Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Абе од 200-300 шо ќе влезат без карта ни тие побогати ни клубот посиромашен.Туку мене ме нервира тие шо имат пари а во меѓувреме мозокот му е од амеба па мислам дека ако не плати карта е јак мангуп...Тоа е на шо треба да се мени во свеста на луѓето да сватат дека се манги ако плаќат а не ако не плаќат...Треба тој шо е финансиски добар, да му е чест да плаќа карта и директно да го финансира клубот...Па од друга страна има некој навистина шо нема денар , па жалосно е него да не го пуштиш а душа дава за клубот..
п.с.Е памтам јас кога бевме дечиња 10-11 години на тоа ридчето како индијанци гледавме , а некогаш и по 2-3-ца со една карта не пуштаја :):pos: ама не дека се праевме мангупи:pos: туку деца јабанџии :pos: немавме денар, или пак 2-3 имат другите 5 скршен денар немат....:P шо интресно ни беше

Тоа е муабетот, 100 денари се кафе пари, треба да ти биди кеф да ги дадеш за клубот. Сигурно имаш заприметено колку души влегуваат од кај чкембарите и потоа заминуваат од таму што дава многу грда слика.

И ние сме греој абе како можи градоначалник на Битола да е чоек роден во Кичево кој на 24 години се преселил во Битола.Каков спорт бараме од него бе се да му ебам....За него има едно чаре, фаќање за бабка и транспорт во Кичево...Само то е лекот

За да изгради Двојчето стадион во 1 год. треба врба да роди... јас напишав во друга тема, дека Чкембари излезот од оваа калакурница со стадионот треба да го бараат во некој богат и моќен приватен бизнисмен, а не во 2-то, кој едноставно не го бива за спорт, а и битолчани не го гласаа за спорт туку за културни лета и манифестации. Подобро ќе биди 2-то да ги тргни рацете скроз од спортот да не ја заеби работата сега кога е најдобро!

Силјан Мицевски е најдобра и прва опција за Талески, а и градежно претпријатие има, тоа е голем плус и за Чкембари и за него и за клубот. Доволно од општината ќе биди барем пола сума за стадионот да покрие, а другата половина Циле како сопственик на ФК Пелистер да ја покрие, барем за него не би требало да е проблем.

Абе шо знам со чичковците не ми беше интересно тоа важеше исклучиво за на ракомет за на фудбал имаше други чарина ама за на ракомет беше закон и плус ако знајш некој шо работи во рек или зикот мислам беа шо имаа картички од синдикат оти тогаш немаше сезонски карти влезот ти беше загарнтиран ако не ќе бараш некој чичко полицаец за да влезиш(шверцоваш) на ракомет ..За на фудбал мене ми беше многу по јако на ѕидот оти беше успех да му се прикрадиш на редарите шо стоеја на ќошојте и залепен по крајот да стигниш до средина па таму еднаш седиш па те боли газот од срчите па станваш арно ама виско и плус може да те види некој да те избрка па од друга страна се радваш оти го гледаш Пелистер ..златни времина беа тоа а сега вкрај се уландивам ко ќе видам децата дека треба да ги молиш за да одат на фудбал или пак за знамина да тргаш9слегваш) од трибина беше привилегија и чест во то време па ако му речеја на некој другар сите скоскавме и ако можеше два тројца да го носат знамето ние 5-6 души држи на него од ќеиф ...Инаку баш се потсетив најака беше лотаријата на фудбал на полувреме и сите со клечките во рацете и дупат на бројките абе томболата беше закон чадори точаци ејјј убај времина а на ракомет со Мане пред почетотко на натпреварите и на фудбал пушташе гулаби по по по шо беше тогаш цело време стадионот салата полни без разлика со кој игравме и со душа се чекаше Недела и сите на стадион знаеја состави резултати формации историја на Пелистер па старите со радивцата ко ќе слушаа и кажва падна гол шо ти знам таму падна гол ехе муабети цела трибина за резултатот шо го кажа стариот шо слушнал на радио а не сега се некако вештачки и на сила и и достапно се и пак нема ништо од тоа што треба да биди

ps.за стадионот шо викаш како шо оди работата на дечината сегашни дечината не ќе можат да гледаат на ограда оти барем уште две генарации не гледаат стадион кај нас со овие власти за жал
А го памтите онај шо продаваше сончоглед ТИРИНТИНА МОЈА ВАЛЕНТИНА,ОД ФИРМАТА НА АМБАСАДОРОТ:pos:...легенда беше,за жал мислам дека почина...:(
Богами ова беа времиња....
Кога сме кај Чкембарите,тогаш не можеше секое детиште да биди на трибината кај Чкембари,сега кој стигна изиграва мангуп....:facepalm:

А го памтите онај шо продаваше сончоглед ТИРИНТИНА МОЈА ВАЛЕНТИНА,ОД ФИРМАТА НА АМБАСАДОРОТ:pos:...легенда беше,за жал мислам дека почина...:(
Богами ова беа времиња....
Кога сме кај Чкембарите,тогаш не можеше секое детиште да биди на трибината кај Чкембари,сега кој стигна изиграва мангуп....:facepalm:

Почина човекот, бог да го прости , ианку беше права атракција на фудбал, не се секавам точно од каде но неговиот сончоглед имаше цела историја от кај е краден и каде е печен, инаку човекот беше стечаец од коперанти па тој му беше единсвениот извор на егзистенција.

Почина човекот, бог да го прости , ианку беше права атракција на фудбал, не се секавам точно од каде но неговиот сончоглед имаше цела историја от кај е краден и каде е печен, инаку човекот беше стечаец од коперанти па тој му беше единсвениот извор на егзистенција.
RIP....:(
Ако не се лажам викаше дека беше ваден,краден од нивите на Гагачев(екс директор на ЗИК Пелагонија)....
Ама какви зборој употребваше да се чуди чоек....(денешните рапери можат вода да му носат)
То беа прави времиња,тогаш од љубов се одеше на фудбал,и сите плаќаа карти,дури и кај Чкембарите се плаќаа карти......
Сега чекаат да дојди некој спонзор,ќе дојдат неколку пати по кузнеј колку време,ќе изгуби тимот некоја утакмица и толку од навивачите....(освен со Вардар)...
А има многу шо одат на фудбал за да се сликаат на ФБ....одма share.....за пусти лајк....море мрш....
Некни еден Австралијанец ме тера да го сликам одма до баклите,то бакли горат на сите страни овај сакал да се слика до баклите,за малце ќе се запалеше од по местеше поубо кадро да фати.....:tapp:

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Мустафов на одстапка во Победа

06 Август 2013
Прегледи: 605

Младиот офанзивен фудбалер за врска на битолски Пелистер, Бурхан Мустафов до крајот на 2013 година во наредните 6 месеци ќе биде на позајмица во второлигашот Победа од Прилеп. Добрата соработка на двата клуба е продлабочена со уште едно ново име.
burhan.jpg

Младиот 19 годишен фудбалер уште пред една година, кога тренер беше Горазд Михајлов дебитираше за сениорската екипа на Пелистер, а претходно беше прекомандован во првиот тим кај Марјан Секуловски, со неполни 18 години. На Мустафов му се потребни натпревари и искуството од Победа, треба да го оформи како фудбалер. Со конкуренција како Алтипармаковски, Жуниор, Марковски, Дуков, Ристевски, Демиќ во сениорскиот тим на Пелистер не му беше лесно да се избори за место во поширокиот избор на Бочевски.
http://www.pelisterfc.com/index.php/pvesti/239-mustafov-na-odstapka-vo-pobeda

ps.steta za Buki toj i Batecot mora da bidat vo timot ne znam so koj um go pustaat na pozajmica isto i toj maliot mircevski treba da treniraat igraat so prviot tim !Se nadevam deka ke mu tekni na mongolot da go kupi novaci ili nekoj drug vtorilgas i toj tim da bide nas vtor tim pa tamu da se pustaat igracite i celicat vo 2 liga a ne vaka site rastrkani i koj ke gi gleda kako igraat ?!Steta so ne uspeja proekotot za Pelister -B tim so fk.rabontik da vlezeja 2 liga pa uste podbro tuka da si igraa decata i celo vreme na uvid da bea

ps.steta za Buki toj i Batecot mora da bidat vo timot ne znam so koj um go pustaat na pozajmica isto i toj maliot mircevski treba da treniraat igraat so prviot tim !Se nadevam deka ke mu tekni na mongolot da go kupi novaci ili nekoj drug vtorilgas i toj tim da bide nas vtor tim pa tamu da se pustaat igracite i celicat vo 2 liga a ne vaka site rastrkani i koj ke gi gleda kako igraat ?!Steta so ne uspeja proekotot za Pelister -B tim so fk.rabontik da vlezeja 2 liga pa uste podbro tuka da si igraa decata i celo vreme na uvid da bea

Да знајш колку пари зема Бамбало од Рек и Општина Новаци,нема ни на крај памет да му го остај на некој.А и годинава испаѓат така да исто срање.Голем трошок е да имаш стабилен второлигаш.Монголо ако би имал толку пари за расфрлање,поарно ќе му беше да ги вложи во младинската школа,нека создај услови па нека ги врати децата шо забегаја кај Гаштаров,кај Дуци...

Да знајш колку пари зема Бамбало од Рек и Општина Новаци,нема ни на крај памет да му го остај на некој.А и годинава испаѓат така да исто срање.Голем трошок е да имаш стабилен второлигаш.Монголо ако би имал толку пари за расфрлање,поарно ќе му беше да ги вложи во младинската школа,нека создај услови па нека ги врати децата шо забегаја кај Гаштаров,кај Дуци...

Ne mora novaci be brat inaku znam deka topoj se tie ama ete prilepcani godinava eden sitnaa klub ima kluboj vo 2 liga za kupvanje kolku so ti saka i ne bi bil skap mnogu za odrzavanje ke si igraat kaj nas plati nema golemi oti nasi deca ke igraatza stanovi i drugi torsoci nema potreba samo prvozot ke bide plus ama za toa dvojce ke go daj rejzot i resen slucaj :D
Ubo me potseti za skolata ne treba brat mnogu za toa samo plati go laze i ke si gi prefrli (najdobrite)deca tuka i odma klocite na saso i taka poke partijata nema da ima uloga vo klubot ustvari ne treba da ima a dali ke ima ke vidime

Денес добив инфо дека е можно Брдаровски да потпишел за нас а и го глеам тука неколку дена низ град...
Има вистина во ова или само рекла-казала муабети се ?

Ne mora novaci be brat inaku znam deka topoj se tie ama ete prilepcani godinava eden sitnaa klub ima kluboj vo 2 liga za kupvanje kolku so ti saka i ne bi bil skap mnogu za odrzavanje ke si igraat kaj nas plati nema golemi oti nasi deca ke igraatza stanovi i drugi torsoci nema potreba samo prvozot ke bide plus ama za toa dvojce ke go daj rejzot i resen slucaj :D
Ubo me potseti za skolata ne treba brat mnogu za toa samo plati go laze i ke si gi prefrli (najdobrite)deca tuka i odma klocite na saso i taka poke partijata nema da ima uloga vo klubot ustvari ne treba da ima a dali ke ima ke vidime

Да си ја купиме Победа и да си ја префрлиме во Битола :D
За пионери,кадети факт е дека не требат многу пари ама ми се чини се ни собраја овие шо беа бивши тренери во младинци.Лазе ваљда не му се исплаќа да се враќа во Пелистер,треба една агресивна кампања по сколиите да се напрај па се да му собериме,некоја симболична чланарина да се клај колку да се платат тренерите и се ќе се врати,на крај краева кој сака да му тренира сино негде кај шо неможи покасно да просперира.

Да си ја купиме Победа и да си ја префрлиме во Битола :D
За пионери,кадети факт е дека не требат многу пари ама ми се чини се ни собраја овие шо беа бивши тренери во младинци.Лазе ваљда не му се исплаќа да се враќа во Пелистер,треба една агресивна кампања по сколиите да се напрај па се да му собериме,некоја симболична чланарина да се клај колку да се платат тренерите и се ќе се врати,на крај краева кој сака да му тренира сино негде кај шо неможи покасно да просперира.

Да ама Лазе убо ги има врзано...моментално поќе има можи од Пелистер деца, не се свесни родителите тие само велат нека тренира било каде детето да не е на улица, зато ние немаме успех дека нема селекција и дека не ги обврзуваат од помали со договори па после да можи да го продајш салам.
Зато треба пелистер силна пропаганда и да се собарат најдобрите деца межутоа треба предуслови..оние лајнарите теренот му го дале на Грбето, на другиот напрајле тениски терени и сега Пелситер буквално нема терен. Не смеел некој да помисли да прај онде скејт парк или тениски терен..тоа е родено за фудбалски терени..само кај нас како шо велат само да се речи дека се напрајло.

Денес добив инфо дека е можно Брдаровски да потпишел за нас а и го глеам тука неколку дена низ град...
Има вистина во ова или само рекла-казала муабети се ?

Ништо не се знај уште јас праев муабет со него :)

Ако го откачат сите странски Ш екипи со кои преговара можи ќе дојди..
И да дојди ќе дојди до на зима и после пак истото,ќе бара пак да оди надвор...
Фала,АМА НЕ ФАЛА,нас ни требаат играчи со договори,шо ќе останат на подолг период во Битола(посебно ако работи за Битолски деца)не Пелистер да му биди попатна станица во кариерата,да држат место овде и на прва шанса да ги запалат патиките за да бидат резерви во екипи од Романија,Казахстан,Азербејџан.....:tapp:
Подобро нека играат нашите деца отколку да си играме играчки со играчи кои не мислат на подолг период да се задржат во Битола...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom