Портрети (ваши дела)

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
1026010_390653161040192_1607403404_o.jpg

Е не ти требал радиал блуров тука. Морска болест добивам. :)

Се согласувам, затоа и ја избришав фотката од Фликр :)

Продолжуваме со нешто далеку поубаво - Македонско девојче :)

Macedonian Girl by MLazarevski, on Flickr

Imagenomic Portraiture. Ќе го обожаваш. :)

Ќе го испробам, ама се надевам дека е флексибилен и може да ги правиш помалку „пластични“ фотките од тие што се дадени како примери :)
Ептен ме нервира ретуширање до непрепознатливост, нешто што го прават со фотките на матурантите на пример.

Ќе го испробам, ама се надевам дека е флексибилен и може да ги правиш помалку „пластични“ фотките од тие што се дадени како примери :)
Ептен ме нервира ретуширање до непрепознатливост, нешто што го прават со фотките на матурантите на пример.

Ептен флексибилен е, онака има да зајдеш од мрдање параметри, а и мнооогу добро работат тоа алгоритмите. Ја практикуем Normal пресет у нов слој, и го турам на 60% бленд.

Највеќе го користам коа свети лицето, рецимо од пот или крема, такви ствари многу добро ги решава аутоматски. :)

mg_7553.jpg

еве ти пример. :) Од вчера онака.

Некако пак е многу "матурантски"

Некако пак е многу "матурантски"

Се е до текстурите, колку текстура има лицето. Коа ќе тури пудра девојката, се губи текстурата на кожата, и ќе изглеа матурантски one way or another. Практично на фотката погоре многу малку од текстурата е загубено, само ги извади деловите шо светат премногу.

Се е до текстурите, колку текстура има лицето. Коа ќе тури пудра девојката, се губи текстурата на кожата, и ќе изглеа матурантски one way or another. Практично на фотката погоре многу малку од текстурата е загубено, само ги извади деловите шо светат премногу.

Eве една за тест :)

9313238193_ce07769f1d_o.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom