Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки од вчера ми ја снема иконата за цд ром.
Ги имам само партициите на Ц и Д.
Сега кога сакам да пуштам сд, ромбот врти но не ми го пријавува во системот. Пробав и со друго цд, со рестарт ама ништо работа нејќе да работи.
Не сум чепкал ништо само од себе се расипа.
Поздрав и фала.

Дечки од вчера ми ја снема иконата за цд ром.
Ги имам само партициите на Ц и Д.
Сега кога сакам да пуштам сд, ромбот врти но не ми го пријавува во системот. Пробав и со друго цд, со рестарт ама ништо работа нејќе да работи.
Не сум чепкал ништо само од себе се расипа.
Поздрав и фала.

Види дали го има во Device Manager и во BIOS. Или случајно да не ти е откачен/рикнат IDE кабелот што оди до CD-ROM (сплеснат и широк кабел)

Види дали го има во Device Manager и во BIOS. Или случајно да не ти е откачен/рикнат IDE кабелот што оди до CD-ROM (сплеснат и широк кабел)

Го имам и во Device M и во Биос.
Кабелот е ок, башка тоа се врти цд само не го регистрира Виндовсот...

Го имам и во Device M и во Биос.
Кабелот е ок, башка тоа се врти цд само не го регистрира Виндовсот...

Избриши го од Device Manager и направи рефреш или рестарт.

Избриши го од Device Manager и направи рефреш или рестарт.

Направив и мавнав рестарт.
Потоа ми се појави оваа слика, но несака да ги бара автоматски драјверите.
1253jox.jpg

Направив и мавнав рестарт.
Потоа ми се појави оваа слика, но несака да ги бара автоматски драјверите.

Избриши ги програмите што ги имаш што прават виртуелен CD-ROM (Daemon, Alcohol 120%, PowerISO....)

Избриши ги програмите што ги имаш што прават виртуелен CD-ROM (Daemon, Alcohol 120%, PowerISO....)

Го имав само Даемон т., го извришав и го направив претходото што ми го кажа. Бришеге од Девис М.
Рестартирав, автомацки ми се појави девис менаџер инстал... бара веќе 5 мин но без никаков резултат. :(
--- надополнето: 1 август 2013 во 13:13 ---
24x0w21.jpg

И ми се појави оваа слика.

Го имав само Даемон т., го извришав и го направив претходото што ми го кажа. Бришеге од Девис М.
Рестартирав, автомацки ми се појави девис менаџер инстал... бара веќе 5 мин но без никаков резултат. :(
--- надополнето: 1 август 2013 во 13:13 ---

И ми се појави оваа слика.

1. Рестартирај во SAFE MODE види дали таму ќе работи
2. Пробај смени му кабли
3. Ако можеш, пробај го на друг РС
4. А може и само да му дошло времето :)

Рестартирав во Safe Mode и го нема.
за ова другото тешко нека некој другар ќе ми дозволи да му чепкам по компјутерот, така да ќе појдам до некој сервис.

Фала ти пуно те измачив доста, ако си од Куманово ајде да честам пиво. :)

Рестартирав во Safe Mode и го нема.
за ова другото тешко нека некој другар ќе ми дозволи да му чепкам по компјутерот, така да ќе појдам до некој сервис.

Фала ти пуно те измачив доста, ако си од Куманово ајде да честам пиво. :)

Прати му го пивото преку карго

не знам кај да прашам, па ако треба модераторот нека го префрли прашањето кај му е место.
на windows XP, кој CS може да се стави? 4-5-6? иако не ми се верува за 6

не знам кај да прашам, па ако треба модераторот нека го префрли прашањето кај му е место.
на windows XP, кој CS може да се стави? 4-5-6? иако не ми се верува за 6
процесор, рам, како иде? :)

е да, во право си :D
ако е доволно ова, ОК, ако не, ќе побарам по документите
Прегледај го приврзокот 69502
на слична конфигурација имам петка и супер иде, тоа најновото не го имам ни симнато, стави си петка :) можеш и win 7 да му инсталираш, или те кочи работата?

на слична конфигурација имам петка и супер иде, тоа најновото не го имам ни симнато, стави си петка :) можеш и win 7 да му инсталираш, или те кочи работата?
не може win7, сакав, али треба да сменам еден куп хардвер за да може, а вака сум презадоволен ... така да останувам на ХР, а за CS, ... фала за инфото, ќе си ставам 5-ка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom