Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Што се замарате уште со овој искомплексираниот валволин јас не знам. Оставите го таму нека јаде динчиња...

А мевце златен си мљацкаш понекогаш а? Месото во МКД ви станува замислен поим, поскапо од злато ќе го направат.
Какви овоштија и зеленчуци има тука, да ти се заврти во главата.
Nonstop,se utepav od jadenje skara i kebapi,duri i preku glava mi se.
Sum videl kakvi ovostija i zelencuci ima tamu i zatoa vikam meraklija na taze i vkusna hrana tamu ke umre za jadenje.

Nonstop,se utepav od jadenje skara i kebapi,duri i preku glava mi se.
Sum videl kakvi ovostija i zelencuci ima tamu i zatoa vikam meraklija na taze i vkusna hrana tamu ke umre za jadenje.

:pos: Си видел многу ти, има пазари каде што продаваат локални продукти, свежо набрани сабајлето, а има и пазари каде што продаваат увозно овошје и зеленчук, таму можеш да најдеш од пиле млеко. Со што ве трујат таму во МКД, дај објасни ми, што мислите дека живеете во рајот на земјата?

Колку и да иде на нерви валволин , само во едно се согласувам со него .Вкусот на зеленчукот и овошјето не е ист како во МК за она што го има на наше поднебје.

Nikoj ne kaža deka e raj na zemjata,potpolno se slagam deka tamu e mnogu poarno,ama 100% garantiram deka ni tamu ne cvetaat ružite bez razlika sto ovde nekoi mnogu ni se falat. Koj go biva i znae da se snajde i kaj nas ubavo si živee. Koj ne go biva i tamu treva ke pase.

Колку и да иде на нерви валволин , само во едно се согласувам со него .Вкусот на зеленчукот и овошјето не е ист како во МК.

Мене ми е подобар во странство, прашање на вкус е. За цената изгор, ама само кога споредуваш со МК. Во нивните глави е нормално според платите :)

Drugar ti imal eur1 ti si nemal, od 95 do 2003 carinite se se isti za slicen model na vozilo,bez razlika na godinata. Znaci isto ke platis za golf3 od 95 i za golf4 od 2002. Toa e.

Забегуваме од темата, ама ги имав сите потребни документи (плус колата ми е ЕУР3,не ЕУР1).
Значи он за Мерцедес Е класа - аутоматик со кожа и сите тракатанци која е понова од мојата плати иста царина ко мене за обична Астра.
Ова нема врска со документи, туку со недоволно подмачкување кај надлежните.

Мене ми е подобар во странство, прашање на вкус е. За цената изгор, ама само кога споредуваш со МК. Во нивните глави е нормално според платите :)

Да за цените е потполно точно , ние како да сме програмирани на нашите цени , одма си правиш споредба колку било во МК , ова како непишано правило е :D

Nikoj ne kaža deka e raj na zemjata,potpolno se slagam deka tamu e mnogu poarno,ama 100% garantiram deka ni tamu ne cvetaat ružite bez razlika sto ovde nekoi mnogu ni se falat. Koj go biva i znae da se snajde i kaj nas ubavo si živee. Koj ne go biva i tamu treva ke pase.

Дефинирај убаво живеење, те молам, да видиме што подразбираш ти под тоа.
--- надополнето: 8 август 2013 во 15:21 ---

BTW и мене ми е поубав зеленчукот тука.

Колку и да иде на нерви валволин , само во едно се согласувам со него .Вкусот на зеленчукот и овошјето не е ист како во МК за она што го има на наше поднебје.
Па не е, кога Македонија има доста добра местоположба, многу подобра од Германија, Швајцарија, Австрија....

Забегуваме од темата, ама ги имав сите потребни документи (плус колата ми е ЕУР3,не ЕУР1).
Значи он за Мерцедес Е класа - аутоматик со кожа и сите тракатанци која е понова од мојата плати иста царина ко мене за обична Астра.
Ова нема врска со документи, туку со недоволно подмачкување кај надлежните.
Da ,OT sme,ama eve pak ke ti objasnam poso gledam deka ne znaes,eur1 e dokument za evropsko poteklo (moze i vazecka izjava vo kupoprodazen dogovor), so sto se namaluva carinskata stapka od 5% na 0% (ne ddvto),i se plaka od 100-500 evra pomalku carina za nekoe si prosecno vozilo vo zavisnost od godinata. Eur1 e neophoden za ponovi vozila inace ke te oderat.

Па не е, кога Македонија има доста добра местоположба, многу подобра од Германија, Швајцарија, Австрија....

Зеленчукот, барем во Германија, се увезува пред се од Шпанија. Пакувано се како што треба, не може дамка да најдеш. Некој ќе рече пестициди незнам што, но зарем во МК е различно? Ако сакаш без никакви пестициди купуваш БИО. Јас барем за зеленчук и овошје знам нешто со оглед на тоа што сум вегетаријанец а бев и веган, буквално само тоа јадев.

Зеленчукот, барем во Германија, се увезува пред се од Шпанија. Пакувано се како што треба, не може дамка да најдеш. Некој ќе рече пестициди незнам што, но зарем во МК е различно? Ако сакаш без никакви пестициди купуваш БИО. Јас барем за зеленчук и овошје знам нешто со оглед на тоа што сум вегетаријанец а бев и веган, буквално само тоа јадев.

Зеленчукот најмногу се увезува од Холандија , Шпанија е втор трговски партнер .

Зеленчукот најмногу се увезува од Холандија , Шпанија е втор трговски партнер .

Јас најчесто за домати и краставици читав на декларација Шпанија. Секако имам и Холандија и Грција често приметено, а помалку Бугарија, Србија. Македонија никогаш поради некоја причина. Како и да е единствена забелешка за зеленчукот ми е цената поради тоа што влегувам во маркет и мислам Еј за овие пари 3 кг во МК би купил...Асортиманот и квалитетот според мене е многу пред нашиот, посебно со егзотични овошја и зеленчуци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom