Skorpion, namerno ne gi postiram FUSNOTITE za da ne odzemam vreme... Koga ce izleze knigata=ce dobies tolcen pregled so kogo sum kontaktiral i od kogo sum koristel soveti po prasanja od astrofizikata (astronomijata i radioastromijata)...
Jas ovde trpelivo, pokraj site vasi zabeleski, pisuvam delovi od PRVIOD DEL=POSLEDNA GLAVA, no nikoj ne dostavi sopstveno mkislenje ili sto i kade treba da se intervenira so tocni podatoci koi ce mozam kolku i od kogo poteknuvaat=kolku se validni,
Видете, водиме дискусија (барем јас се обидувам), баш преку тие "забелешки". Во спротивно ќе правевте монолог и дел по дел ќе ј аобјавувате содржината на вашата книга овде. Што баш лично, и не би сметал дека е продуктивно, дур не се расчепкаат некои работи содржински колку се валидни.
Еве, да речеме ќе ве викнат да се појавите во некоја емисија. Водителот, ако е добар во својата професија, ќе направи мала анализа, проверка, ќе се спреми. Мислите нема да ви ги постави истите прашања? Ако не водителот/водителката, големи се шансите да викнат други стручни лица во емисијата и тие дефинитивно ќе ви ги постават. Ќе ги стават под знак прашање вашите тврдења без колебливост. Разликата е преку ваква колку толку анонимна интеракција може да увидите ако негде сте направиле грешка, па во идни изданија на вашите книги да се поправите.
Во емисија која оди во живо нема да имате толку време на располагање или да ве чекаат да одговорите како тука. Таму на лице место пред очи на јавноста ќе треба се да објасните и да има смисла. Ако интернет просторот е некоја индикација, голем број млади луѓе се доста интелигентни во разни области, сигурно ќе ви постават слични прашања. Треба да очекувате и незгодни удари некогаш. Си доаѓа со територијата кога некој објавува книги со ваква содржина. Мислите им било лесно на другите пред вас кои пишувале на истата тематика? На Захари Сичин? Вон Даникен? Ќе добивате и ниски удари, не секој со респект ќе искомуницира што има да каже за вашата досегашна работа.
А темава изобилуа со сопствени мислења, не знам зошто пишавте дека никој не доставил лично мислење и каде треба да се интервенира со точни податоци.
--- надополнето: 1 август 2013 во 11:31 ---
Za Lilit ce doznaes povece dokolku ubavo ja procitas religijata na Mitraizmot od Saraoster (Zaratoster) ili ja procitas SEPTUAGINTA (malku e verojatno deka ja ima vo Makedonija ili vo bibliotekata na MPC).
Jas gi poseduvam dvete verzii...
За, Адам, Лилит, Безименка и Ева јас си имам некои свои убедувања, кои немаат врска со Анунаките, туку доста време после нив. Но моите убедувања не се важно овде, овде моментално дискутираме за вашиот материјал.
Ме интересира Лилит и другата безимена жена на Адам каква врска имаат во контекст на Анунаките. Дека ни Ева не ја спомнавте, затоа прашав. Сите четири карактери треба да бидат вметнати ако веќе сте искористиле еден (Адам).
Ја спомнавте и Нинти. Каде е Енки во целава работа? Енлил? Ану?