Кои се попријателски настроени домаќини: Охриѓани или Грците?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се подобри туристички домаќини?

• Вкупно гласачи
    205
Океј, не викам дека никогаш не казниле охриѓанец. Викам дека во мојот случај, се што направи полицаецот, укажуваше на тоа дека таблицата и тоа како игра улога.

Следниот месец одам на викенд за Струга, баш да направам една компарација со тоа што Охрид и Струга може да го понудат.
Сакам да го проверам и ова место, како што разбрав - Версус бич бар.

9377199818_bd7296ec80_c.jpg

Дечково со своите фотографии ме убеди на тој чекор... Се надевам дека нема да остане само на убави фотографии :)

Океј, не викам дека никогаш не казниле охриѓанец. Викам дека во мојот случај, се што направи полицаецот, укажуваше на тоа дека таблицата и тоа како игра улога.

Следниот месец одам на викенд за Струга, баш да направам една компарација со тоа што Охрид и Струга може да го понудат.

Дечково со своите фотографии ме убеди на тој чекор... Се надевам дека нема да остане само на убави фотографии :)

Проверено:D Прекрасно е, само јас бев навечер, денски можи е уште подобро. Е сега ако ти смета шо прво ќе те послужат на албански па после на македонски.....:D

Не е дека ми смета, пишувајте си на дијалект, нема проблем само незнам како може до толку да сте локал-патриоти, срамота е... на сите теми пишувате нормално, на оваа сите цепате дијалект?

Ако на ова се додаде муабетот кој го ширите, дека вашите сограѓани кои идат во Скопје, и го променуваат дијалектот, ги викате "предавници" јасно е све :icon_lol:

Само немој за комплекси да сте спомнале уште еднаш, јас кога сум со кумановци пробувам да зборам на нивни дијалект, интересно ми е и се смееме, истото се случува кога сум со гевгеличани, или било која ситуција во која соговорниците ми се од друго место, јас немам проблем да научам збор два на друг дијалект, но вие и тек како имате. Се ова зборува за една генерална омраза - одбивност која ја префлате на нас, а не се гледате самите колку ниско паѓате, и колку сте обземени од таа омраза.....un-fucking-believable

Годинава српска иначе секоја година се од скопје , штип и од други градови , охридски џандар ретко да видиш на главните улици и околу центарот .

Jaс живеам 26 години во Штип и скоро се знам што се случува, ама ниеднаш не сум чул цајкан од Штип да го пратат во Охрид
--- надополнето: 29 јули 2013 во 15:40 ---

Пооо, добри фотки... И мене ќе ме натера, секако одам во тој регион другиден

Jaс живеам 26 години во Штип и скоро се знам што се случува, ама ниеднаш не сум чул цајкан од Штип да го пратат во Охрид

Има има од други градови, еве ова лето дури и српски полицајци има.

- Мое лично убедување е дека цените на угостителските услуги се повисоки и дека имаме недоволно изградени пакет аранжмани. Имиџот на Охрид во моментов е многу лош, јавноста и потенцијалните туристи сметаат дека цените на угостителските услуги се превисоки и ние мораме да го прифатиме предизвикот и да преземеме мерки и активности за подигнување на имиџот, смета градоначалникот Бакрачески.

http://ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=58100

(y)

И струга е топ. Секое место си имат посебен шмек шарм, на пример на некој му е Преспа поубо, на некој Охрид на друг Струга, трет Дојран. Сите се убави на свој начин. Само ХелАС не чинит иф ју ноу ват ај мин ;)

Одличен избор , тамо има и македонци и албанци кои работат па зависи каков ќе ти е к'сметот па прв збор ќе ти е мердита или здраво а за другото сам ќе одцениш :)

тоа се цени за 1 кг.

Не пишува скара на кило никаде, и штом е хотел многу поверојатно да се цени за порција

Не сум била ни во Грција ни во Охрид на одмор, не се мој свет....

Не пишува скара на кило никаде, и штом е хотел многу поверојатно да се цени за порција

Не сум била ни во Грција ни во Охрид на одмор, не се мој свет....

А кај идеш ? на Бахамите :P

Имаше едно кафуле во уличките од женска плажа накај пазарот.... „Ке вујна ти“ Провери за моја душа дали е таму уште :)
--- надополнето: 29 јули 2013 во 17:11 ---
А кај идеш ? на Бахамите :P

Од Струга сум
Само годинава на некој начин ... на повеќе начини... протерана во Скопје....
Инаку повеќе би шетала по планини последно време

Кога ми се случи тоа со таксистот ти најверојатно си била второ одделение, така да, кога не знаеш, подобро не збори. Сега ги нема толку како порано, посредено е.

Кој муабет го сврти, еј :D :D :D
Ако веројатно сум била второ одделение тогаш, веројатно и твојот муабет не е за на темава, која се однесува на појави и настани од сегашно време :)

Имаше едно кафуле во уличките од женска плажа накај пазарот.... „Ке вујна ти“ Провери за моја душа дали е таму уште :)
--- надополнето: 29 јули 2013 во 17:11 ---

Од Струга сум
Само годинава на некој начин ... на повеќе начини... протерана во Скопје....
Инаку повеќе би шетала по планини последно време

туу ништо ја мислев бегаш некаде по фиџи миџи по бахамите и канарските острови , па да ни кажеше како идат таму цените на едно кебапче :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom