- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.915
Кој ти кажа дека во рерна ја правам тоа е пишано за тие шо немаат домашна фрунаДа да, ќе направиш ти (дома) Италијанска пица, (и тоа во релна!) RIGHT![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој ти кажа дека во рерна ја правам тоа е пишано за тие шо немаат домашна фрунаДа да, ќе направиш ти (дома) Италијанска пица, (и тоа во релна!) RIGHT![]()
Вујко ми има успешна пицерија за која користи некој „посебен“ рецепт за тесто. Му имаат понудувано и солидни суми на пари, за да го каже рецептот, ама ништо од тоа. Рецептот го знаат само 3 луѓе (тој, мајка ми и баба ми). Тој што му го кажал, веќе некои 6-7 години е починат. Го имам и јас гледано како го прави, ама не успеав да видам ништо посебно![]()
марнирани -се печурки од теглаДај пиши ми пп , да отидам да ја пробам ...
Он топик, маринирани печурки чуда прават, не ставајте од тие у тегла тиње се, само вода пуштаат, и друга голема тајна е одредената количина на босилок во тестото, барем така ми кажале некои пица мајстори, а тоа у рерна у печка кур се тресе итн, се зависи од тоа дали и како ќе го задржи вкусот... Би сакал да пробам со фолија некој ден да не излезе ништо да видиме дали ќе има некаков ефет..
марнирани -се печурки од тегла
свези -се оние шампињоните во пластика што треба да ги рендеш