Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Море да тибам државата каде што не можиш да си заколиш прасе и оставиш во двор да се подисцеди од крвта, па дури младата домаќинка го мие дворот, мајка да го завали огнот и да почека да се одере кожата за гајда, па после да запржи од џигерчињата, мевцето и малку сланинка со кромидче две-три тепсии.
Мхм, мхм...

дај сега не зезај и таму има и се прават далавери... финтава е што во германија и на социјално ќе имаш подобар стандард него 90% од државата.. тука завршува муабетот. се што МКД нуди го има и во ГЕР плус уште 20 други опции. луге работат, и заработуваат.

Одма сите џупци одавде таму ги чекаат за социјално да им дадат. А бе кој му дава социјално ако не е државјанин?
--- надополнето: 8 август 2013 во 17:56 ---
Море да тибам државата каде што не можиш да си заколиш прасе и оставиш во двор да се подисцеди од крвта, па дури младата домаќинка го мие дворот, мајка да го завали огнот и да почека да се одере кожата за гајда, па после да запржи од џигерчињата, мевцето и малку сланинка со кромидче две-три тепсии.
Мхм, мхм...

Гајдата се прави од јагнешка кожа, толку разбираш :icon_lol:....

Мхм, мхм...
И од кога ќе ждригнеш, си ја бараш одјавата од колата која ти ја изгубиле низ систем од Скопје до Прилеп веќе 30 ден и целата мрснотија ти искача од росно чело. Во тоа време младата домаќинка со комшиките испила веќе три кафиња без шеќер и го расталкала цело маало до пелени. Мајка за тоа време спружира гашти низ двор.

A so pravime koa ke ostaris i nemozes da rabotis veke ? Penzija ? ili ke umirame na 64 ?
A i zanaetot poleka ti umira....hybridnite koli se poveke zemaat zamav....ke treba da pocnes da ucis elektro.
Не се секирај, TDI е најдобрата технологија на светот. Тој потајно се надева дека еден ден сите луѓе ќе возиме гољфој тројка тедеи...
Pa ova e mnogu vazna rabota koga prajme muabet za kvalitet na ziveenje. Ako na tebe ne tie tvoj problem.
Ако си убеден дека кебапите и патлиџаните се предуслов за квалитетен живот, почнува жал да ме фаќа за тебе :(
Колку и да иде на нерви валволин , само во едно се согласувам со него .Вкусот на зеленчукот и овошјето не е ист како во МК за она што го има на наше поднебје.
Не ни можи да биди ист, ама не значи дека е полош. Ако го слушаш него, Македонија има најдобра храна... секаде на друго место е полоша храната.
Тоа ти е оној инаетот и лупањето в’гради, нашето е најдобро. За со гајда да не плачат сме... ништо не ни остана да се пофалиме дека не бива, па ќе се тешиме дека зеленчукот ни е повкусен. А за жал и за тоа не сме во право.
A ja eve sega si krkam dinjce od tie zutite i epten blagite,mljac mljac. Posle ke idam na baklava kaj eden prijatel od bosansko poteklo. Vi tecat ligite?
:D:tapp:
btw sreken bajram na muslimanite ovde.
На одмор беше некаде, шетна летово? За викенд тркна некаде? На кино беше или во театар? Кој филм и претстава ги гледаше? Беше со фамилијата во ресторан на вечера? Проба некоја странска кујна? Беше зимоска на зимување на некоја планина? Гардероба колку пати си купи себеси и на фамилијата месецов? На децата им купи некоја играчка? Сметките редовно ги плаќаш, т.е. со траен налог?
Одговори на некои од прашањава, па поприкажи ми тогаш за квалитетот на живот и јадењето динчиња.

Abe edno sirenje tamu nema kaj da kupis ne filozofiraj be. I na niv koga ke probat od naševo ovošje i zelenčuk odma im stanuva najubavo. Si priznavaat i oni samite.

Како бе тетка ми кога доаѓа од странство еден куфер носи со сувомеснато, чоколади, кашкавали...
А за сирење што рече дека немало да се купи, омг. Едно бајато сирење сакав да купам и Веро да не беше, и тоа немаше да го најдам.

Ako si ja sakam Makedonija i zivotot tuka,ne sum ti ja bas nekoj patriot. Ke stanam koga i jas ke sednam na drzavna foteljicka vo klimatizirana kancelarija so edno 30tina iljadarki mesecno vo gepot.
:pos:

Не примаат бе во државна фотељичка со четврто.
Мхм, мхм...

И едно динче на крај за десерт :icon_lol:

Колку и да иде на нерви валволин , само во едно се согласувам со него .Вкусот на зеленчукот и овошјето не е ист како во МК за она што го има на наше поднебје.

Тоа беше порано до пред 7-8 години ама веќе не важи.

Последниве години го нема веќе јабучарот, овие новиве дрвенести, немаат сок а вкус 20% од старите патлиџани. Праските и кајсиите врска немаат со старите и плус ги берат зелени, заборавив што беше зрела кајсија што се топи во уста.

Ни останаа, пиперки, тикви, краставици и „ситна боранија“ а прашање на време кога и тие ќе ги расипат.

Сирењата во дуќан ни се најчесто тиња, старото бело овчо сирење само по село ако го најдеш, во однос на храна одиме вртоглаво надолу.

Тоа беше порано до пред 7-8 години ама веќе не важи.

Последниве години го нема веќе јабучарот, овие новиве дрвенести, немаат сок а вкус 20% од старите патлиџани. Праските и кајсиите врска немаат со старите и плус ги берат зелени, заборавив што беше зрела кајсија што се топи во уста.

Ни останаа, пиперки, тикви, краставици и „ситна боранија“ а прашање на време кога и тие ќе ги расипат.

Сирењата во дуќан ни се најчесто тиња, старото бело овчо сирење само по село ако го најдеш, во однос на храна одиме вртоглаво надолу.

Ако знаеш каде да бараш , ќе најдеш сеуште автентичен вкус . За кајсиите не можам да се согласам , јас барем се изнајадов летово зрели кајсии , мармалад направивме 7 тегли , само тој мармалад го јадам :) Инаку струмичките патлиџани се катастрофа , зелени внатре , но можат да се најдат сеуште убави зрели патлиџани кои ги садела некоја баба ,јас кај бабите селанки од пазар купувам.

А за сирење , само канта од бачилата , каде и да е од цела Македонија .

Па ви реков да го банирате од темава,се уништи цела и се сведи на тоа сите да го убедуваме кретенов.

еве у име на државата јас ќе јадам бан доколку валволине биде отпишан од тука :D

Мхм, мхм...

Еве гледам комшии секој ден прасе колат и си уживаат во двор.

Љандра сигурно има најдено работа таму чим цел ден на форум дреми :icon_lol:.

21 век е инаку на Запад, код вас како? Има женске мајкеми?

Значи кога го чисти вецето таму на смартфонот има мобилна верзија на Кајгана форумот, јасно ми е сега :icon_lol:.

Значи кога го чисти вецето таму на смартфонот има мобилна верзија на Кајгана форумот, јасно ми е сега :icon_lol:.

Па ти си знаел големи зборови како смартфон, мобилна верзија, браво браво, I am impressed.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom