Ја work у Италијански пица ресторан фајв године
Tесто се праи сс млеко
Пеќка(печка што викате ви : ) на 310 целзиусови
Мeсто кашкавал строго моцарела
Доматно пире се праи сс блендер и се додава малце сол бибер и шикер, маааалце вода
Строго сфежи шампињони, маринирани сакс
поздраф нездраф
Дефинитивно се согласувам дека тестото ја прави пицата. Како што реков најприближна пица на купечките ми беше со млеко. Не сум многу добар дегустатор но во Велес има едни газди од Бугарија и го прават тестото најверојатно со кисело млеко.Пицата не им беше испечена доболно и некако на тоа ме потсети. Млекото се става и во тесто за соленки па пробав и успех. Сега сметам дека секој мајстор има различни пропорции и мислам дека тука е тајната. Инаку тестото би требало да е тука некаде.
Инаку си купив мермерна плоча колку што ми е рерната и печев соленки. Ја ставив на долниот греач ( најодоздоле) Ми испаднаа многу добри. Пица уште немам направено но сметам дека овој пат ке постигнам температура докај 300 степени. Според мене сосот е исто така битен. Јас во сосот ставам малку и маслиново масло малку вигета а малку повеке босилек.другото е исто како што го пиша ти.