Раѓањето на антихристот

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Све е можно сам воочи си ја разликата помеѓу стихот од линкот што го извади и мојот пост.
Ти постирав три различни верзии од три различни евангелија! Матеј, Марко и Лука. Која разлика?
Уште ќе тврдиш дека "поколение" се однесува на човештвото?

Лука 21
27 И тогаш ќе Го видат Човечкиот Син како доаѓа на облак со голема сила и слава.
28 А кога ќе почне да се случува тоа, исправете се и подигнете ги главите, зашто се приближи вашето избавување.”
29 Потоа им кажа парабола: „Погледајте ги смоквата и сите дрвја;
30 кога ќе видите дека развиваат, сами знаете дека летото е веќе близу.
31 Така и вие, кога ќе видите дека ова се збиднува, знајте дека Божјото Царство е близу!
32 Вистина ви велам, дека ова поколение нема да помине, додека сè ова не се збидне.
33 Небото и земјата ќе поминат, но Моите зборови нема да поминат.”

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А контекстот е оној кој си го испуштил, а од кој (контекст) си извлекол само еден стих, кој можеш да го толкуваш по свој мерак.
Е ајде де, повели кажи го контекстот кој сум го испуштил! Најлесно е да се каже дека нешто е "извадено од контекст", повели кажи кој е контекстот?
Првин негираше дека стихот се однесува на второт Исусово доаѓање, потоа тврдеше дека само стих 27 се однесувал на второто доаѓање, а стих 28 од Матеј бил за неговото воздигнување. Потоа ги споредив со трите други евангелија, и сите се едогласни и јасни!
Ако има контекст кој е пропуштен, повели кажи го, во спротивно молчи си пред фактите и признај дека браниш лага!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Уште ќе тврдиш дека "поколение" се однесува на човештвото?
Токму така! Изразот „поколение„ се однесува на целиот род човечки! Не Ти „пасуе„, така?...
--- надополнето: 6 август 2013 во 00:43 ---
потоа тврдеше дека само стих 27 се однесувал на второто доаѓање,
И сега го велам истото...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Токму така! Изразот „поколение„ се однесува на целиот род човечки! Не Ти „пасуе„, така?...
--- надополнето: 6 август 2013 во 00:43 ---

И сега го велам истото...
:facepalm::tapp:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Поколение еднакво на идните генерации а идните генерации еднакво на човечство...
Точен одговор!

Погледни во книгата „Црквата и сектите„ од д-р Лараз Милин и ќе го видиш истиов одговор!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Воопшто немам намера да те навредувам,ако ти пречи дискусија со мене кажи ми јас веднаш ќе се повлечам.

Многу си ми чуден во твоите ставови за Исламот за тоа и сакам да знам нешто повеќе може грешам за себе!

Сеуште не знам Мухамед зошто би имал објава зошто 500 години подоцна сите апостоли не постоеле на земјата а и рисијанството веќе доволно почнало да се раширува околу светот.
Зошто Мухамед го сметаш за апостол (како што те разбрав)Дали имал објава од Бог?

Овие информации од кај ти се зошто прв пат ги сретнувам од тебе?За да не те замарам дај ми линкче па ќе си прочитам?
За ова денешните муслимани во шеријатски земји ставаат на клада!

.Вистинскиот Св. Мухамед немал некоја посебна објава, освен Онаа за Која што секогаш сведочеле и сведочат сите вистински чеда БОЖЈИ!

Што се работи за казните во шеријатските земји, ... не само во таквите земји убиваат невини во Името на БОГА, туку и во т.н. христијански земји убивале (и спремни се да убијат) во Името БОЖЈЕ, без да знаат што прават!

БОГ нека им биде Милостив на сите грешници!

п.с. За прилаз на соодветни линкчиња би ти требала посебна дозвола, која јас (и да сакам) неможам никому да ја дадам. А впрочем, можеби и ти си еден од тие волци во јагњечка кожа?!

Sorry :(.

.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти,твоите деца,твоите внуци,твоите правнуци се до свршетокот....
Ти можеш да тераш инает колку сакаш, ама нема да можеш никогаш "ОВА ПОКОЛЕНИЕ" да го прикажеш како "ИДНО ПОКОЛЕНИЕ".

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
.Вистинскиот Св. Мухамед немал некоја посебна објава, освен Онаа за Која што секогаш сведочеле и сведочат сите вистински чеда БОЖЈИ!

Што се работи за казните во шеријатските земји, ... не само во таквите земји убиваат невини во Името на БОГА, туку и во т.н. христијански земји убивале (и спремни се да убијат) во Името БОЖЈЕ, без да знаат што прават!

БОГ нека им биде Милостив на сите грешници!

п.с. За прилаз на соодветни линкчиња би ти требала посебна дозвола, која јас неможам никому да ја дадам. Можеби и ти си еден од тие волци во јагњечка кожа?!

Sorry :(.
.
Кој чеда сведочат?Кога само куранот сведочи за него.
А Рисијанството целосно го отфрла поради антихистијанските ставови.
Никогаш и никаде Рисијаните не убивале во името на Бога.
Некогаш во историјата се бореле против еретиците кој сакале да го уништат рисијанството како што сега постојат секти со истите ставови.
Од ова пријателе можам да заклучам дека измислуваш.Што би правел јас со таа информација само ти ја кажуваш и сите јавно те читаат.
--- надополнето: 6 август 2013 во 01:00 ---
Ти можеш да тераш инает колку сакаш, ама нема да можеш никогаш "ОВА ПОКОЛЕНИЕ" да го прикажеш како "ИДНО ПОКОЛЕНИЕ".

Нема да можам да го прикажам како исждно поколение само ако ти немаш поколение во твојот живот,ама затоа другите ќе имаат а ти остануваш прав.:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Нема да можам да го прикажам како исждно поколение само ако ти немаш поколение во твојот живот,ама затоа другите ќе имаат а ти остануваш прав.:)
Матиран си, немаш аргументи џабе везеш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Точен одговор!

Погледни во книгата „Црквата и сектите„ од д-р Лараз Милин и ќе го видиш истиов одговор!
Погледни Исус шо вели а не разноразни кои ти толкуват шо сакал Исус да каже и дека то шо велел не е то шо е кажано туку дка значи нешто друго.
Потсети се како работи нечастивиот. Нешо околу извртување лажно преставување искривување на вистината....

Kajgana Shop

На врв Bottom