Пивофест 2013 (18 - 21.07.2013)

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Значи прилепчани шо домајчини сте бе А? Никој не викна еј, да кажеше Луси ела бе че те честиме едно пиво ... цццц
Да викнефте сама че си го платеф ебаго. :unsure:

2 дена има уште два :)
Повеле дојделе :)

јбг излегоа некои планој, прочитав ама пропуштив за денес, че гледам да видам да не има некој “абдејт“ за собир утре :)

Значи прилепчани шо домајчини сте бе А? Никој не викна еј, да кажеше Луси ела бе че те честиме едно пиво ... цццц

Јас погоре пишав да не цитирам еден по еден :icon_lol:

Дојдоа некои членови, пиевме вино, не пиво. Тука сме остануваат уште два дена.

Инаку денес ден ко ден, повторно еднонасочно озвучување ама кој го онади. Си поседивме в парк со некои кајганџии (веројатно сами ќе се кажат) и супер поминавме(барем јас).

Луси повели дојди на пиво и на топено сиренце.

(ова за инает на добро познат)

П.С
turvior
Сега дури прочитав дека имало некое неофицијално организирање кај Зидот на Мочот. Се претерав вечерва неколку пати таму, дури и стоевме поголемо друштво веднаш со таа рекламата ама не те видов.

Луси повели дојди на пиво и на топено сиренце.

(ова за инает на добро познат)

П.С
turvior
Сега дури прочитав дека имало некое неофицијално организирање кај Зидот на Мочот. Се претерав вечерва неколку пати таму, дури и стоевме поголемо друштво веднаш со таа рекламата ама не те видов.

Седевме најпрвин пред општина на тревата, тука слободно место се погоди. Од тука застанавме десна страна, малку подалеку од Ина и тука се поврткавме. Но во глобала на трева го поминавме времето, кај тие што се дрвцата тркалезни. Претходно кај двата споменици поседивме и така. Andrew и Marry Poppins беа од други градови, од нашкиве Hurin, Лубрикант, Neltu и така. Се надевам некој не изоставив.

Една дојава од Полиција. Денеска е забележана нагла кражба на коњчиња, кученца, волиња ова она. Голема е веројатноста телото нивно да се најди во сендвичот ваш. Затоа не ви вреди 100-ката за фалш месо. Кркајте ако сте гладни некои јадења кои не вклучуваат ,,мелено месо" и колбаси, пример пица, тостче и така натака.

:eek:
Чекај вие ова озбилно??????????????
Ако пред мои очи видев вакво нешто.. па имаше да одам и да му го пресечам гркланот па ќе го лежам в затвор :cautious:
Добро бе.. постојат ли луѓе на оваа планета воопшто или сама сум? :place:

Ако пред мои очи видев вакво нешто.. па имаше да одам и да му го пресечам гркланот па ќе го лежам в затвор :cautious:

A ти шо мислеше, можи чисто месо тебе ти даваат во плескавицата.
Јади си стек и ич нема да ти биди гајле.

Пробав стек и можам да кажам.. храната на пивофестот е катастрофа над катастрофите, е заради тоа што ќе им стапнам во Прилеп за пиво фест уште еднаш АМИН. :cautious:

Пробав стек и можам да кажам.. храната на пивофестот е катастрофа над катастрофите, е заради тоа што ќе им стапнам во Прилеп за пиво фест уште еднаш АМИН. :cautious:
да не се повторувам погоре пак дека за џабе фрлате пари на скара за време на пивофест.
иначе инна катастрофа, озвочувањето никакво, ништо не се слушаше, крај краева и краток настап, да не бевме фино друштво ќе го сметав денот за пропаднат

За време на пиво фест не се јади скара, фино и лепо ќе си се соберите и кај тврдинана уба забава ќе си напрајте. Јас малце се помачив со табла продавав пиво можи некој ме виде, ама зато после јако си поминав :)
--- надополнето: 20 јули 2013 во 05:35 ---

А иначе брат ти мислам дека не виде многу од цицките на Инна :D

За време на пиво фест не се јади скара, фино и лепо ќе си се соберите и кај тврдинана уба забава ќе си напрајте. Јас малце се помачив со табла продавав пиво можи некој ме виде, ама зато после јако си поминав :)
--- надополнето: 20 јули 2013 во 05:35 ---

А иначе брат ти мислам дека не виде многу од цицките на Инна :D

На братми му се укочи вратот цел ден дома лежи, и нешто проблеми со увото имаше.
Поарно шо не излезе. Не знам дали ина пееше за нас или за себе.
Добро е шо се собравме супер друштво инаку жива глупост ќе беше вечерва.

Ина мешаше на бина а пред мене таа плавата, којзнае од каде беше ама го почувствував ритамот :icon_lol:.

Да дојдиш на пивофест и да јадиш мелено треба да си глуп. Инаку после пивофестов нагло се малалуваат кучињата и мачките скитници, луѓе остануваат без магаренца, маски и коњчиња и после нема со што тутуно да го берат. :(
Јас сум од пп и досега еднаш имам скара јадено на пивофест и то стек и кременадла друго НЕ во никој случај. Скара пред пивофест на 3 дена и по пивофест на 2 недели не се јади во пп оти месото е катастрофа.

Абе луѓе, толку не ве научиле дека никогаш не се јаде плескавици, колбаси и слично работи каде што може да се меша месото и да Ви бувнат секакво месо, па макар и соја???

-Особено не на фестивали, каде што месото само го чврчнуваат по 3-4 минути и толку.
Инаку моја препорака е да доколку сте толку прегладнети да каснете пилешки стек, кременадла, ребро или евентуално ражнич.

Обожавателите на Ина го скршија кранот на Канал 5 (ФОТО)
republika.mk
Романската пејачка ги збесна посетителите на „Пивофест“. До толку што нејзините најголеми обожаватели, сакајќи што подобро да уживаат во енергичниот настап на згодната Ина, се качуваа кој каде ќе стигне.

http://republika.mk/?p=98908
--- надополнето: 20 јули 2013 во 10:39 ---
ФОТО: Мајмуни на семафорите на влезот во Прилеп
Петок, 19 Јули 2013 16:08
Деновиве Прилеп е домаќин на голем број како домашни така и странски гости и посетители, а на влезот на градот „добредојде“ им посакуваат два плишани мајмуни поставени на семафорите.

majmuni-1-500.jpg

ФОТО: Република

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom