Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
S

Stivie G

Гостин
Може па Роџо намерно ќе го казни на Суарез и ќе го остави на дреме на клупа и одвреме навреме ќе му дава шанса :icon_lol::D

А дресот на Кутињо сеуште е најпродаван :pipi:.
Не сте свесни каков играч имаме :love:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Не знам дали сме голем или мал клуб, али знам дека сме клуб што не игра у Европа. А 5 сениорски класични напаѓачи во еден таков клуб нема шанси да се има. Па никој друг нема толку напаѓачи бе, дури и тие у Европа шо играат. Арсенал имаат двајца, Челзи тројца, Сити четворица, manure четворица (од кои само еден е класичен израснат напаѓач), Тотенхем тројца. И сеа ние тука што играме само Премиер Лига и двата купа ќе имаме 5 напаѓачи... нема шанси. Плус како ќе се вклопи тимот, ако секоја утакмица ги мењаш играчите еден за друг, еднаш Аспас, еднаш Стариџ, еднаш Борини. Единствената логика во тоа да дојде Коста а да не си иде Суарез го гледам во продавање на Даунинг и Асаиди, па користење на сите овие како крила. Плус што имаме превише играчи што играат со десна нога, а Коста е деснак, што значи дека левото крило ќе го држат Кутињо, Стерлинг и Ајб. А дали стварно Роџерс мисли дека е паметно така да се игра, тоа е негова работа.

Факт е, според мене Коста е замената за Суарез, на еден начин или друг...
Сметај тие 5 напаѓачи можат подеднакво добро да играат и по крилата (во 4-3-3 формација, и тие се напаѓачи), така да 5 напаѓачи за 3 позиции и не е така многу, доволно е, ако беше лошо да има повеќе играчи на повеќе позиции ќе играа вкупно 15 играчи по сезона....
За Даунинг и Асаиди се согласувам, нека си одат, и онака ќе бидат малку користени во ротацијата (посебно Асаиди), ама ќе видиме, има уште 3 недели до крајот на преоден рок, главно ни треба Коста во тимот

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Сметај тие 5 напаѓачи можат подеднакво добро да играат и по крилата (во 4-3-3 формација, и тие се напаѓачи), така да 5 напаѓачи за 3 позиции и не е така многу, доволно е, ако беше лошо да има повеќе играчи на повеќе позиции ќе играа вкупно 15 играчи по сезона....
За Даунинг и Асаиди се согласувам, нека си одат, и онака ќе бидат малку користени во ротацијата (посебно Асаиди), ама ќе видиме, има уште 3 недели до крајот на преоден рок, главно ни треба Коста во тимот
Абе се слагам за крилата, али не ми е логично тоа што ние и онака сме слаби таму, поготово десно крило. Даунинг ни е единствениот што е крило и левак за да може да игра таму. Зашто еве не можеме да земеме некој таков, туку земаме уште еден напаѓач. А и јасно е дека Роџерс нејќе многу да го мењава стартниот состав, сака да си има стартна 11ка која најчесто ќе ја користи. Али контрадикторно на ова што го зборам, може и многу паметно да испадне ова, иако ризично. Ротацијата може да ги збуни сите противнички менаџери за да им биде потешко да направат план, без да знаат кој ќе игра лево, кој десно, кој шпиц, кој плејмејкер, Ако е вака онда е многу ризично, али ако стварно му е ова целта на Роџерс и ако му успее планот, онда стварно ќе биде велемајстор :D

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Абе се слагам за крилата, али не ми е логично тоа што ние и онака сме слаби таму, поготово десно крило. Даунинг ни е единствениот што е крило и левак за да може да игра таму. Зашто еве не можеме да земеме некој таков, туку земаме уште еден напаѓач. А и јасно е дека Роџерс нејќе многу да го мењава стартниот состав, сака да си има стартна 11ка која најчесто ќе ја користи. Али контрадикторно на ова што го зборам, може и многу паметно да испадне ова, иако ризично. Ротацијата може да ги збуни сите противнички менаџери за да им биде потешко да направат план, без да знаат кој ќе игра лево, кој десно, кој шпиц, кој плејмејкер, Ако е вака онда е многу ризично, али ако стварно му е ова целта на Роџерс и ако му успее планот, онда стварно ќе биде велемајстор :D
Па тоа е целта, збуни го противникот :D . Сериозно, баш на тоа се темели менаџерската работа, да го надмудриш менаџерот од спротивна страна, да нема спремено таква тактика за тие играчи, а ако ја имас истата 11-ка, ќе бидеш многу лесно прочитлив

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Најпрво Rosemberg еве сега и Scouser88. Сега остануваат уште Dekio7 и Malcolm van den Сабаховић да увидат дека Роџерс е вистинскиот човек за Ливерпул :P
Јасно е дека ќе останиме надвор од топ 4 и ова година, па незнам дали Роџерс е вистинскиот, дали газдите, дали сите се вистински, појма неам!
Арсенал цело време продава играчи, ништо не купва, и пак се секоја година во топ4. Ние 2ца продадовме и начисто пропаднавме.
Реков и лани, знам дека нема да го избркат Роџерс и зато помалку го спомнувам, ама ако ова година освој 5 место, нема да биди некој успех.
Оваа година или топ 4 или и газди и Роџерс, и Паско, и Ајре(овај гнаснио жена 3 пати помлада има од него, краста да фатат двајцата) да одат у три лепе пи*ке материне! :D

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Околу муабетот за Costa(ако веќе доаѓа, но за сега не ми се верува) и Suarez(ако остане)...
D. Costa е напѓач кој претежно игра по страничните позиции, но не како крило туку како крилен напаѓач (дури и самиот има изјавено дека повеќе сака да игра како крилен напаѓач) каков што беше и Suarez во Ajax, а тоа што лани Suarez играше централно е бидејќи ни беше единствената опција во нападот. Мислам дека замислата на Rodgers е Suarez и Costa да играат по страничните позиции а централно Sturridge со тоа што и тројцата често ќе ги менуваат своите позиции а со тоа ќе создадат проблеми за нивните маркери. Aspas и Borini како замени, но ако ги земеш во предвид бановите на Suarez и непредвидените повреди на другите (посебно Sturridge и Borini), Aspas ќе добие и повеќе од солидна минутажа, а Borini во куповите. Тука се и Downing, Sterling и Ibe (Assaidi не го бројам)... Од нив најмногу ќе страда Downing но сепак треба да остане бар уште една година додека се развијат овие младиве, а Sterling и Ibe да играат во куповите за да не ги 'прегрееме' бидејќи сепак се 17 и 18 години.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ако е ова замислата на Роџерс, одлично. Али некако неам чувство дека стварно така ќе испадне... останува да видиме...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Plus...zaboraate deka ako ne si ojde godinava Suarez (a dojde Costa), idnata (ako nema ChL) ke odleta sigurno..pa so Costa tamam zamena koja ke e uigrana.
Mada sepak, zbuniti neprijatelja e jaka stvar ako igraat obajcata, plus so ostanatite, ubitacen tim bi imale.

Ja bi sakal da go vidam Costa kaj nas i zubloto da ostane pa da bide epten interesna godina (so MU i Ch so novi menadzeri itn)...

Sekako interesna godina ne ceka

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Јас пак имав идеја, Кутињо лево крило (иако како 10ка е најопасен), Суарез како полушпиц, Коста шпиц, Стариџ десно крило, со константи промени на позициите, ама ова вака делува поопасно некако...очајно ни треба Коста, таков тип на играч, а и веројатно ќе се купува еден таков, пошто Роџерс на почетокот на преодниот рок рече оти ќе се потруди да додае 20+ гола од лани....

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Имате поздрав од модераторот ваш во мојот потпис. Позз.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Вака сега, ми дојде идејава, па ќе ве тагнам сите што ве памтам колку што можам повеќе, големо, длабоко извинување ако утнам некој.

Divider
Peja989
superstarpizza
Stivie G
the_kop
kjara
Malcolm van den Сабаховић
kazioX
Steve-G
Dekio7
Ливерпул
Scouser88
intro
Mileisreknisibile
S.L
stormspeaker
vaneto
olaf
Pravnice
gaberco

E сеа пошто не собира над 20 души, некој нека пише нешто, било кој, било што, од било кај, кратко само за да го продолжам ова што го пишувам во друго мислење, вреди верујте :)

Kajgana Shop

На врв Bottom