Дрогирање во центарот на Скопје

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ама стварно не е смешно.. И јас еднаш од трафика земав ризли, а позади мене да ти имало полицаец, и само ги виде ризлите, замавна со главата, се насмевна, ми намигна.. и јас си заминав.. Треба да се превземи нешто.
Несфаќам за марихуана што да се преземе, да забранат продажба на ризли? Нека се легализира и онака дува 80% од населението.

Остатокот дрога нека си се санкционира законски. А не запленетата дрога да ја препродаваат. Дувло држава, се ти е тоа еден зачаран круг.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Ама стварно не е смешно. И јас еднаш од трафика земав ризли, а позади мене да ти имало полицаец, и само ги виде ризлите, замавна со главата, се насмевна, ми намигна.. и јас си заминав. Треба да се превземи нешто.
Јас велам да ги обесиме јавно на плоштад.

Член од
21 март 2013
Мислења
176
Поени од реакции
149
Што сакаш да се преземат?
Ете гледаш се пронајдоа дрогирашите во темава.
Па мислам на тоа што секој може слободно да пуши трева.. да се боцка итн кај што ќе му текне, а да не обрнува внимание дали некој ќе го забележи или не. Ок, и јас понекогаш палам трева, али никогаш не ми текнало тоа да го правам на јавни места.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
a sto e marihuanata be zacin za vo jadenje ?:facepalm:
оригано, не сериозно мариханата не е дрога, али може да те наведе на посилна дрога.
--- надополнето: 24 јули 2013 во 12:01 ---
Па мислам на тоа што секој може слободно да пуши трева.. да се боцка итн кај што ќе му текне, а да не обрнува внимание дали некој ќе го забележи или не. Ок, и јас понекогаш палам трева, али никогаш не ми текнало тоа да го правам на јавни места.
И ти најде да збориш да се преземе нешто :facepalm:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.157
Пак морам споредба со педерите ова гејовите. Ко што го следиме европскиот тренд за легализација на геј бракови и коа може два стапа за рака да се држат шетајќи низ град, ќе може и да се дува. ЕУ !!

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
оригано, не сериозно мариханата не е дрога, али може да те наведе на посилна дрога.
Ова го вели 16 годишник кој нема пробано марихуана.
Од кај знаеш дека ќе те наведе на посилна дрога ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031

Мислеше на детелина со 4 листа. ;)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Синоќа поминував низ Градски парк и видов група на деца (16-17 год) како пушат трева. Секако дека се осеѓаше миризбата, али и кога бев на метар од нив, тие воопшто не се потрудија да го скријат тоа џоинтот. Неколку пати имам забележано како некој дува во јавност без воопшто да му е гајле дали некој ќе го забележи,

Не мислите дека треба да се превземат некои мерки против конзумирање дроги во јавност?
Мене дури и страв ми е да идам на прошетка низ Скопје навечер.. Се повеќе и повеќе ги има..
Затоа оиди и шетај во Мариово. Трева има колку ти душа сака. И тоа еколошки чиста.
До душа нема ни четворокопитарни магариња за пасење,ама ни двоножни за пушење.

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Ама стварно не е смешно. И јас еднаш од трафика земав ризли, а позади мене да ти имало полицаец, и само ги виде ризлите, замавна со главата, се насмевна, ми намигна.. и јас си заминав. Треба да се превземи нешто.
Ти како двоцевка најмалку имаш право да коментираш дали треба да се превземе нешто во врска со тоа дали некој решил да пуши гане.Што толку те фати паника што пред тебе запалиле,ти кога шеташ со дечко ти дали тогаш некој нешто треба да превземе?Зошто според тебе би требало на некој да му биде срам и да се крие кога ужива во оваа билка?Се уби од бранење на правата на хомосексуалците а ваму мрчиш за сосема нормална и секојдневна појава која тебе не ти задира во граѓанските права.Зошто двојни аршини бе детуле?Ти што би превземал во врска со појавава која толку те возбуди па дури и тема си отворил на форумов?

Марихуаната дрога:pos:

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963

А од каде тоа не е дрога , кога предизвикува халуцинации и се постигнува ефект на десконцентрираност. Можеби нее тешка дрога али сепак се вбројува и се смета за дрога.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пак морам споредба со педерите ова гејовите. Ко што го следиме европскиот тренд за легализација на геј бракови и коа може два стапа за рака да се држат шетајќи низ град, ќе може и да се дува. ЕУ !!
Нека се дува, и така и едното и другото се крие со векови. Лицемерие зарем не? :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Трева се пуши буквално сегде ни Скопјево не е ништо ново тоа. Се пуши и во парк во доцни часови, на средно Водно и во домашни услови... Порано ќотеци маваа ако фатат со трава, сеа нема таков случај подолг период... А зашто е нелегална е сосема друга тема за муабет.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
А од каде тоа не е дрога , кога предизвикува халуцинации и се постигнува ефект на десконцентрираност. Можеби нее тешка дрога али сепак се вбројува и се смета за дрога.
Ај види на претходната страна дали само јас велам дека тревата не е дрога.
Не ме чуди да пиши некој сега дека и алхохолот е дрога.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.187
Поени од реакции
13.822

дефинитивно! опасно е кога ти намигнуваат џандари :P

Kajgana Shop

На врв Bottom