Инкогнито Original
1312
- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 2.910
- Поени од реакции
- 1.552
Оплоди ја жената си и нека ти роди роб. Дур го раниш ти - ќе биде како шо ќе кажеш ти, уше па и жена ти по некоја случајност да не придонесува во куќата онолку колку што придонесуваш ти и нејзе буфтај ја, пошо е лешинарка шо ти го јаде лебот. Тоа е прав муж у куќа друже, ти завидуем.Кој црн пекол, кои бакрачи. Во семејството има традиции, ритуали, нешто што го прави уникално и нешто што зрачи љубов и добрина. Криви дрини може да продава надвор а не да ми се курнази во моја куќа со неговите "права" дека може да биде што сака. Јас сум го ранел, јас сум го поел, единствен некој што смеам да му кажам дека во куќата несмее да ја нарушува хармонијата сум јас и женами. Така да ако јас сум верник во мојот храм, се дур е во мојот храм и се храни од мојата храна ќе ги почитува нашите работи и никогаш нема да се обидува да ми наметне негово мислење , како што јас ќе ги почитувам неговите и нема да му викам мрш сатанист еден оди пиј крф од мачки и да прави растројство и делба, сите тука под покривот сме едно.... Кога ќе си го заработува лебот сам, може да биде и Шешељ ако сака...
Друг муабет, ја неам сретнато до сеа родители атеисти шо на своите деца им забрануваат да одат во црква. А, имам сретнато многу вакви ко тебе „верници“ кои ги отфрлаат сите оние кои не веруваат во она во кое он верува, небитно дали се работи за атеист или верник од некоја друга вероисповест и ги убедуваат како она нивното е најправилното. Сите вие имате лоша перцепција за луѓето шо ќе ви кажат дека се атеисти. Мислите дека пијат крв, веруваат во сатаната и принесуваат жртви у подрум секое сабајле за да им успее обредот. Погрешно. Атеист сум, тоа значи дека нит веруем у сатаната нит у господ, туку им верувам на своите очи и на она што науката го тврди. А, ако некогаш се докаже спротивното т.е. она што го пишува во библијата (некогаш, жими куров) јас ќе бидам тој што прв ќе признае дека згрешил.