Дали ќе има џамија во комплексот облакодери во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Смирено луѓе, нема да има џамија. Имаше обид и најава за такво нешто али подврдено е и од проектантот дека џамија сигурно нема да има. И таа најава беше само провокација.
Провокација од кого конкретно?
Кој ја дал таа изјава?

Епа или котете се ко зајаци, или пушка в рака и нишани шипптар...

Би те напунил ја тебе со олово и ич око нема да ми трепне. Гад шипптарски

Нели имаат детален урбанистички план? Треба да добијат одобрение за градба колку што знам јас.

Провокација од кого конкретно?
Кој ја дал таа изјава?

Али од нив али од некој друг незнам... може некој од другите градежни фирми пуштил таков муабет ;)

Како и да е мислам дека беше потврдено и сигурно дека не да праат џамија така да не глеам зашто би се напнувале тука сеа без потреба.

Колку што знам Македонија е земја во која живее Христијански Православен народ. Треба постојано да се градат цркви, а не џамии.

Кога ние тргнавме да градиме црква на кале они ни ја срушија :@
Епа драги народе доста пееме навивачки песни и искажуваме пцовки против нив, треба да ја превземеме работата во наши раце, во рацете на Македонскиот народ, ако се гради џамија и ние ќе се буниме.
Нашите предци востанија креваа за да биде оваа земја само наша, а ние сега во раце му ја даваме и само со зборови се силиме.
Епа драги народе треба малце да дадеме сила оваа наша земја Македонија да остане наша и Христијанска како и секогаш што била :)

Picture 115.jpgслушај ваму деца мои,ја сам се борел за сутрешница,
вам да ви биде добро и да живите ко људи у нове облакодере,а не као нас старе
у планине, и полако да освоите и ту десну страну.А сад сокри то у подрум, може да
вам притреба ако не иде баш ко што треба.А ти внучко си добар за министер за напад.

... ахха нема да има џамија ... :mad:
Со бенѕин че га палим
У подрум че га стајим
И џамија че го градим
:нинџ:

... ахха нема да има џамија ... :mad:
Со бенѕин че га палим
У подрум че га стајим
И џамија че го градим
:нинџ:

Не знам дали некој пред мене ти кажал, но со ова глупостиве што редовно ги постираш на темите си досаден како...

Не знам дали некој пред мене ти кажал, но со ова глупостиве што редовно ги постираш на темите си досаден како...

Оди шетај бе дечко ... кој те праша за твоето мислење ...

Оди шетај бе дечко ... кој те праша за твоето мислење ...

Досаден си бе, како не ти е јасно ? Доста со ова подрумиве и бензините, како трипер си.
Ако има нешто паметно да каже таа главата на рамења што ја носиш кажи, ако не, ќути.

Досаден си бе, како не ти е јасно ? Доста со ова подрумиве и бензините, како трипер си.
Ако има нешто паметно да каже таа главата на рамења што ја носиш кажи, ако не, ќути.

OK тоа што го напишав беше мала заебанција, но не знам зашто се лутиш и ти смета кога не се однесува за тебе туку за сосема други ... знаеме за кои, за оние за кои и се однесува темава !

Колку што знам за да има било каков верски објект маркица и дозвола трба да се доибе!!
Е сеа владата ако не напраила некоја фора за лепи очи пред граѓањите со среќа нека вие Аеродромци у пет сабајле ќе имате будилник!!:P сваки дан!!!

Во Бутел звучна тортура од двете новоизградени џамии

Во општината Бутел (населбите Бутел I, Бутел II и Скопје-Север) станува се понезидрлжливо поради секојдневната се ПОЗАСИЛЕНА ЗВУЧНА ТОРТУРА која доаѓа од двете новоизградени (легално/нелегално) џамии, пишува на својот Фејсбук профил професорот Јове Кекеновски.
mkd-65053.jpg

Тој вели дека надлежните во општината Бутел и покрај реакциите на граѓаните, поднесени се неколку петиции досега, нема никаков одговор. Граѓаните бараат почитување на Законот за заштита од бучава во животната средина.
„Од општината воопшто не помислуваат на одредбите од законот кој им налага, на своите граѓани да им СОЗДАДАТ ЗДРАВИ УСЛОВИ за ЖИВОТ и ЗАШТИТА на ЖИВОТНАТА СРЕДИНА од БУЧАВА. Воопшто не сакаат да си го нарушат комодитетот и да преземаат мерки за избегнување, спречување или намалување на бучавата која е наметната од блиската средина која предизвикува непријатност и вознемирување.
Религијата, без разлика дали е муслиманска, христијанска, будистичка, хиндуистичка, еврејска... е ИНТИМНО ЧУВСТВО за ВЕРБАТА во ГОСПОД. Религијата треба да ја згрее и оплемени душата на секој верник, а притоа приватните чувства да останат само приватни со намера истите да се негуваат, развиваат и доживуваат. Гласната и агресивно наметната религија наместо верба, предизвикува сомневање еден меѓу друг, меѓу припадници на различна вероисповест. Го почитувам Куранот. Речиси еднакво како и моите пријатели, познаници и комшии од муслиманска вероисповест. Куранот е трајна вредност. Тој не се мери со минливоста на времето. Таму нема нови заповеди или нови амандмани кои велат „зголеми ја силата на засилувачот за подобро да те слушнат“. Нема одредби од типот „сметај им на блиските твои кои не ја разбираат оваа молитва“. Во него не е предвидена ниту најновата трка меѓу џамиите - која погласно ќе го пушти разгласот, која џамија ќе биде погласна со своите моќни засилувачи на звук“, пишува Кекеновски на својот профил

-------------------
Е ова не ми е ич јасно
Од каде на влезот во Скопје,во Катланово се испрчила онолкава нова Џамија.
Дали тоа Турците оставиле таму Џамија, (а која ја немало бар последниве 60 год.)
Албанци (по старо-Албанци) мислам никогаш немало во Катланово.
Пред земјотресот уште со оние стари двокатни автобуси често одев во Кантланово,
за на капење и риболов во чистата тогашна Пчиња, Џамија немаше,не сум видел.
Над пчиња има само неколку куќи со немакедонско население (пред мостот,лево)
а кои и самите не знаат што се понационалност, ние ги викавме Ѓупци или Маљоци.
На ним ли им текна да ја изградат таа Џамија,или е така наредено од одозгора.
И тие сиромашни семејства не верувам дека во многу спонзорирале во изградбата.
Оваа Џамија секој ја има забележано од вас,а и секој странец што доаѓа во Македонија, и има да се чуди во која „муслиманска“ земја влегува.Просто боде во очи.

Нема да има џамија, а ако ете едно 30% од становите ги купат муслимани, можеби ќе има Мезџид (некој стан ќе биде пренаменет како верски објект)- Но сепак јас не верувам.

Мезџидите се во мода насекаде низ светот: по болници, универзитети, аеродроми ... А имаше најава дека ќе се отвори и во стадионот на Баерн Минхен.

Аеродром станува општина на црквите, мислам дека се тркаат со Чаир кој ќе има повише верски објекти.

Што се однесува на Катланово, таму според сите пописи имало муслимани.

1961 година:
Македонци: 507
Албанци: 174

2002
Македонци: 418
Албанци: 275
Роми: 63

Нека има било какви објекти но сепак тоа бучавата што ја прават,тоа ме нервира.
Не сум против религија,но сепак не може само они во 4 часот да ме будат ебаго...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom