Дрогирање во центарот на Скопје

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Е добро де, јасно е тоа , не е спорен податок :)
Значи муабетот е дека со легализација нема да се постигни максималната контрола за кои некои мислат дека ќе ги реши сите проблеми. Нелагалното си е Ахилова пета само по себе.
Муабетов ти е празна воденица....

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Муабетов ти е празна воденица....
Не ме разбираш изгледа. Али јбг и повеќе од јасен сум.
Ова е тема за дебата каде имаш причи плус и причини против легализација. Значи ДРУГА тема, каде на тебе е остаено на кои причини ќе дајш приоритет.
И реченицата е едноставна-Легализацијата не мора да значи решавање на сите проблеми, легализацијата не мора да значи намалување на бројот на корисници. Шо не е јасно во реченицата?
Прочитај прво мислење на претходна страна, каде човекот убаво си пишал мислам (што значи не е сигурен) и се обидува на еден начин да предвиди. Епа јас го знам податокот т.е примерот од Холандија кој зборува малку поинаку и тоа е тоа.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не ме разбираш изгледа. Али јбг и повеќе од јасен сум.
Ова е тема за дебата каде имаш причи плус и причини против легализација. Значи ДРУГА тема, каде на тебе е остаено на кои причини ќе дајш приоритет.
И реченицата е едноставна-Легализацијата не мора да значи решавање на сите проблеми, легализацијата не мора да значи намалување на бројот на корисници. Шо не е јасно во реченицата?
Терам сега...
Зошто секогаш државата треба да собира арач за се и сешто??? Нормално нема да и успева во тие работи па макар се превртеле главеечки... Зошто на се да се има контрола? Дали сакаш да воведат нов закон за да може секој полицаец да ти брцне у џеб за да види колку пари имаш и од каде ти се?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Зошто секогаш државата треба да собира арач за се и сешто??? Нормално нема да и успева во тие работи па макар се превртеле главеечки... Зошто на се да се има контрола? Дали сакаш да воведат нов закон за да може секој полицаец да ти брцне у џеб за да види колку пари имаш и од каде ти се?
Легализација оди рака под рака со арач. Сакаш така, плати си вака.
Шо има врска муабетот со полицаецот со легализација и некаква си невидлива взаемна корист?

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
И во Центарот и во Ќошот исто е кој сака нека се дрогира негово право е ;)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Легализација оди рака под рака со арач. Сакаш така, плати си вака.
Шо има врска муабетот со полицаецот со легализација и некаква си невидлива взаемна корист?
Слушај да бидам искрен досаден си ми за конверзација и нема повеќе со тебе да комуницирам. Ништо лично ама досаден си ми. :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Слушај да бидам искрен досаден си ми за конверзација и нема повеќе со тебе да комуницирам. Ништо лично ама досаден си ми. :)
E aрно де не ме читај. Има народ шо сака да ме чита, доволна потврда е состојбата на профилот и тукашното искуство од само година дена. Не те терав јас да ме цитираш.
Јас мислам дека не ме разбираш, башка досадата на страна. А не зборувам со никакви странцизми и зборови од Достоевски како кокетерија, губернија, езуит. :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
E aрно де не ме читај. Има народ шо сака да ме чита, доволна потврда е состојбата на профилот и тукашното искуство од само година дена. Не те терав јас да ме цитираш.
Јас мислам дека не ме разбираш, башка досадата на страна. А не зборувам со никакви странцизми и зборови од Достоевски како кокетерија, губернија, езуит. :)
Не ме цитирај ни ти мене. :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Не ме цитирај ни ти мене. :)
Meне не ми си досаден :) и мило ми беше оти некои работи не ти се познати да ти ги подобјаснам на приземен тон, освен ако сакаш сам да седниш и да прочиташ, што е легализирање, кое е дејството, што ќар има држава, што ќар другиот, кои се негативности кои се придобивките, кои се последици, на кому повеќе одговара, дај си критички став и оп, ете си поспремен во една област.

Па така ќе издржиш и нема да бидеш лекоумен туку ќе си речиш в мозок кој го онади мочково турвиор, тука ставам стоп на неговата досада. Не си ти недопирливата кралица или бебето кралцко од Англија, па да бидеш изолиран од контакти на форумов.

Барај до модератори опцијата ,,одговори" да ја укинат кон тебе, само ти да можеш да ја применуваш :D

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Ништо, нема да им биде интересна. Вака се осеќаат ко највечи фраери у маало пошто прават нешто 'нелегално' и 'забрането'. Да беше легална ќе пробаа, ако им се свиѓа ќе ја конзумираат нормално, ако не ќе баталат и тоа е тоа. Како што пиша некој и претходно, забранетите работи се секогаш многу поинтересни особено за празноглави тинејџери.

Португалското искуство е солидно па дури и Холоандското а се додека е илегална ќе се продава на дечишта анекои имбецили ќе заработуваат додека тинејџерите дома се караат за кеш за трава наместо зада почастат некое чупе со овошен коктел они ја частат со џоинт ами после бе мили кога се отвара апетитот па треба и тон благо, два камиона желе бонбони, едно струмички еклери и плус пици какви што јадат убијците во Идризово.

Ама наместо за пици, храна и овошје парите им одат за....трава а потоа и за подостапните екстази пу јазк...

turvior напиша:
Е добро де, јасно е тоа , не е спорен податок :)
Значи муабетот е дека со легализација нема да се постигни максималната контрола за кои некои мислат дека ќе ги реши сите проблеми. Нелагалното си е Ахилова пета само по себе.​

Нема, ама барем нема девизи од Македонија да одат во Албанија во Лазарет каде има анархија и од каде се финансира планот за Г.Албанија и секако набавките на С4 и ново оружје, плус ќе има мнооогу туристи тоа ,ме барем докажано.

а кога ќе и удриш акциза ќе има приход државата плус нема да има Bath salt нема да има син камен а ќе има квалитет.

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
Синоќа поминував низ Градски парк и видов група на деца (16-17 год) како пушат трева. Секако дека се осеѓаше миризбата, али и кога бев на метар од нив, тие воопшто не се потрудија да го скријат тоа џоинтот. Неколку пати имам забележано како некој дува во јавност без воопшто да му е гајле дали некој ќе го забележи, еднаш и во Тренд кафе забележав дечко и девојка како запалија џоинт..
А сега најдов и неколку клипчина поврзани со дрога

Не мислите дека треба да се превземат некои мерки против конзумирање дроги во јавност?
Мене дури и страв ми е да идам на прошетка низ Скопје навечер.. Се повеќе и повеќе ги има..
Каде се наоѓа ова со клипчињава?

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Meне не ми си досаден :) и мило ми беше оти некои работи не ти се познати да ти ги подобјаснам на приземен тон, освен ако сакаш сам да седниш и да прочиташ, што е легализирање, кое е дејството, што ќар има држава, што ќар другиот, кои се негативности кои се придобивките, кои се последици, на кому повеќе одговара, дај си критички став и оп, ете си поспремен во една област.

Па така ќе издржиш и нема да бидеш лекоумен туку ќе си речиш в мозок кој го онади мочково турвиор, тука ставам стоп на неговата досада. Не си ти недопирливата кралица или бебето кралцко од Англија, па да бидеш изолиран од контакти на форумов.

Барај до модератори опцијата ,,одговори" да ја укинат кон тебе, само ти да можеш да ја применуваш :D

чекај, ти не пушиш?!?!
Дај бе не заебавај...

па како успеваш да издржиш да ги слушаш музиките како пост панк (втф) и други пост музики, што редовно ги постираш низ форумот?!?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Ти кажав да не ме цитираш повеќе. Дали е превише сложено ова за тебе???
Te тестирам. Инаку ич не е сложено, за нијанса е поедноставно од тоа што ти го објаснив а не го сфати. Јас не примам наредби и порачки тука освен од модератори и од оние членови со кои си живеам, сме се дружеле, муабетеле и слично. Не спаѓаш ти ниту во едниот ниту во другиот калибар. Пробај цитирај, повторно и jaс, ептеМ е едноставно :)

Hiryu се согласувам, тие се едни од придобивките. Нели пишав има позитивност, има негативност. Целта ми беше да кажам дека не е така едноставно, легализирај и оп помалку корисници, оп пари за државата и сето феноменално течење на работите.
И на црно очекувам и тука да рипни како во Недерланд. Не сум тумачел многу многу на оваа тематика за да ми истекни решение и за такво стопирање на негативно ширење, но од друга страна би требало да има решение, е сега ако сака да се практикува а да се немаат задни интереси на лесно обогатување, малку самосвест тука ќе треба да поработи.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Абе добро е што е отворена ваква тема, лошото е тоа што повеќето се интересираат за бебето на „Ми се бомбардира во Авганистан со хеликоптер“.Инаку што сакате кажете за марихуаната; дека лечела рак, дека можеш со неа да полеташ на Марс, дека убава била да се употребува во супа наместо магдонос, дрога си е дрога и како таква е класирана.Во Холандија била легализирана, одете таму (секој кој ќе спомене за марихуната веднаш ја споменува и Холандија нели, просто сељаче неиживеано, за да покаже како светот е „напред“ а ние тонеме во калта, типично селска работа за мене и работа која е за мене прв показател дека навистина сме заостанати и дека сме народ кој е заснован само на copy-paste метода), и не мора да значи дека ако цела Холандија се „фрла во Вардар“ дека мора ние истото да го направиме.Секако, нели ова што го напишав нема и да ја забрани веднаш марихуаната, кој што сака може да прави, ова е слободна држава сепак, но ете, јас сум лично против и сметам дека треба да се забрани за век и навека, да си бидеме така еден пандан на Холандија, ама од друга гледна точка; да бидеме првата држава која ќе забрани за век и навека марихуана.Уште повеќе би ме радувало ако бидеме првата држава која ќе забрани ретардус тврдења од типот: „Холандија ја легализирала марихахуаната и треба сега и ние да ја легализираме зошто тоа е „ин“ “.
другар,
коноп или канабис и неговото семе познато низ народот како црно семе, и афион имало дооолго време пред првите жители неандрталци да стапнат во Македонија.
Афионот до пред 50 години бил редовно застапен во Македонската кујна, а црното семе и афионот одамна се користело во народните лекарства.Во турско и во првите цигари се ставало од конопот, заедно со ориенталниот тутун.

Крај краева дури и сега влакната од канабис се употребуваат за правење на органски вреќи и органски конци, кои моментално се употребуваат во преработката на тутун во Прилеп

Македонија каде каде има поголема традиција во употребата на афионот и конопот спрема Холандија. Незнам од кој крај на Македонија си, ама неможеш да забраниш нешто што овде расти природно. Во 1945 Лазар Колишевски забрани одгледување на афион, пробаа и да го искоренат од Македонија, да го нема, ама џабе. Во Мариово си расти на сите страни природно исто како и конопот.

Kajgana Shop

На врв Bottom