J
Jonathan
Гостин
Денес бев до ромскиов маркет и се вратив со празни раце. Маркетот е преценет, ни најмалку не ги исполни моите очекувања.
Зошто, што толку лошо искуство со бувљакот? Инаку за не проработување тоа малце тешко. Прво ќе треба да изумрат сите стечајци и египјани.Никогаш да не проработи пак.
Тебе те сметам за експерт за фотографии.Од "главата" си патиме- што би рекол Војдан Чернодрински
Зошто, што толку лошо искуство со бувљакот? Инаку за не проработување тоа малце тешко. Прво ќе треба да изумрат сите стечајци и египјани.
Интересно да, ама истите тие што продаваа правеа тони ѓубре што тој дел од коритото на Вардар, одма под Калето даваше слика како да се наоѓаме во Сомајлија. Лоша слика остава, не за друго. Можеше дислокација на некое подруго место накај Шутка.Мене ми беше симпатичен, а овозможуваше приход на многумина наши сиромашни сограѓани
А можеше да се купат интересни работи
Тука се продаваа работи кои би се фрлиле, да не постојат такви пазари
Такви пазари има речиси во секој голем град
Погледнете на Википедија - има фотографии од такви пазари од Финска, Греманија, САД, Јапонија...
http://en.wikipedia.org/wiki/Flea_market
Таквите пазари во Париз се туристичка атракција
Ако некој ме праша, јас сум итно повторно да се отвори
....
А баронот минхаузен од општината нека помисли дека го избравме да го укине зонско и дека не сме барале укинување на бувљиот пазар
Значи нека го укине зонско
На кој пазар не се прави ѓубре? Ако е за ѓубрето само требале да запослат луѓе за чистење на ѓубрето.Интересно да, ама истите тие што продаваа правеа тони ѓубре што тој дел од коритото на Вардар, одма под Калето даваше слика како да се наоѓаме во Сомајлија. Лоша слика остава, не за друго. Можеше дислокација на некое подруго место накај Шутка.
А кој ќе ги плаќа тие луѓе? Овие што продаваат сигурно нема.На кој пазар не се прави ѓубре? Ако е за ѓубрето само требале да запослат луѓе за чистење на ѓубрето.
Добро... Тоа е само една причина и таа може да се реши со ангажирање на служба за чистење поставување контејнри за ѓубреНа кој пазар не се прави ѓубре? Ако е за ѓубрето само требале да запослат луѓе за чистење на ѓубрето.
Е кој ги плаќа сега овие што чистат?А кој ќе ги плаќа тие луѓе? Овие што продаваат сигурно нема.
Жителите на Општина Центар.Е кој ги плаќа сега овие што чистат?
Ќе видиме за кратко што стои позади целава оваа скаламерија.