Евтини авионски карти

R

Rigel Kent

Гостин
А можеш и со Пегасус, преку Истанбул директно до Копенхаген, со вклучен багаж 20 кг
Razgleduvav i taa varijanta , dali od Skopje -Malme pa so voz do Kopenhagen ili preku Istanbul .
--- надополнето: 2 август 2013 во 13:10 ---
А можеш и со Пегасус, преку Истанбул директно до Копенхаген, со вклучен багаж 20 кг
Razmislivav i za taa varijanta , dali Skopje-Malme pa voz do Kopenhagen ili preku Istanbul . No najbitna mi e najeftinata opcija bidejki vo momentov sum ogranicen za pari , a ke mi trebaat i za tamu :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Планирам да патувам Скопје-Милано со Визз, Милано-Палма де Мајорка со Рајан. Назад Палма де Мајорка со Рајан до Барселона, таму неколку дена а потоа Барселона-Милано со Рајан и до Скопје со Визз. Секој по 25 евра:)), со надеж дека нема да скокнат дури да се одлучам. Некој да подели искуство за Рајан Ер, дали цените варираат од ден на ден како со Визз? Колку се сигурни или често одложуваат летови? Багаж колку што гледам се доплаќа за 15 и 20 кг. Некој, било што од искуство?
Обавезно размак да имаш 4-5 часа од еден лет до друг. И едните и другите знаат да закаснат. Цените се менуваат нормално секој ден. Откажале лет само во невреме, за сега немаш гајле. И земи си апчиња против болки за ушите, арно малце летови си ставил во агенда :) За секој случај, озбилно се случува често.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Razgleduvav i taa varijanta , dali od Skopje -Malme pa so voz do Kopenhagen ili preku Istanbul .
--- надополнето: 2 август 2013 во 13:10 ---

Razmislivav i za taa varijanta , dali Skopje-Malme pa voz do Kopenhagen ili preku Istanbul . No najbitna mi e najeftinata opcija bidejki vo momentov sum ogranicen za pari , a ke mi trebaat i za tamu :)
Не си навел кога планираш да одиш, и од тоа многу зависат цените. Со Пегасус за септември најдов повратна карта за 168 евра, што е мислам добра цена. Кога ќе прерачунаш колку ќе те фати со воз повратна карта и плус багажот што ќе го платиш со Виз, мислам ќе ти дојде горе долу исто.

Член од
29 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
2
Обавезно размак да имаш 4-5 часа од еден лет до друг. И едните и другите знаат да закаснат. Цените се менуваат нормално секој ден. Откажале лет само во невреме, за сега немаш гајле. И земи си апчиња против болки за ушите, арно малце летови си ставил во агенда :) За секој случај, озбилно се случува често.
:)Фала за советите. Но, не се многу летови....сето тоа БИ БИЛО во "размак" од 15 дена. Одлуката се крчка, и дури се зготви Скопје-Милано за датумот што ми треба е веќе 9200 МКД :(......знам не треба многу да се чека за овие летови, но може air serbia ќе пушти нешто промотивно за некоја интересна дестинација.....

R

Rigel Kent

Гостин
Не си навел кога планираш да одиш, и од тоа многу зависат цените. Со Пегасус за септември најдов повратна карта за 168 евра, што е мислам добра цена. Кога ќе прерачунаш колку ќе те фати со воз повратна карта и плус багажот што ќе го платиш со Виз, мислам ќе ти дојде горе долу исто.
Planiram krajot na septemvri ili pocetok na oktomvri .Ke razmislam za ovaa opcija preku Istanbul , a nema i da se maltretiram od Malme do Copenhagen navecer. No vidov na Pegasus deka od Skopje se trgnuva vo 16:30 , vo Istanbul se pristignuva vo 18.50, a za Istanbul kon Kopenhagen se trgnuva vo 22.50.Samo za ova imam dilema .

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Planiram krajot na septemvri ili pocetok na oktomvri .Ke razmislam za ovaa opcija preku Istanbul , a nema i da se maltretiram od Malme do Copenhagen navecer. No vidov na Pegasus deka od Skopje se trgnuva vo 16:30 , vo Istanbul se pristignuva vo 18.50, a za Istanbul kon Kopenhagen se trgnuva vo 22.50.Samo za ova imam dilema .

Јас не би одел преку Истанбул.Само ќе се малтретираш.Дури смешно е да одиш до Копенхаген кога двата града се 30 километри еден од друг т.е мостот ги дели.Ќе изгубиш многу време на аеродромот во Копенхаген затоа што е огромен.Плус истиот тој аеродром се наоѓа на самата граница со Шведска т.е до самиот мост што значи дека па многу ќе патуваш а нема да заштедиш.

R

Rigel Kent

Гостин
Јас не би одел преку Истанбул.Само ќе се малтретираш.Дури смешно е да одиш до Копенхаген кога двата града се 30 километри еден од друг т.е мостот ги дели.Ќе изгубиш многу време на аеродромот во Копенхаген затоа што е огромен.Плус истиот тој аеродром се наоѓа на самата граница со Шведска т.е до самиот мост што значи дека па многу ќе патуваш а нема да заштедиш.
Da i dopolnitelno vreme cekanje vo Istanbul od 4 casa , toa e mnogu stvarno koga veke ima posoodvetna ocpija . :)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.647
Поени од реакции
35.206
Da i dopolnitelno vreme cekanje vo Istanbul od 4 casa , toa e mnogu stvarno koga veke ima posoodvetna ocpija . :)
Kakov Pegasus, kakov Istanbul.
Ete ti go Wizz, ete to go Malme, se simnuvas Sturup, ete ti voz,(preporacuvam), ete ti avtobus, plus grev e da odis vo Kopenhagen, a da ne go posetis Malme, ili da odis vo Malme, a da ne go posetis Kopenhagen, koga ti e na samo 30km:pipi:

P.S Tranquilis se vrakam za skoro, rezerviraj mi stjuard:sneaky:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.647
Поени од реакции
35.206
Tranquilis, kolkavi se sansite i dali voopsto postoi sansa Wizz da leta od Ohrid (barem vo leto), od 4 leta na primer 2 da se od Skopje, a 2 od Ohrid:pipi:
Poskapo me faka patot do Skopje, otkolku avionskiot bilet do Malme:(

Член од
26 јуни 2010
Мислења
36
Поени од реакции
4
Здраво дечки :)

Треба да патувам до Будимпешта па затоа планирам да одам од Солун (има директен лет) и како сите што досега се немаат качено на авион така и јас имам многу нејасни работи :)
Патувам со WIZZAIR и еве што не ми е јасно..барем сега засега:)

1.
Билетот (ќе биде повратен..се враќам за 6 недели) ќе го резервирам преку интернет т.е. ќе платам со дебитна картичка (Visa, Maestro, Master), но не ми е јасно како оди она плаќање во Тутунска банка.. Се обидов да разберам нешто преку нет, но ете ни на македонски не можам кога немам никакво искуство :))) всушност да, едно разбрав: дека треба да платиш во банка доколку плаќаш со картичка..така ли ???:unsure:

2.
Второво прашање... се разбира дека се однесува на багажот. Ќе носам 1 куфер (тоа е во ред - знам дека за него се плаќа 25Е), ќе носам лаптоп во најобична чанта за лаптоп и една торба во која би сакала да ставам книга, весник, мобилен, слушалки, кроасан, смоки, мало шише вода и документите.
Лаптопот и торбата нема да ги надминат димензиите за бесплатен кабински багаж, но прашањето е: дали е дозволено ДВЕ парчиња бесплатен кабиснки багаж (што нема да ги надмине дадените димензии) ???

3. Трето..прочитав дека не е дозволено да понесеш шампон, дезедоранс во куферот ?? Дали е ова точно ?? :)
Благодарам однапред за вниманието..па и за трпението :)
Поздрав

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Здраво дечки :)

Треба да патувам до Будимпешта па затоа планирам да одам од Солун (има директен лет) и како сите што досега се немаат качено на авион така и јас имам многу нејасни работи :)
Патувам со WIZZAIR и еве што не ми е јасно..барем сега засега:)

1. Билетот (ќе биде повратен..се враќам за 6 недели) ќе го резервирам преку интернет т.е. ќе платам со дебитна картичка (Visa, Maestro, Master), но не ми е јасно како оди она плаќање во Тутунска банка.. Се обидов да разберам нешто преку нет, но ете ни на македонски не можам кога немам никакво искуство :))) всушност да, едно разбрав: дека треба да платиш во банка доколку плаќаш со картичка..така ли ???:unsure:

2. Второво прашање... се разбира дека се однесува на багажот. Ќе носам 1 куфер (тоа е во ред - знам дека за него се плаќа 25Е), ќе носам лаптоп во најобична чанта за лаптоп и една торба во која би сакала да ставам книга, весник, мобилен, слушалки, кроасан, смоки, мало шише вода и документите.
Лаптопот и торбата нема да ги надминат димензиите за бесплатен кабински багаж, но прашањето е: дали е дозволено ДВЕ парчиња бесплатен кабиснки багаж (што нема да ги надмине дадените димензии) ???

3. Трето..прочитав дека не е дозволено да понесеш шампон, дезедоранс во куферот ?? Дали е ова точно ?? :)
Благодарам однапред за вниманието..па и за трпението :)
Поздрав
Здраво, не се плаши ние сме тука да ти објасниме детално.

1. Плаќањето на картата е онлајн, преку интернет од твојата картичка. Кога ќе го букираш летот со кој сакаш да патуваш, ќе ти се отвараат прозорци во кои треба да внесеш податоци за тебе и пасошот, за додатни услуги при летот пр. дали сакаш седиште со поголем простор, приоритетен влез, осигурување и слично. Кога ќе стасаш до последната етапа за букирање на летот ќе ти се појави системот за плаќање. Таму ќе ти побара да штиклираш со која картичка плаќаш (виза, маестро, мастер). На твојата картичка од Тутунска банка пишува што вид на картичка е и штиклирај ја таа на страната. Ќе ти побара податоци за картичката оној голем број кој се наоѓа на предна страна ќе го внесиш, име и презиме и до кога важи. Сите овие податоци ги имаш на предната страна од твојата картичка. Последната ствар за внесување е кодот на твојата картичка. Сврти ја од задна страна во десниот дел погледни има три бројки, тоа е кодот на твојата картичка, внеси го. И на крај кликни „изврши плаќање“. Системот ќе повлече пари од твојата картичка и ќе ти даде страна во која ќе ти потврди дека се е ок. На мејл ќе ти стаса известување дека си ја платила картата и фактурата од визз.

2. Со визз неможеш да носиш посебна ташна за лап топ и посебна ташна за вода и книги. Во една ташна со одредените димензии на страната од визз ќе го ставиш лап топот, вода, влажни марамици и што уште планираш да носиш. Книгите ако не ти ги собира во ташната земи ги во раце. Книги се дозволени во рака да се носат, само книги. Водата и онака ќе ти ја фрлат пред да влезеш, вода не е дозволено со себе. Под поимот книги подразбирам една две книги, не да земеш десет во рака :)

3. Во куферот слободно стави си дезодоранс, парфем, шампон, стик и што уште сакаш. Тој иде доле во авион и нема проблем. Горе не ги носи во ташна со себе, за таму има посебна процедура, за доле нема.

Па ако сакаш уште нешто да прашаш повели.

Член од
29 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
2
Како да знам дали летовите ми се врзани??? До сега имам купувано директни летови, или не врзани но со подолг период помеѓу летовите/неколку часа. Од работа кога купуваат врзани не ме интересирало колку и што плаќаат:cool:

Пример, skyscanner дава опција или многу чекање или 1,5 часа помеѓу двата лета (ако сакаш поефтинко, нормално). Мене ова 1,5 часа ме загрижува. Ако не се врзани, нема шанси да стигнеш или во трчање, а на голем аеродром како во Рим!?! Да напоменам дека двата лета се со Алиталија.

Мислења се добредојдени, но би сакала и нешто сигурно, од искуство, да знам на што сум уште пред да ја купам картата и да барам хотели. Кога ќе се пријавам за првиот лет нормално ќе биде веќе јасно, но тоа е предоцна....

Барам секакви опции за во септември, виззовци мн. скокнаа со цените:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom