Деконцентрираност и халуцинации? Што ти дале тебе да пушиш, некои прсканици и говнарии?? Пази од кај земаш друг патИли можеби си причитал само на википедија
![]()
кажими ти од кај зимаш

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Деконцентрираност и халуцинации? Што ти дале тебе да пушиш, некои прсканици и говнарии?? Пази од кај земаш друг патИли можеби си причитал само на википедија
![]()
А и да сум, зошто да не смеам да бидам против конзумирање на трева во јавност? Еве ја лично се оправам и само ако вдишам дим од некој што пуши во близина, а што да прави некој што не може да го поднесува мирисот на димот од тревата, а околу него 5-мина запалиле? Заради тоа шо на некои им текнало да се опуштаат и смеат, не мора да значи дека и некој околу нив сака. Затоа, по дома секој нека си прави што сака.
Во ред е да има кафичи каде што ќе идат оние кои сакаат да дуваат, ама замисли во Тренд кафе да се пуши трева, и после да се смеат ко мрднати пола саат.. не би рекол дека е во ред.
Дали можеш да споредиш тутун и марихуана или чаша вино/виски со марихуана?Мислиш нешто како тутунот и алкохолот што се купуваат секаде слободно?
Тоа е и најголемата парадоксалност, тутун и алкохол имаш у продавничката на ќошот, а и поштетни се и повеќе бељи (и зависност) прават.
Од кој аспект сакаш да ја направиме споредбата?Дали можеш да споредиш тутун и марихуана или чаша вино/виски со марихуана?![]()
Одговори ми конкретно:Од кој аспект сакаш да ја направиме споредбата?
Секако дека не ги споредуваме физичките манифестации на предметите (содржателите).
Зборував за намената (иста е кај сите, тутун-алкохол-трава), зборував за последиците од претерувањето (полоши се кај тутун/алкохол одколку кај травата) и зборував за легалноста (тутун/алкохол се легални и покрај поголемата штетност).
Пеер што верба у мене, читај ги бе, жити се...
Непоправливи се..
Овој турвиор мурвиор, демек паметно дете, види го шо збори беСушела мозок травата.... У дваеспрви век пеер, време на информации.. ни баба ми више не верува у тоа...
Или оној гејтвеј дрога била марихуаната пошо сите шо праеле хероин предтоа пушеле марихуана))
Логикава е, незнам хахаха, онака смешно еПремиса 1, сите луѓе умираат, Премиса 2, сократ е човек, Закључок, сите луѓе се мртви
И шо да зборам тука бе, жити се, еден таб ги дели од сето знаење на светот и пак се... неинформирани.
А овој шо ја отворил темава...Пушеле марихуана во јавност, и става видеа од фаци као се иглаат у школски двор
![]()
smihajlo види, јас сум опкружена со луѓе кои што се уживатели на тревката. немам видено ниеден од нив да проба или да посака да проба нешто друго. многу од нив имаат партнери/ки кои што не дуваат. сакаш да кажеш кај и да е сите тие, па и јас ќе станеме наркомани?
глупости
Еве и да е така ама пред да пробаат марихуана пробале пиво. Сега што правиме? Ајде прво пивото да се забрани. Исто така сите приказни почнале со алкохол.Доста скажувате тука прикаски од типот, не е опасна марихуаната... шо ви е вас, луди сте.. од марихуана никој не умрел... точно.. се умира од потешки дроги.. али прашајте ги тие со што почнале, ќе дојдеме до марихуаната.
Тешко прашање, плус не кажа кој конкретен аспект те интересира.Одговори ми конкретно:
Што е поштетно: да испушиш цигара во која има тутун или да испушиш цигара во која има марихуана?![]()
Пеер, најубаво, пафни, види си сам шо како, зашо сеа и да ти објаснувам, џабе ми е
Значи глупости.. Незнам.. Како на слеп човек бои да му објаснуваш.
Морална и духовна деградација.. the fuck.
Абе татко ми ми рече еднаш, дојде со таква катара дома, гледај лустерон ако те крепи арно. Си го зедов здраво за готовоРетко пијам алкохол, најНогу вино домашно ко че има, сок најубо ми е, плус фудбалер бев 9 години. Јок, јок, убо ми е и вака.
Инаку то шо го пишав сум го учел по социјална патологија, е сега имаше и за друзите дроги, ама не памтам, од тогаш помина време, многу букви поминале.
Се имаш начукано од алкохол некогаш?
Ја ко шо глеам на тоа последното видео не пуши џоинт дечкото што клечи...