441320
Рок за електронското пријавување на студентите од Iгодина почнува од 19.08.2013 година до 25.08.2013 година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom