Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Денес налетав на ова!!!
Исус Христос го цитира Законот на Телема (сопствен превод - + за трудот)... е ми почна неделата прекрасно :)

Што мислите вие за ова? :)
Тоа вие најверојатно го цитирате Исус.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Човекот не ме интересира.
Коментирав на твојот пост.
Краули си го одбрал најдоброто од сите религии и учења и створил свои закони и мудрости,манипулирајќи на тој начин со подсвеста на луѓето.
Предрасудите заштедуваат многу време. Можете да формирате мислење без да мора да ги дознаете фактите.

- E. B. White.
--- надополнето: 2 август 2013 во 00:18 ---
Страната повеќе изгледа на добра реклама за ефтини целулит третмани отколку страна за Исус:)
Поздрав.
Епа најверојатно затоа и се нашол таму цитат од Liber Al.

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Предрасудите заштедуваат многу време. Можете да формирате мислење без да мора да ги дознаете фактите.

- E. B. White.
--- надополнето: 2 август 2013 во 00:18 ---

Епа најверојатно затоа и се нашол таму цитат од Liber Al.
Зашто немаат појма најверојатно.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
КРОУЛИ, не КРАУЛИ :D
Знам вие „англичаните“ мислите дека се чита Краули, ама поразговарајте со странци за Кроули и ќе знаете како се чита! Бил Хајдрик има некаде запишано дека се чита Кроули... побарај си.
Ако ПРАВИ ШТО ТИ Е ВОЛЈА И ТОА НЕКА БИДЕ ЦЕЛИОТ ЗАКОН е манипулација на, како рече ти, подсвеста на луѓето, што ли се старо-еонските религии веќе 2000 години? :cautious:
Кроули бил ПОДУЧЕН на најдоброто и најтајното на Земјата, не одбрал ништо тој :) И ако е дадено најдоброто, како може сите други колеги на Кроули, па и јас да бидеме манипулирани, кога ни се нуди најдоброто, како што велиш ти?
Кроули го искористил тоа знаење за да напредува и да оди таму каде што никој пред него не ни помислил да оди. А кога напредуваш, добиваш и моќ и одговорност.
Ако ме разбираш...
Е сега што вам ви смета личноста Кроули, тоа е вашето ограничување, тука ништо не се може, освен вие самите да се надмините ;)

П.С. Ако имаш маки со Кроули, има тема во Мистерии, побарај да ја отклучат па ќе збориме за Кроули до 1000000 и назад ако сакаш :)

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
КРОУЛИ, не КРАУЛИ :D
Знам вие „англичаните“ мислите дека се чита Краули, ама поразговарајте со странци за Кроули и ќе знаете како се чита! Бил Хајдрик има некаде запишано дека се чита Кроули... побарај си.
Ако ПРАВИ ШТО ТИ Е ВОЛЈА И ТОА НЕКА БИДЕ ЦЕЛИОТ ЗАКОН е манипулација на, како рече ти, подсвеста на луѓето, што ли се старо-еонските религии веќе 2000 години? :cautious:
Кроули бил ПОДУЧЕН на најдоброто и најтајното на Земјата, не одбрал ништо тој :) И ако е дадено најдоброто, како може сите други колеги на Кроули, па и јас да бидеме манипулирани, кога ни се нуди најдоброто, како што велиш ти?
Кроули го искористил тоа знаење за да напредува и да оди таму каде што никој пред него не ни помислил да оди. А кога напредуваш, добиваш и моќ и одговорност.
Ако ме разбираш...
Е сега што вам ви смета личноста Кроули, тоа е вашето ограничување, тука ништо не се може, освен вие самите да се надмините ;)

П.С. Ако имаш маки со Кроули, има тема во Мистерии, побарај да ја отклучат па ќе збориме за Кроули до 1000000 и назад ако сакаш :)
Кога подобро разгледав на тема Кроули(се извинувам на грешката)
сфаќам дека всушност не нуди ништо лошо неговата филозофија или учење.
Уште еден пат од многуте кои водат до самите нас,пат на самоспознавање кој ги прави луѓето посреќни и слободни.:)
Ти праќам насмевка(најубавата што можам да ја створам на лицево)за убав ден:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сите имаат врска со Златна Зора :)

Кроули бил инициран таму, и Израел Регардие...
Многу познати фаци од тоа време биле таму...
Eпа како тоа Кроули ги земал ритуалите од кај масоните, а овие со енохијанскава азбука на Џон Ди не?:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Eпа како тоа Кроули ги земал ритуалите од кај масоните, а овие со енохијанскава азбука на Џон Ди не?:)
Не знам, тоа со масоните види од каде им се... :)
Дали ритуалите се од масоните или...? :facepalm:

„....ритуалите ќе бидат половина познати а половина прикриени: Законот е за сите.“ - Книга на Законот

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не знам, тоа со масоните види од каде им се... :)
Дали ритуалите се од масоните или...? :facepalm:

„....ритуалите ќе бидат половина познати а половина прикриени: Законот е за сите.“ - Книга на Законот
Еј....не се разбирам јас толку, затоа прашувам :)
На Џон Ди не случајно му се јавил(наводно) тој ангелот....како се викаше Raziel ли беше. Како тоа да го заобиколи Кроули, а бил индоктриниран од "редот"?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Еј....не се разбирам јас толку, затоа прашувам :)
На Џон Ди не случајно му се јавил(наводно) тој ангелот....како се викаше Raziel ли беше. Како тоа да го заобиколи Кроули, а бил индоктриниран од "редот"?
Тоа наводно сигурно ти се вкоренило во глава читајќи статии од други „мислители“ како тебе во врска со тематикава...

Се си пишува во книгите и дневниците на Џон Ди - и што му се појавило, и како...
Па потоа ќе земеш „Исповедите“ на Кроули и ќе видиш со што се тој се занимавал, ќе му ги читнеш и дневниците и ете ти - се знаеш од прва рака.
Да не морам јас да ти раскажувам... ок? Ок :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тоа наводно сигурно ти се вкоренило во глава читајќи статии од други „мислители“ како тебе во врска со тематикава...

Се си пишува во книгите и дневниците на Џон Ди - и што му се појавило, и како...
Па потоа ќе земеш „Исповедите“ на Кроули и ќе видиш со што се тој се занимавал, ќе му ги читнеш и дневниците и ете ти - се знаеш од прва рака.
Да не морам јас да ти раскажувам... ок? Ок :)
Па за што се темиве? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom