Груевски пречекан во Ќустендил со "Македонија е бугарска".Владата бара да славиме заедно МК празници

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Може ли Македониja без соjузници на Балканот да оди напред, некоj праша ли се?
Вие(лугeто) може и да не барате, ама владата ви мора да бара. Замислувалили сте се, ако ви се турне едно ембарго от сите страни, дека нема да изкарате и 2 седмици. Ке настапи тотален колапс.
Е за тоа требе договор за добрососедски односи.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Marek: Знаете дека ви се распаѓа државата и без ембарго?

Вие имате поголеми проблеми од нас, амин.

Веќе 6 месеци сте на улица, очи си извадивте на темата бугарска дискусија, ни еден проблем не ви е решен, а вие со главите во наш гз.

Некогаш се прашувам дали можеби саката да ви дадеме хуманитарна помош, а некако ви е незгодно да кажете?

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Илинденско-Преображенското востание е тесно поврзано со Бугарите и бугарската држава така да предлогот изгледа сосема во ред. Мислам доволно факти постоjат. Башка не гледам како може заедничка прослава на било ликови, било настани, да го загрози идентитетот на некоjа нациjа. Зошто толку се плашите?

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Веќе 6 месеци сте на улица, очи си извадивте на темата бугарска дискусија, ни еден проблем не ви е решен, а вие со главите во наш гз.

Некогаш се прашувам дали можеби саката да ви дадеме хуманитарна помош, а некако ви е незгодно да кажете?
Е ништо де, при вас нали сичко е наред, не се секирajте за нас. Барем ние нема да туриме терорист министер дека е убивал децата ни, како што направивте вие.
Ама вие сте богати, плакjате скапа струjа и си молчете :facepalm:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Вие прво излезете од контејнерите после речете оп.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Мене ми е интересно, зошто Македонците ни се лjутите на нас, а не на вас самите и на вашта влада. Па секоj си има надворешна политика, Бугариjа една, Грциjа втора, Турциjа трета. А вашта надворешна политика има ли ja вообшто? Тврдите дека имало македонско малцинство во Бугариja, да приеме дека е вака, е што направивте вие за овие луге................едно големо ништо.
Немате никаква визиja(надворешна политика) как, зошто, кога, какво и т.н.
Затоа спасот на секоj пети Македонец е БГ пасош и после ЕУ/Австралиjа/Канада и т.н.
Ја се лутам на владата.......а треба ли вечно од вас да има вакви провокации? Јас се лутам што владата не реагира соодветно, ама па и што може да напраи со вакви ликови? Да ве гони како Мосад што го гонел Ајхман и нацистите.....Не им давате на Македонците да се организираат во партија, не го признавате малцинството, кога ќе реагираат во ЕУ користите тоа што сте веќе членка (само Господ знае како станавте) и врти во круг....
Еве вие имате визија....Македонците се Бугари - и што ако ја имате кога можете само у ч**р да си ја пикнете? Си дошол на македонски форум и солиш памет овде - кажи со што ти придонесуваш да живееме нормално како соседи? Јас очекувам да сретнам ликови како тебе во Татарланд и нормално не одам кај вас, не ве е**м 2%, ни за сосед те сметам, ни за жив.....бар да има на нешто да ти завидувам, живеете исто цигански, ко пред 15-20 години....
Патетика сте....

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
От нас провокации нема, сите провокации са от вас, едни от наj видните Бугари ги направивте преко сили Македонци, па после зошто сме били лjути и нервозни....
На кои Македонци да не им даваме, кога законот забранува етничка партиjа. Виж по посписот колко се изjасниле дека а Македонци. А Бугарите во Македониja се апсат и судат само за ова дека са Бугари(Резински, Митрова). Самиот факт дека ми навредуваш името на државата е достатачна основа за недобрососедки односи. Ке одам на каков сакам форум, не сме преди 1989г другару комунист.
Цигански живеете вие Македонците, от развиена држава станавте мизериjата на Балканот, даже и Албаниja ви нимува по економски показатели.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Ако не сме пред 89-та, дојди и пишувај за уметност, култура, не ми ги поти ташациве што сум јас и со кого сум исто, а со кого не.....

Јас уште во животов не сретнав нео-татар да не ми го дрви дека сме биле исто, дека сме ви краделе историја и слични бљувотини, а во меѓувреме да не каже нешто на друга тема.....ко само за нас да зборите таму, а?

Толку ли сме ви комплекс? Кога сме кај циганлук и крадење - само да те потсетам дека уште држите наша земја....

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Giger's Predator; шо бараат твоиве пријатели?
Koi moi prijateli ???

Barem narodot izlezel i si go kazuva mislenjeto za oligarhicnata politika na bugarija nezavisno leva ili desna.
Nie sto napravivme ?sterjko nakov si ja kupi planinata kaj nas nema pojma narodot ... oligarhijata e silno vrzana i kaj nas so vlasta a nie sto pravime ???? cheshame topki ..... teroristi ne upravuvaat amnestiraat teroristi a naste roditeli na ubienite ni vojnici sto dobijvaat ? im ja isklucuvaat strujata oti ne si platile ...
I ti dojde red da se smees na bugarite koi se budat i se borat za svoite prava da ne gi kradat oligarhiite i politicite ...
Ete onaj u blagoevgrad muslimanot sto go stavija vo opstinata pod pritisok od opstestvoto sam se trgna covekot. Kaj nas ni pritisok im pravime na naste politicari oti ne prodadoa nitu na albancite oti ne genocidiraat nisto ... si sedime na forumot i so bugarite se prepucuvame, oti nie taka se borime za naste prava ...
Tolku si izmiena sto na sekoja tema bugarite ti se vo usta .. te gledam na onaa tema za somovite vo velesko si pisala demek mesto somovi bugarite cekale na branata da uapat nesto .. ebati iskompleksiranata si .....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што мислиш во Устав треба ли да ги ставиме? И ти вака како протестант на бугарски протести сметаш ли дека треба да имаш место во Македонскиот Устав?

Не ми ја оправај Македонија, додека дремеш на туѓи протести. Те молам не си ја гади устата.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.689
Поени од реакции
744
Мене ми е интересно, зошто Македонците ни се лjутите на нас, а не на вас самите и на вашта влада. Па секоj си има надворешна политика, Бугариjа една, Грциjа втора, Турциjа трета. А вашта надворешна политика има ли ja вообшто? Тврдите дека имало македонско малцинство во Бугариja, да приеме дека е вака, е што направивте вие за овие луге................едно големо ништо.
Немате никаква визиja(надворешна политика) как, зошто, кога, какво и т.н.
Затоа спасот на секоj пети Македонец е БГ пасош и после ЕУ/Австралиjа/Канада и т.н.
Нели токму чл. 49 од Уставот на Република Македонија е еден од проблемите на бугарско-македонските односи. Тоа е директна интервенција во внатрешната политика на државата.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Што мислиш во Устав треба ли да ги ставиме? И ти вака како протестант на бугарски протести сметаш ли дека треба да имаш место во Македонскиот Устав?

Не ми ја оправај Македонија, додека дремеш на туѓи протести. Те молам не си ја гади устата.

uzivaj ja sum se otkazal od makedonskiot pasos taka da nemam mesto ja tamu povekje i nema ni da se vrnam ... bolje mi e tuka kade narodot e svesen za samiot sebe i se bore za sebe si odkolku da sedam megju moite koi na sekoj nacin gledat da zgazat nekoj a ne mozat eden protest da napravat za svoe dobro i dobroto na svojot narod ... .edno vreme se tepav so Albancite po ohrid i struga za makedonija i mi go puknaa nosot ali za sto ??? za na krajot makedonskite politicari da mi gi stavat na v last .. mi se gadi od makedonija a uste povekje od takvi kako tebe koi se kurcat do nebo kako da sme sveta nacija ..... ja ne si ja gadam ustata, jas realni gi gledam rabotite .... a rabotite od moja strana izgledaat tocno taka.
A toa NE MI JA OPRAVAJ MAKEDONIJA - sto tvoja e makedonija ? ne mamino ne e tvoja i ne mozes da me sopres da zboruvam za makedonija oti tamu sum rastnal i bev svedok na raspaganje na moralot na edna nacija i kulturata i svesta i smelosta na edna nacija da se bori za samata sebe si (i seto toa blagodarenie na brane i grujo) plus i od takvi kako tebe stignavme do tuka .... nogu silnite borci za nacionalnite prasanja koi na internet kompleksite gi lecat so tugjite nacii a vo svojata nacija ne gledat kako ne glodaat dodeka ti se zamaras so bugarija ..... produzi da se zamaras ..... zemi organizirajte nekoj protest kako bugarite na koi im se smeete ... zemi napravite nesto a ne da mi kvicete na forum i cinicno da zboruvas za bugarkite kolku se ebele po zapadot i kako spiele po kontejneri ... napravi nesto za makeodnija .. toa li ti e pridonesuvanjeto ?? prepucuvanje na forum ?? alal vera be .... i ti i site takvi ko tebe ni gram ne pravete za makedonija nisto podobro tuku samo novi neprijateli.... a se povekje sekoj den citam kako moite vrsnici site izbegaa od makedonija ...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Море, бугар беден што за стотинки си ја продаваш душата.

Ти не си дел од нашата нација штом си се откажал од македонското државјанство, затоа немаш право да го употребуваш тој термин.

Слушам "голем" човек си станал во Бугарија, ама за жал ништожен Македонец.

Да не паднаа од власт твоите спонзори, или на Љубчо не му врви бизнисот, што пак почна да плачеш на форумов барајќи бугарска демократија??

Јеби га, чичо Бојко бие и без упојка.;)

Гледам во Бугарија врие од народ, дури два милиона во минус за 20 години.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Нели токму чл. 49 од Уставот на Република Македонија е еден од проблемите на бугарско-македонските односи. Тоа е директна интервенција во внатрешната политика на државата.
Штипjaнец, како не те е срам. Развали приказката дека Леандра ja разпространи,дека официална Софиja барала бугарите да бидат запишани во устава...Срама немаш

Kajgana Shop

На врв Bottom