Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ехеееее .... свашта. Еве, една јако шарена колекција лубриканти и постери од Ryan Gosling, мојата кожна облека и камшик, и една јако скапа диско топка.
Шкорпи од на ден како те читам повеќе, почнувам да те идеализирам. Браво за тебе! ;)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мене искрено не ми пречат ако сака сите нека се попедерчат секој си го одбира својот пат,никој не се рага со пушки во раце и да се мачка со боја,не прави споредба на Војник-Специјалец не е исто за тоа ти зборам,а ова педерлана во америчката војска што си ја постирал на сликата има со лопати да ги збираш.Зборуваме за во МК
Зошто јас да не правам споредба со војник специјалец, а ти можеш да правиш споредба на емо со геј, да ги изедначиш двете?

И за среќа/жал, не ги има само во америчката војска. Геј војници има и тука, Македонија не е имуна. I dated a few.

Член од
26 септември 2011
Мислења
539
Поени од реакции
2.371
Знаеш дека голем дел од машките кои изгледаат како емото не се педери? Педерот не мора под дифолт да делува „женствено“. Педер може да биде и војникот на десната слика. Доста со стереотипови!
Ти обожаваш да се контрираш со мене.Се согласувам не мора педерот да делува -женствено,Да разјасниме не е војник тој е воен специјалец има разлика може секој да биде немам стереотипи,можам со сигурност од 99% да тврдам за македонските воени специјални дека нема педери за обицен војник не можам да тврдам.Голем дел од времето на работа го поминуваме во тренинг немаме работно определено време не се знае таква е работата многу од овие луге во опшеството се добро прифатени и се успешни имаат оформено семејства и се фамилиарни луге.Личниот телохранител на премиерот е екс Специјалец бевме колеги тој е само еден пример.Избегав малце од темава.Мојот став за педерите нека ги има и повеке нека се множат така ке има повеке жени за нас мажите и не се согласувам со тоа Педери да присвојуваат деца толку од мене не сакам повеке да дискутирам на оваа тема не ме интересира.
--- надополнето: 21 јули 2013 во 21:23 ---
Зошто јас да не правам споредба со војник специјалец, а ти можеш да правиш споредба на емо со геј, да ги изедначиш двете?

И за среќа/жал, не ги има само во америчката војска. Геј војници има и тука, Македонија не е имуна. I dated a few.
ок братче гејовци има секаде! Геј војници можи има кај нас но ти кажав за споредбава на војник и специјалец.ти го кажав и мојот став.Јас сакам жени.Како таа што и се допага твоето мислење AnFem,голем провокатор е мислам се разбравме слободно терај си по твојот пат

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ти обожаваш да се контрираш со мене.Се согласувам не мора педерот да делува -женствено,Да разјасниме не е војник тој е воен специјалец има разлика може секој да биде немам стереотипи,можам со сигурност од 99% да тврдам за македонските воени специјални дека нема педери за обицен војник не можам да тврдам.Голем дел од времето на работа го поминуваме во тренинг немаме работно определено време не се знае таква е работата многу од овие луге во опшеството се добро прифатени и се успешни имаат оформено семејства и се фамилиарни луге.Личниот телохранител на премиерот е екс Специјалец бевме колеги тој е само еден пример.Избегав малце од темава.Мојот став за педерите нека ги има и повеке нека се множат така ке има повеке жени за нас мажите и не се согласувам со тоа Педери да присвојуваат деца толку од мене не сакам повеке да дискутирам на оваа тема не ме интересира.
--- надополнето: 21 јули 2013 во 21:23 ---

ок братче гејовци има секаде! Геј војници можи има кај нас но ти кажав за споредбава на војник и специјалец.ти го кажав и мојот став.Јас сакам жени.Како таа што и се допага твоето мислење AnFem,голем провокатор е мислам се разбравме слободно терај си по твојот пат
Како можеш да тврдиш, си ги пробал сите? ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Како можеш да тврдиш, си ги пробал сите? ;)
Нема причина да го провоцирате човекот, навистина. Ниту е агресивен спрема хомосексуалците, ниту се однесува некултурно.

Си го кажа мислењето, и никого не навреди.

:)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ти обожаваш да се контрираш со мене.Се согласувам не мора педерот да делува -женствено,Да разјасниме не е војник тој е воен специјалец има разлика може секој да биде немам стереотипи,можам со сигурност од 99% да тврдам за македонските воени специјални дека нема педери за обицен војник не можам да тврдам.Голем дел од времето на работа го поминуваме во тренинг немаме работно определено време не се знае таква е работата многу од овие луге во опшеството се добро прифатени и се успешни имаат оформено семејства и се фамилиарни луге.
Демек ако имаат жени и деца никако не е можно да се геј? Дали е специјалец или обичен војник, секако дека може да биде геј.

Личниот телохранител на премиерот е екс Специјалец бевме колеги тој е само еден пример.Избегав малце од темава..

You did NOT just use HIM, as an example ....

.... Oh dear ....

--- надополнето: 21 јули 2013 во 21:39 ---
Не знам само како можеш да знаеш со сигурност, но океј, не те чепкам веќе. Ставро има право, не настапи агресивно и навредувачки, така да нема да те замарам.

Само AnFem не ми ја чепкај :D.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нема причина да го провоцирате човекот, навистина. Ниту е агресивен спрема хомосексуалците, ниту се однесува некултурно.

Дај не ме зезај Ставро, тоа исто како да кажеш сите мажи со црна коса не се педери, за останатите не знам...

A

AnFem

Гостин

Јас не го провоцирам, иако ме нарече провокатор. Го почитувам туѓото мислење. Само си ги искажувам ставовите, тоа е сѐ.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дај не ме зезај Ставро, тоа исто како да кажеш сите мажи со црна коса не се педери, за останатите не знам...
Значи, твојот коментар беше десет пати понекултурен од неговата забелешка. Тој мисли дека во таа група на луѓе нема хомосексуалци. Тоа е негово мислење, без разлика колку е точно или неточно.

На темава продефилираа милион неписмени и агресивни ликови кои ќе бесеа, ќе палеа хомоселсуалци и што уште немаше да прават. За разлика од нив, човеков кажа дека хомосексуалците не му сметаат воопшто.
--- надополнето: 21 јули 2013 во 21:52 ---
Јас не го провоцирам, иако ме нарече провокатор. Го почитувам туѓото мислење. Само си ги искажувам ставовите, тоа е сѐ.
За тебе сите знаеме дека си родена провокаторка...

:P:P:P

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Реков: државата *нуди*. Не дава бесплатно. Точно е дека секој мора да се потруди за тоа да го добие и нешто да вложи во државата за да му се врати. Единствено нешто што 100% на државата ѝ користи е повеќе *работоспособно* население. А тоа се решава со раѓање деца или увоз на странци.

А тоа дека невработеноста е превисока, може да се бара во менталитетот: „Е да бе, ќе му работам на оној за 10000 денари!“ (а попрво ќе дреме дома и ќе цица пари од мајка му/ѝ и татко му/ѝ; со други зборови, подобро да заработува нула денари месечно отколку 10000 денари месечно).

Тоа дека има премногу невработени луѓе е затоа што сите чекаат некој да им даде работа и тие само да негодуваат дека немаат работа. А не прифаќаат да работат што и да е и сметаат дека е подобро да се невработени отколку вработени. А и прашање е кога ќе најдат каква и да е работа дали ќе им одговара, т.е. дали ќе им биде според нивните стандарди.
Aх бре Крусер бе значи пак според тебе целата вина е 100% во народот, викаш сите што биле невработени биле мрзливи и нејќеле да си го потат газот секој ден по ХХ саати
за 10 илјадарки ... незнам колку години имаш и незнам дали имаш некакво било какво работно искуство но како прво колку и да работиш и да се трудиш ни тие 10 или 12 илјадарки нема да ги добиеш, а како второ многумина плачат и за тие пари односно неможат да најдат работа ни за тие твои 10 илјадарки што ги спомена, можам во моментов 100 души да ти најдам кои неможат ни за тие пари да најдат работа бидејќи работа нема, а и да најдат пак нема да ги добијат тие пари !
Никој несака да биде невработен и да биде на терет на своите родители дома, ниту пак некој сака да биде на терет на државата, секој нормален и здрав човек сака да работи и да заработува тоа да ти биде јасно, има и здрави луѓе кои се мрзливи и несакаат да работат но таквите се во помала бројка !
Да секако дека е потребно во секоја држава да има младина младо население, бидејќи токму младината е таа која е работоспособна и здрава, нормално дека стари лица неможат да работат како што може млада снага но ние имаме млада работоспособна снага и во моментов која е невработена во голем процент, а тоа што таа млада снага бега од државава воопшто не е добро, наместо тие млади тука да останат да живеат во своите родни огништа, да работат, да заработуваат, тука да основаат семејства, тие поради социо-економски причини мораат да бегаат надвор и после Цацко бил крив зашто морталитетот ни бил повисок од наталитетот !

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Да, бидејќи во реалноста хомосексуалците се големи зелени чудовишта како Grinch, спијат во плакари (pun intended) и плашат мали деца во живо и по форуми, вака, низ интеракција (pun intended, again).
Чекај малку сега ми текна...а децата што би ги чувале нема да станат хомосексуалци пошо нели ќе учат од пример? :unsure:

Ова може да биде потенцијална опасност по хетеросексуалниот начин на живот! Ултимативно би довело до стерилно општество :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom