Кога почнавте да се бричите?

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
На 16 години ... ама многу заебана работа е бричењето за кратко време завршуваш а никогаш не можеш да најдеш време за да се избричиш :)

Ја прва година, почетокот на второ полугодие се измазнив за прв пат :D
Али интересно е шо, имав еден школски Мичо, уште ми е школски де, он почна уште почетоко на пето одделение..
Го умревме, инаку сиромавиот ко војвода беше во брковите :D
Ја у глобала мазен сум :icon_lol:

8-мо одделение, декември месец

1ва средно, тачно на велигден :rolleyes:
Мајка ми тука до мене, а најдобриот другар(живеевме врата до врата), исто тука од страна ме гледа и ми се кези :unsure::pos:
Првите неколку пати само бркот, после почнав цела брада....која брада бе, ја сега немам брада а камоли па тогаш :LOL:, ама ај дете без памет :icon_mrgr:

Се бричам редовно од 16 (сеа имам неполни 18) ама само брковите и бекембардиве ми растат и сеа гледам почнува и кај вилицата нови, остри влакна. Едвај чекам да ми се оформи цела брада па колку сака нека е досадно ќе и посветувам време на секои 3-4 дена :D

7мо бркчињата и наредниот ден цел ден на секој час слушав као демек шепотење 'еј еј има почнато да се бричи? Абе избричен е ? гледаш ојдоја бркојте' :) , 8мо крајот веќе брадата... Сеа не се бричам си ја растам брадата :D

Ехее, прво почнуев со сапун, се мачкам и после со четката за заби вежбав, и некаде кај 7-8мо ги мавнав брковите (2-3 влакненца ѕиркаа, морав). :icon_lol:

13 години така нешто.....само бркот тогаш.Толку имав потреба....
И тоа меки беа тогаш влакната и без пена со 2-3 потега крај.

Сега цела брада треба у пм.Ептен досадна работа,ептен ме мрзи,а што повеќе ја одложуваш потешка е.
Обично на 3-5 недели се бричам,носам брада (планирам да почнам поредновно).Бричењето најмалку 20-30 минути ми трае,арно што најдобрите и најскапите жилети ги користам.Да користев бикче,со толкава брада што обично ја имам кога се бричам, немаше кожа на лицето да ми остане.
Сега си најдов и машинка.Го олеснува тоа бричењето,ама и тоа е 100 години работа дур да ја скастриш за да се бричи полесно.

Земи од старите бричови што се менува жилетот само.Со таков бакембарда симнуваш до кожа со едно повлекување не па брада.Плус многу е полесен за чистење од влакна.

Седмо одделение мислам дека бев, кога ми мавнав 2те влакна :D
Брада почнав крај на осмо. Кога ќе ми текне дека почесто се бричев, за да што побрзо ми расне брадата :facepalm:

1ва средно, тачно на велигден :rolleyes:
Мајка ми тука до мене, а најдобриот другар(живеевме врата до врата), исто тука од страна ме гледа и ми се кези :unsure::pos:
Првите неколку пати само бркот, после почнав цела брада....која брада бе, ја сега немам брада а камоли па тогаш :LOL:, ама ај дете без памет :icon_mrgr:
Во суштина чекаше твоите да ти дадат да се избричиш? :)

Земи од старите бричови што се менува жилетот само.Со таков бакембарда симнуваш до кожа со едно повлекување не па брада.Плус многу е полесен за чистење од влакна.
Кои стари ? Тие ко на бербер,ко нож што се ? :)

Сеа уствари сфаќам у каква надолнина отиде форумов чим вакви теми се најактуелните.

Сум ги пробал сите жилети и тврдам дека од Жилете нема подобри.Кој има јака брада препорака да купува од оние жилети(мислам цели дршки) кај кои предниот дел кај што се жилетите е фиксен,т.е. нема зглобови.Оние со зглобови потешко бричат јака брада.Најдобри се тие со 2 или 3 жилета

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom