Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
.

.

Џабе бе роде, ти никако неможеш да сфатиш дека тоа се однесува за генерацијата која што ќе ги види знаците пред Неговото повторно доаѓање. :)

Да си здрав, жив и Господ (покрај се’) да те благослови со најубавиот можен дар.

Амин
.
Неможам да сватам што значи зборот поколение? Што неможам да сватам? Од јасно појасно си кажува стихот - ова поколение или род или генерација, нема да помине додека не се случи враќањето на Исус! А од тогаш до сега колку сакаш поколенија поминале.

Неможам да сватам што значи зборот поколение? Што неможам да сватам? Од јасно појасно си кажува стихот - ова поколение или род или генерација, нема да помине додека не се случи враѓањето на Исус! А од тогаш до сега колку сакаш поколенија поминале.

.

Тоа е тоа! Со очи гледаш, со памет мислиш, но неможеш нити да видиш, нити да сфатиш!

Ајде на спиење ... :)

Лека ноќ.

.

Тоа е тоа! Со очи гледаш, со памет мислиш, но неможеш нити да видиш, нити да сфатиш!

Ајде на спиење ... :)

Лека ноќ.
Уште да сватиш дека ова на вас се однесува и таман. ;)

Аха, значи сега библијата е виновна - протестанска била.
Еве од друга ќе ти цитирам:
Марко 13
30 Вистина ви велам, ова поколение нема да помине, додека сè ова не се збидне.
http://www.mkbible.net/biblija/index.php

Да познати се извртувањето на рисијанството.

Ова го кажува после навестувањето за крајот на светот.
Нема да помине светот и човечството додека не се изполнат пророштвата.

LK 21:32-33

Vistina vi velam, nema da pomine
ovoj rod, dodeka ne se ispolni seto toa.
Neboto i zemjata }e pominat, no
zborovite Moi nema da pominat.

Значи или не разбираш што ти пишуваат или не сакаш да одговориш.и даваш безпотребни двосмислени филозофии различни од прашањата.

И ти пишуваш и го сведочиш евангелието на форумов па дали тоа значи дека ќе направат вероисповест од тебе.

Зошто Мухамед која била неговата цел?
Ако било од Бог отелотворено како негов пратеник немало да дозволи тоа да се уништи а најмалку да се изопачи слично како со развитокот на рисијанството во Европа.

.

Вистинскиот Мухамед - исто како и сите вистински ученици и следбеници Христови - никогаш не ги правел тие гнасотии коишто кураишко куранската верзија му ги препишува!

Судниот ден ќе одкрие многу тајни во врска со изопачувањето, кои денес се за широките маси затворени!

п.с. Навистина немаш потреба нити да ме вреѓаш, нити да ме споредуваш со вистинскиот маченик!

.

.

Вистинскиот Мухамед - исто како и сите вистински ученици и следбеници Христови - никогаш не ги правел тие гнасотии коишто кураишко куранската верзија му ги препишува!

Судниот ден ќе одкрие многу тајни во врска со изопачувањето, кои денес се за широките маси затворени!

п.с. Навистина немаш потреба нити да ме вреѓаш, нити да ме споредуваш со вистинскиот маченик!
.

Воопшто немам намера да те навредувам,ако ти пречи дискусија со мене кажи ми јас веднаш ќе се повлечам.

Многу си ми чуден во твоите ставови за Исламот за тоа и сакам да знам нешто повеќе може грешам за себе!

Сеуште не знам Мухамед зошто би имал објава зошто 500 години подоцна сите апостоли не постоеле на земјата а и рисијанството веќе доволно почнало да се раширува околу светот.
Зошто Мухамед го сметаш за апостол (како што те разбрав)Дали имал објава од Бог?

Овие информации од кај ти се зошто прв пат ги сретнувам од тебе?За да не те замарам дај ми линкче па ќе си прочитам?
За ова денешните муслимани во шеријатски земји ставаат на клада!

Да познати се извртувањето на рисијанството.

Ова го кажува после навестувањето за крајот на светот.
Нема да помине светот и човечството додека не се изполнат пророштвата.

LK 21:32-33

Vistina vi velam, nema da pomine
ovoj rod, dodeka ne se ispolni seto toa.
Neboto i zemjata }e pominat, no
zborovite Moi nema da pominat.
Кое извртување? Јас ли сум ја пишувал библијата?

Стварно? Ај демантирај го ова:
Лука 21
32 Вистина ви велам, дека ова поколение нема да помине, додека сè ова не се збидне.

И?....
Стих изваден од контекст?....

Не, туку затоа што е се‘ јасно и очигледно...
Да, јасно и очигледно дека се зборува за поколението кое живеело тогаш, кога Исус ги кажувал тие зборови. Имаш конкретни цитати од евангелијата на Марко, Лука и Матеј.
--- надополнето: 6 август 2013 во 00:33 ---
И?....
Стих изваден од контекст?....
А контекстот е.....?

.

Уште да сватиш дека ова на вас се однесува и таман. ;)

Се’ е можно, роде ...!

А за тој ден и час никој не знае, ни ангелите небесни, ниту Синот, а само Отецот.
Внимавајте, бидете будни и молете се, зашто не знаете кога ќе биде часот.

Ев.марко 13:33

.

А контекстот е.....?

А контекстот е оној кој си го испуштил, а од кој (контекст) си извлекол само еден стих, кој можеш да го толкуваш по свој мерак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom