Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
За во иднина да си знаете, има некои места кои треба да ги избегнувате ако ви е потенок џебот.Хотелите, Белведере, Момир, Чун.Тоа се места што ги викаат стапици за туристи, претежно имаат странски гости на кои не им е воопшто скапо да си платат 5 евра за плескавица или 20 евра за вино.
За обична раја како мене и вас, Македонска Куќа, Балабанс и Квинс паб(во Квинс паб посебно прават убаво јадење), Објектив, па и пицериите не се лоши.
Ако сте авантуристи и сакате да уживате, може да одите во Ст. Тропе во Трпејца, риба покрај езеро и во Тушемиште во Албанија, на 5мин од Св. Наум на свежа охридска пастрмка.
Дај нека постира некој цени од хотели со 4 звезди од Грција, да ни се заврти главата од цените малку.

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
Е колку пати да ја гледаме историјава ние домашниве гости? 1000 пати? За историјата на Охрид плескавица 300 денари?

Дај не заебавај. Додека се инатите ги бордрите и Гранит и сите останати да си играат курташак со цените, макар и вас да ви е изгор скапо. Али ајде терајте, годинава ретко, следна со овој памет уште поретко. Ќе видиме кој бил во право.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 14:59 ---

Не си копаме очи, ви кажуваме да притиснеме заедно да се намалат цените на се во Охрид. Така ќе биде и за вас подобро и за нас. Со Охриѓани очи ќе си копам немам друга работа, глејте не овцаат отворете очи. И ние и вие у ист кош сме. И јас плаќам 300 денари лежалка и ти плаќаш. Очигледно притисокот од другите градови не е доволен, ни требате вие како граѓани на Град Охрид!

Е добро утро друже.. па и јас тоа го велам цените на кои вие се жалите за 10 дена ние ги плаќаме преку цела година. И ова не е така само сега така било отсекогаш и во времето на Југославија.
Би скокала од радост доколку имаме пониски цени. Само ај кажи ми како ќе се случит тоа. Да земиме сите да штајковаме и да не купвиме ништо :D .. ако е тоа лекот радо би го направила.
Ама во сите популарни туристички места (нели Охрид е најпопуларен во Македонија) цените се повисоки од останатите... секоја чест на исклучоците.
И не само во Охрид општо во Македонија сме светлосни годни назад како во се така и во областа на туризмот. Валда за некој 20, 30 години ќе се подобрит нешто :pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е добро утро друже.. па и јас тоа го велам цените на кои вие се жалите за 10 дена ние ги плаќаме преку цела година. И ова не е така само сега така било отсекогаш и во времето на Југославија.
Би скокала од радост доколку имаме пониски цени. Само ај кажи ми како ќе се случит тоа. Да земиме сите да штајковаме и да не купвиме ништо :D .. ако е тоа лекот радо би го направила.
Ама во сите популарни туристички места (нели Охрид е најпопуларен во Македонија) цените се повисоки од останатите... секоја чест на исклучоците.
И не само во Охрид општо во Македонија сме светлосни годни назад како во се така и во областа на туризмот. Валда за некој 20, 30 години ќе се подобрит нешто :pos:
Верувала или не, за сите промени во едно општество заедништвото е единствено решение. Ако сите заедно излеземе на улица во Охрид и едногласно решиме да се симнат цените според стандард ќе се симнат. И така сите ќе имаме корист и вие ќе праите повеќе пари со сигурност и ние како туристи.

Не сме за еднаш нели? Треба почесто да се гледаме. Ако е за еднаш и 25 евра од вечер не ми се прооблем, но пак нема да дојдам. Друго е ако идам секое лето со се фамилија и плаќам 15 евра за 4 кревета, јадеме и пиеме по кафани, јадеме сладоледи, лежиме на плажа и пиеме кафиња, плаќаме за паркинг. Така сите ќе имаме. Вака никој нема да има.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Верувала или не, за сите промени во едно општество заедништвото е единствено решение. Ако сите заедно излеземе на улица во Охрид и едногласно решиме да се симнат цените според стандард ќе се симнат. И така сите ќе имаме корист и вие ќе праите повеќе пари со сигурност и ние како туристи.

Не сме за еднаш нели? Треба почесто да се гледаме. Ако е за еднаш и 25 евра од вечер не ми се прооблем, но пак нема да дојдам. Друго е ако идам секое лето со се фамилија и плаќам 15 евра за 4 кревета, јадеме и пиеме по кафани, јадеме сладоледи, лежиме на плажа и пиеме кафиња, плаќаме за паркинг. Така сите ќе имаме. Вака никој нема да има.
Iskreno ne veruvam deka cenite ke pagjaat vo idnina, naprotiv sto poveke stranski turisti doagjaat ke bide sve poskapo.

Sent from my HUAWEI P6-U06

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Iskreno ne veruvam deka cenite ke pagjaat vo idnina, naprotiv sto poveke stranski turisti doagjaat ke bide sve poskapo.

Сега во моите очи зазвучи ко Грујо :D
Нит ќе доаѓаат, нит ќе има странци, нит туризам. Цените доле, домашните се приоритет, да покренеме сила пак нагоре. После ќе збориме за странци.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Сега во моите очи зазвучи ко Грујо :D
Нит ќе доаѓаат, нит ќе има странци, нит туризам. Цените доле, домашните се приоритет, да покренеме сила пак нагоре. После ќе збориме за странци.
Ne razbiraj me pogresno i jas bi sakal da padnat cenite,ama ne mi izgleda deka ke bide taka.
Od kaj pa grujo sega,znaes deka jas ne go ljubam bas pastirot. :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Баш налетав на ова у темата за Кире Лазаров и ми текна на оваа тема па решив да пишам.

Значи спортист познат ширум светот го викнале и бап им прави одлична реклама и нормално така се ќаруваат туристи.

Епа ја за Охрид неам видено некоја ваква реклама, малце барем креативност и слично и затоа ќе снемува туристи.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Е колку пати да ја гледаме историјава ние домашниве гости? 1000 пати? За историјата на Охрид плескавица 300 денари?

Дај не заебавај. Додека се инатите ги бордрите и Гранит и сите останати да си играат курташак со цените, макар и вас да ви е изгор скапо. Али ајде терајте, годинава ретко, следна со овој памет уште поретко. Ќе видиме кој бил во право.
--- надополнето: 28 јули 2013 во 14:59 ---
Де бе Леандра си се фатила за таа плескавицата од Гранит,аман.Па никој не ви става пиштол на глава да ја јадете таа плескавица од 300 ден.И самата знаеш дека во нормални ресторани во Охрид се јаде за пристојни цени.Еве напиша и некој погоре во пабовите во Охрид имаш за 100 ден супер хамбургери.Дај аман немојте ко мали деца...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Де бе Леандра си се фатила за таа плескавицата од Гранит,аман.Па никој не ви става пиштол на глава да ја јадете таа плескавица од 300 ден.И самата знаеш дека во нормални ресторани во Охрид се јаде за пристојни цени.Еве напиша и некој погоре во пабовите во Охрид имаш за 100 ден супер хамбургери.Дај аман немојте ко мали деца...
Не сум се фатила за плескавицата од Гранит, ако го опишам увијачот од Далга ќе биде бонус. Имам јадено речиси по цел кеј, нема пристојни цени. Не сме по 20 години да јадеме хамбургери за ручек, сепак сме повозрасни. Скапи сте, ужасно скапи.

Ти јадеш по ресторани во Охрид?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Не сум се фатила за плескавицата од Гранит, ако го опишам увијачот од Далга ќе биде бонус. Имам јадено речиси по цел кеј, нема пристојни цени. Не сме по 20 години да јадеме хамбургери за ручек, сепак сме повозрасни. Скапи сте, ужасно скапи.

Ти јадеш по ресторани во Охрид?
Извини вака,ама ако ти е меракот да јадиш по кејот и мака ти е да најдиш некој ресторан малце повнатре тогаш шо да ти речам.Шетана си знаеш дека покрај кеј секаде се повисоки цените.Ама не,види сега во селцата грчки може да биде поскапо покрај кејот и таму се опрчвите без проблем за јадење,ама во Охрид треба за 50 ден да имате комплет јадење.И затоа сме ужасно скапи.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Само што се вратив денеска од Св Наум цени прифатливи. Како што треба.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
За тоа со цените од Гранит.
Гранит порано беше еден од подобрите хотели, дали уште е така, не знам, не сум бил во Гранит одамна. Но ако е тоа сеуште еден од подобрите хотели, тогаш би требало да е поскапо од другите места. На пример, ете би било добро да се спореди ценовникот од Гранит, со ценовник на некој од подобрите скопски хотели (од АП можеби...).

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Баш налетав на ова у темата за Кире Лазаров и ми текна на оваа тема па решив да пишам.

Значи спортист познат ширум светот го викнале и бап им прави одлична реклама и нормално така се ќаруваат туристи.

Епа ја за Охрид неам видено некоја ваква реклама, малце барем креативност и слично и затоа ќе снемува туристи.

Абе да ама не е целта само да се привлечат туристи, целта треба да е да се погрижат туристите да им се вратат пак. Ти ќе успееш да ги намамиш со добра реклама да дојдат ама ако не се задоволни од услугата сигурно нема да се вратат пак, и испаѓа залудно. Прво треба да има добра понуда па потоа истата да се рекламира.

goran001

maniken
Член од
8 ноември 2012
Мислења
271
Поени од реакции
80
TREBIT IVAN ISCELITEL DA GO VIKAAT U OHRID DA SEDE I RABOTI U KUMANOVO PO POLA MILION TURISTI SEKOJA GODINA IDIT KAJ IVANCO A OXRID ODVAJ DESET ILJADI NA OHRID CE MU TREBIT 50 GODINI DA SOBERE TOLKU TURISTI A NA IVAN EDNA GODINA RAZMISLETE SERIOZNO

Kajgana Shop

На врв Bottom