Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
.
Кога ќе се откажеш од мислењето дека треба некаде да стигнеш, тогаш и ќе го надминеш. Или обратно. Едно те исто. :)
Се’ додека имаш предрасуди кон стравот (кукавицата) и се бориш против него, ти си баш тоа!
Јас немам мислење дека треба некаде да стигнам, ниту чекам некој да ме спасува или избавува од гревови, искушенија или било што слично. Баш напротив.

Кажи ми, дали познаваш некој што е стар 2013 години? Ако не, како го објаснуваш овој стих:
Матеј 16:
27 Кога Јас, Синот Човечки, ќе дојдам во сета слава на Мојот небесен Татко, во придружба на светите ангели, тогаш ќе му платам на секого според неговите дела.
28 Ве уверувам дека меѓу вас има некои кои нема да умрат додека не Ме видат Мене, Синот Човечки, како доаѓам во Своето царство!“

Дали е можно бидејки го знаеме начинот на неговото доаѓање на антихристот да дојде подмолно на некој друг начин и да ги заведува луѓето?

Слугите на нечестивиот веќе го подготвуваат човековиот род за лесно прифаќање на антихристот, со методи кои се веќе познати, проверени и очигледни.

Начинот на кој ќе дојде антихристот, веќе е детаљно познат во Црквата и нема да биде поинаков од оној кој веќе е познат, а наша должност е да бидеме будни, да ги следиме знаците од времињата, за да не бидеме измамени...
--- надополнето: 5 август 2013 во 22:44 ---
Према Атанасие Александриски Антихристот веќе се појавил како Аријан - Исус не дошол

Тоа што Ариј делувал како антихрист и бил оквалификуван како антихрист, не значи и дека бил самиот антихрист...
--- надополнето: 5 август 2013 во 22:45 ---
додуше Исус му рекол и на тогаш живите ученици и следбеници дека некои о нив ќе дочекаат да го видат пак да дојде - и то не бидна,

Каде е ова забележано?...

Матеј 16:
27 Кога Јас, Синот Човечки, ќе дојдам во сета слава на Мојот небесен Татко, во придружба на светите ангели, тогаш ќе му платам на секого според неговите дела.
28 Ве уверувам дека меѓу вас има некои кои нема да умрат додека не Ме видат Мене, Синот Човечки, како доаѓам во Своето царство!“

После руските православци го прогласија ако добро се сеќавам царот Петар Грозни за Антихрист - пак не дојде Исус....

И тој цар наликувал на антихрист, со своето владеење, особено со неговото „увезување“ на протестантизмот во православната Русија.

Објасни ми докажи ми!!!???
Ако си тука да го проповедаш словото биди трпелив издржи до крај.Објасни ги твоите ставови.
Зошто на овој начин ќе бидат заведувани луѓето по патот на христос и потоа ќе паднат вбездна?
--- надополнето: 5 август 2013 во 22:37 ---
баш ова ќе се случува од антихристот!!!

Зборот ислам доаѓа од коренот на семитските зборови шалом (еврејски שלום) и селам (арапски سلام ) кои занчат мир, и во својата суштина значи Мирољубива оддаденост кон Единиот БОГ!

Кажими кој друг може да се спореди со Совршено Мирољубивата БОГОДАДЕНОСТ (Ислам) на Исуса Христа?

Во Исус Христос е Совршеното Еврејство, Совршеното Христијанство, Совршениот Ислам, Совршениот Будизам, Совршениот Комунизам, Совршениот Хуманизам, ... и многу многу повеќе од тоа, бидејќи Единствениот Вистински и Совршен БОГ е лично во Него!!!

Сфаќаш?

.

.

Ипсис,
ме зезна, признавам...

Арно ама, ако повнимателно го прочиташ Матеј, 16.28, ќе видиш дека Христос не зборува за свооето второ доаѓање, туку зборува за Неговото вознесение...:sneaky:...т.е. за Неговото доаѓање во Царството а не за Неговото доаѓање на(д) Земјава, за да ни‘ суди.

А кога Христос се вознесе на педесеттиот ден од своето воскресение, тоа Негово вознесение навистина беше видено од Неговите Апостоли...До Педесетница, Христос повеќепати контактираше со Своите Апостоли.

Ај обиди се друг пат...Може ќе имаш повеќе среќа.

Ипсис,
ме зезна, признавам...

Арно ама, ако повнимателно го прочиташ Матеј, 16.28, ќе видиш дека Христос не зборува за свооето второ доаѓање, туку зборува за Неговото вознесение...:sneaky:...т.е. за Неговото доаѓање во Царството а не за Неговото доаѓање на(д) Земјава, за да ни‘ суди.

А кога Христос се вознесе на педесеттиот ден од своето воскресение, тоа Негово вознесение навистина беше видено од Неговите Апостоли...

Ај обиди се друг пат...Може ќе имаш повеќе среќа.
Погрешно! Баш напротив, вели: "...тогаш ќе му платам на секого според неговите дела."
Еве уште еднаш целиот цитат:
Матеј 16:

Погрешно! Баш напротив, вели: "...тогаш ќе му платам на секого според неговите дела."

Матеј 16.27 зборува за Второто Христово доаѓање и Судот.
Матеј 16.28 зборува за Христовото вознесение во Царството Небесно.

Зборот ислам доаѓа од коренот на семитските зборови шалом (еврејски שלום) и селам (арапски سلام ) кои занчат мир, и во својата суштина значи Мирољубива оддаденост кон Единиот БОГ!

Кажими кој друг може да се спореди со Совршено Мирољубивата БОГОДАДЕНОСТ (Ислам) на Исуса Христа?

Во Исус Христос е Совршеното Еврејство, Совршеното Христијанство, Совршениот Ислам, Совршениот Будизам, Совршениот Комунизам, Совршениот Хуманизам, ... и многу многу повеќе од тоа, бидејќи Единствениот Вистински и Совршен БОГ е лично во Него!!!

Сфаќаш?
.

НЕ,
И што има тука врска зборчето Ислам со Христијанството.
Исмаил кој е прататко на арабите од таму доаѓа зборот Ислам!

Дали ти го прифаќаш Куранот како света книга дадена од Бог и Исламот?
Дали ти мислиш дека куранот е надоградување на библијата?

С

29 И веднаш, по маките на тие дни, сонцето ќе потемни и месечината нема да ја дава својата светлина, и ѕвездите ќе попаѓаат од небото, и силите небесни ќе попуштат.
30 Тогаш ќе се јави на небото знакот на Синот Човечки и ќе се расплачат сите земни племиња, и ќе Го видат Синот Човечки како иде на небесните облаци, со голема слава и сила;
31 И ќе ги испрати Своите ангели со трубен глас, и ќе ги соберат Своите избраници од четирите ветра, од едниот до другиот крај на небесата.
32 Со смоквата направете споредба: штом се подмладат нејзините гранки и пуштат лисја, знаете дека е близу летото;
33 така и вие, кога ќе го видите сето тоа, знајте дека е близу, пред вратата.
34 Вистина ви велам: нема да премине овој род, додека сето тоа не се исполни.
35 Небото и земјата ќе преминат, но зборовите Мои нема да преминат.
Maтеј 24

24 Во тие дни, по жалоста, сонцето ќе потемни и месечината нема да ја дава својата светлина,
25 и ѕвездите небедки ќе попаѓаат, и силите, што се на небото, ќе попуштат.
26 И тогаш ќе Го видат Синот Човечки, како иде на облаци со голема слава и сила.
27 И Он тогаш ќе ги испрати ангелите Свои и ќе ги собере Своите избрани од четирите ветра, од крајот на земјата до крајот на небото.
28 Ао смоквата направете споредба: кога нејзините гранки се помлади и пуштат лисја, знајте дека е близу летото.
29 Па така и вие, кога ќе го видите сето тоа да станува, знајте дека е близу, пред врата!
30 Вистина ви велам: нема да помине овој род, дури не се збидне.
31 Небото и земјата ќе преминат, но зборовите Мои нема да преминат.

Марко 13

.

Јас немам мислење дека треба некаде да стигнам, ниту чекам некој да ме спасува или избавува од гревови, искушенија или било што слично. Баш напротив.
.

Знам ... :(

.
Кажи ми, дали познаваш некој што е стар 2013 години? Ако не, како го објаснуваш овој стих:
Матеј 16:

.
“Бог не е Бог на мртвите, туку на живите!”
(Ев.Матеј 22:32)

.

.

Матеј 16.27 зборува за Второто Христово доаѓање и Судот.
Матеј 16.28 зборува за Христовото вознесение во Царството Небесно.
На лагата и се кратки нозете, ај ова демантирај го да те видам:
29 И веднаш, по маките на тие дни, сонцето ќе потемни и месечината нема да ја дава својата светлина, и ѕвездите ќе попаѓаат од небото, и силите небесни ќе попуштат.
30 Тогаш ќе се јави на небото знакот на Синот Човечки и ќе се расплачат сите земни племиња, и ќе Го видат Синот Човечки како иде на небесните облаци, со голема слава и сила;
31 И ќе ги испрати Своите ангели со трубен глас, и ќе ги соберат Своите избраници од четирите ветра, од едниот до другиот крај на небесата.
32 Со смоквата направете споредба: штом се подмладат нејзините гранки и пуштат лисја, знаете дека е близу летото;
33 така и вие, кога ќе го видите сето тоа, знајте дека е близу, пред вратата.
34 Вистина ви велам: нема да премине овој род, додека сето тоа не се исполни.
35 Небото и земјата ќе преминат, но зборовите Мои нема да преминат.

Матеј 16:

Мики веќе го фатило мрза да ти повторува одговори по 100 пати.

Прашањата:
27,Второто Христово доаѓање.

28.Првата мисла е до апостолите кој живи го виделе.
и втората мисла е до втората смрт оној кој умира и оди во рајот тој има вечен живот и се раѓа повторно.
А оној кој умира и е отфрлен во пеколот тогаш повторно вистински умира..

НЕ,
И што има тука врска зборчето Ислам со Христијанството.
Исмаил кој е прататко на арабите од таму доаѓа зборот Ислам!

Дали ти го прифаќаш Куранот како света книга дадена од Бог и Исламот?
Дали ти мислиш дека куранот е надоградување на библијата?

Исламот е пред Исмаил!.

Словото БОЖЈЕ (Христос) е повеќе од секоја света книга !

Вистинското учење кое го следеше вистинскиот Св. Мухамед, не е идентично со учењето на широката муслиманска маса (денес и низ историјата), нити со куранот кои што тие го обожаваат!

Денешната верзија на куранот и исламот е конституирана од страна на една група крвници, предводена од Утман Ибн Афан - душманин на на Вистинскиот Св. Мухамед и Вистината - кој како никој друг ги гонеше чедата БОЖЈИ и гореше скоро сите пишани сведоштва, кои сведочеја за верата на верното чедо БОЖЈЕ (Св. Мухамед)!

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom