[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

A

AnFem

Гостин
Ја правев во пмс... Излезе повеќе отколку што треба. Додека се обидував да го средам тестото, едниот мачор ми мјаука за да го пуштам надвор, другиот си игра на компјутер и не го слуша овој дека сака надвор. Мене ме пука нервоза со тестото, ме боли глава, а истовремено брзам и да го замешам пудингот за колачот (ги правев истовремено работиве) додека врескам некој да му ја отвори вратата на проклетото копиле. :icon_lol: Гласајте за мене или ќе се самоубијам!

Ваша Очајна домаќинка.

На средина спанаќ со сирење...
SAM_1707.JPG

Занемарете го колачот во позадина. :sneaky:

SAM_1714.JPG

Еве ви го гратис и моето омилено скутале.

SAM_1703.JPG

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Ја правев во пмс... Излезе повеќе отколку што треба. Додека се обидував да го средам тестото, едниот мачор ми мјаука за да го пуштам надвор, другиот си игра на компјутер и не го слуша овој дека сака надвор. Мене ме пука нервоза со тестото, ме боли глава, а истовремено брзам и да го замешам пудингот за колачот (ги правев истовремено работиве) додека врескам некој да му ја отвори вратата на проклетото копиле. :icon_lol: Гласајте за мене или ќе се самоубијам!

Ваша Очајна домаќинка.

На средина спанаќ со сирење...
Прегледај го приврзокот 68709

Занемарете го колачот во позадина. :sneaky:

Прегледај го приврзокот 68710

Еве ви го гратис и моето омилено скутале.

Прегледај го приврзокот 68711
А да стаеше едно парче од колачот, вака од далеку само очи си плакнам ;)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
AnFem срам да ти е. Како поткупуваш луѓе да гласаат за тебе, со колачи, со престилки, со воведни приказни. Ццццццццц..........:sneaky:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Е leandra сега со ова кромидчево во ум ми остана :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Еве ја мојата мрзлива баница, која ја натерав да и се спротистави на мрзата;)

Редењето на корите од КАМ, а филот е сирење и блитва :)
Прегледај го приврзокот 68706

Се печеше, а потоа и се вкуси... :)

Пријатно јадење драги Кајганџии :)
Прегледај го приврзокот 68707
Алал и вера на мајка ти, сунѓеру. Прекрасно изгледа.
едит: абе како да ги туткам корите :(

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Алал и вера на мајка ти, сунѓеру. Прекрасно изгледа.
едит: абе како да ги туткам корите :(
Зашто на мајка ми?
Како како да ги туткаш корите. Ќе купиш готови кори, ќе ја намрсиш тавата, пополека ќе ја земеш првата кора без да ти се исцепа, ќе ја ставиш во тавата, потоа пак ќе испрскаш со зејтин ќе ја ставиш и втората кора ( ако сакаш можеш да ставиш 3 кори за основа, јас ставив две, зошто доволно дебели ми беа корите од КАМ), па ставаш од смесата ( јас повеќе смеса направов, зошто не ми е вкусно само тесто), па пак кора и така се нагоре, уклучуваш рерната и право во рерна :)
Ајде и ти прави, нема уште многу време :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Зашто на мајка ми?
Како како да ги туткаш корите. Ќе купиш готови кори, ќе ја намрсиш тавата, пополека ќе ја земеш првата кора без да ти се исцепа, ќе ја ставиш во тавата, потоа пак ќе испрскаш со зејтин ќе ја ставиш и втората кора ( ако сакаш можеш да ставиш 3 кори за основа, јас ставив две, зошто доволно дебели ми беа корите од КАМ), па ставаш од смесата ( јас повеќе смеса направов, зошто не ми е вкусно само тесто), па пак кора и така се нагоре, уклучуваш рерната и право во рерна :)
Ајде и ти прави, нема уште многу време :)
Не се туткат така кори. Не е битно, ми текна баба како ги туткаше. А и не се такмичам јас, само рецепти си барам :) Денес полнетите патлиџани и тиквици ќе ги правам. А утре за појадок може мрзлива баница.
Како и да е сите изгледаат прекрасно, нема да знам на кој да го дадам гласот. Ама за мајка ти ќе е, да нема лутење. Стојнето и Леа ќе ми простат овој пат. :)

A

AnFem

Гостин
Не се туткат така кори. Не е битно, ми текна баба како ги туткаше. А и не се такмичам јас, само рецепти си барам :) Денес полнетите патлиџани и тиквици ќе ги правам. А утре за појадок може мрзлива баница.
Како и да е сите изгледаат прекрасно, нема да знам на кој да го дадам гласот. Ама за мајка ти ќе е, да нема лутење. Стојнето и Леа ќе ми простат овој пат. :)
Стојно, гласај за мене или за љандра, овој Боб мрази педери!

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Иначе ни на крај памет не мисли дека мајка ми ја правела баницава, барај и во предходните теми што се сум зготвил... тајната е во тоа што дома имам една книга едно 45-50 години стара и таму ти пишува како едно јадење да го готвиш, а на крај професионало да излезе :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Иначе ни на крај памет не мисли дека мајка ми ја правела баницава, барај и во предходните теми што се сум зготвил... тајната е во тоа што дома имам една книга едно 45-50 години стара и таму ти пишува како едно јадење да го готвиш, а на крај професионало да излезе :)
Уживај море... А и јас што сум како ултимејт џандар на темава, чиниш Ставрогин сум. :) Ај нема веќе да мрчам, гответе, јадете, дебелете се... :*

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Јас изгледа утакмицава во 91 минута ја фатив, за да ставам слики...

Ја правев со млеко, наместо со јогурт и ставив урда внатре.

Anne. Рецептов е прекрасен. И ептен лесен. Сакам уште многу вакви рецепти од тебе во иднина :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom