Дрогирање во центарот на Скопје

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
:pos:
А ти мислиш само во центарот на Скопје го има овој проблем? Па во секој град во Македонија го има ова. Или вие скопјанчиштата посебни сте па само кај вас се дешаваат вакви работи? Ако веќе разговараме за овој проблем ќе разговараме на долго и на широко, нема да се ограничуваме само на еден град. Истиот проблем, ако можам така да кажам, го има низ цела Македонија.
Темата е за Скопје па ти види сега што како понатака....

S

StormRage

Гостин
де бе, како не ги фатиле?! мене со сролана цигара што повеќе личеше на џоинт него на цигара (пошо не знаев да ги мотам убаво) ме застанаа алфи и ме претресоа ко да носам 2 кила во мене...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Не си прајте филмој дека не штети и не се охрабрувајте. Мозокот партали се прави, клетките ршум без возобновување. Ги имам познајници кои редовно си дуваат по 3 пати минумум неделно, така подолг период искажан во години, па имаат тежина со лоцирањето. Ако го викнам првин ја врти главата 20 метри од мене, па се доближува на 5, после заминува на 15, за на крај кога високо ќе му мафтам со ракава, да ме забележи. Да не прајме муабет за водење разговор , сљоу моушн. :icon_lol:

Секое забегување има последици (3+ пати неделно не е рекреативно консумирање). Тежок алкохолизам, долгогодишни пушачи ака швајц-апарати, повеќегодишни зависници од апчиња (за смирување, за спиење, за ватевер)... сите тие имаат и потешки последци од „потхед„ синдромот на успорување. Практично секој лек во поголеми количини е отров, ма секоја супстанца во преголеми количини е отров. Вода да се препиеш, ќе добиеш проблеми со опасност по живот (се намалуваат електролитите во телото).

Не сакам да правам споредби што е полошо, се лошо кога се претерува ама мора да се нагласи дека травата барем не ти прави хемиска зависност, како тутунот на пример. Најлоша последица по здравјето на таквите (пре)чести конзументи е труење со тешки метали (од пестицидите и остала стања со што се прска травата), да убедиш еден од нив да направи детална крвна слика и анализа на ткива од бубрег/џигер/други-внатрешни-органи, мислам дека прилично ќе се замислат окулу целата работа.

P

parvati

Гостин
Иначе ја наише џоинти сам издуваја на едно место што га викамо форум, тој е на рекорд, у тој тунелче накуде штаб на вмро, ама чекај бе џоинт не е дрога, јеееееее тема не е за мене
сори за офтопик

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Ми падна смешно кога ја видов темава. :LOL:
Мислев дека се работи за некоја собиранка нешто, ама собиранка на хорс! :icon_mrgr:
Нема да навлегувам во тоа дали марихуаната треба да се смета за дрога или не, но и јас сум забележал деца како дуваат сред бел ден, на сред центар. Во наше време не беше вака. :coffee:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
А од каде тоа не е дрога , кога предизвикува халуцинации и се постигнува ефект на десконцентрираност. Можеби нее тешка дрога али сепак се вбројува и се смета за дрога.
Деконцентрираност и халуцинации? Што ти дале тебе да пушиш, некои прсканици и говнарии?? Пази од кај земаш друг пат:) Или можеби си причитал само на википедија:confused:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Секое забегување има последици (3+ пати неделно не е рекреативно консумирање). Тежок алкохолизам, долгогодишни пушачи ака швајц-апарати, повеќегодишни зависници од апчиња (за смирување, за спиење, за ватевер)... сите тие имаат и потешки последци од „потхед„ синдромот на успорување. Практично секој лек во поголеми количини е отров, ма секоја супстанца во преголеми количини е отров. Вода да се препиеш, ќе добиеш проблеми со опасност по живот (се намалуваат електролитите во телото).

Не сакам да правам споредби што е полошо, се лошо кога се претерува ама мора да се нагласи дека травата барем не ти прави хемиска зависност, како тутунот на пример. Најлоша последица по здравјето на таквите (пре)чести конзументи е труење со тешки метали (од пестицидите и остала стања со што се прска травата), да убедиш еден од нив да направи детална крвна слика и анализа на ткива од бубрег/џигер/други-внатрешни-органи, мислам дека прилично ќе се замислат окулу целата работа.
Го очекував коментарот во стилот- Со се' ако се претера не чини. Муабетот е едноставен. Марихуаната штети оти уништува мозочни келии. Тука завршува муабетот. А што е поштетно е друга тема на разговор.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ау, како заклучи дека сум двоцевка? Ако на форум ги бранам правата на хомосексуалците не значи дека сум и хомосекауалец. А и да сум, зошто да не смеам да бидам против конзумирање на трева во јавност? Еве ја лично се оправам и само ако вдишам дим од некој што пуши во близина, а што да прави некој што не може да го поднесува мирисот на димот од тревата, а околу него 5-мина запалиле? Заради тоа шо на некои им текнало да се опуштаат и смеат, не мора да значи дека и некој околу нив сака. Затоа, по дома секој нека си прави што сака.
Во ред е да има кафичи каде што ќе идат оние кои сакаат да дуваат, ама замисли во Тренд кафе да се пуши трева, и после да се смеат ко мрднати пола саат.. не би рекол дека е во ред.
А да си се преселиш во Катар?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Го очекував коментарот во стилот- Со се" ако се претера не чини. Муабетот е едноставен. Марихуаната штети оти уништува мозочни келии. Тука завршува муабетот. А што е поштетно е друга тема на разговор.
:pos:Со години на форумов е тупено за овој мит.
Читај малце по старите теми.
Дежа-ву муабети. :notworthy:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
:pos:Со години на форумов е тупено за овој мит.
Читај малце по старите теми.
Дежа-ву муабети. :notworthy:
Е арно де. Лошото е шо е тупено, но и понатаму секој го милува од свој аспект :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не си прајте филмој дека не штети и не се охрабрувајте. Мозокот партали се прави, клетките ршум без возобновување. Ги имам познајници кои редовно си дуваат по 3 пати минумум неделно, така подолг период искажан во години, па имаат тежина со лоцирањето. Ако го викнам првин ја врти главата 20 метри од мене, па се доближува на 5, после заминува на 15, за на крај кога високо ќе му мафтам со ракава, да ме забележи. Да не прајме муабет за водење разговор , сљоу моушн. :icon_lol:

Да да! Јасни знаци за исушен мозок!

Kajgana Shop

На врв Bottom