Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Сум на бтв кабелска телевизија и имам модем. Колку пари е едно рутерче да си земам колку да имам бежично?

superstarpizza ај отвори ја конекцијата и ресетирај ја. Enable - disable, па пак рестарт кога ќе можеш и види дали е ок?

http://www.youtube.com/watch?v=RHGUSbmZkhY

Конекцијата покажува дека имам интернет.
Без разлика и тоа го пробав .... и тоа ништо не поправи.

Делува како комплетно да го блокира Аваст-от и било кој Browser.

ПС. На ХР сум и мора да сум.

start - control panel - region and languages (како и да беше точно не знам не сум на пц) и кај languages ако го имаш македонски ќе се активира веднаш и ќе мењаш со алт и шифт

Фала Ilumious (y)

Смени го Авастот

Да го сменам со што.... предходно бев на АВГ... ама претерано кочи.
Ако мислеше на преинсталација на Авастот и тоа го направив и пак истото.

Да го сменам со што.... предходно бев на АВГ... ама претерано кочи.
Ако мислеше на преинсталација на Авастот и тоа го направив и пак истото.
Stavi drug antivirus.
Jas 7 god koristim AVG ne mi koci. Kolku ram memorija imas?

Препорака за Wi-Fi рутер ?
На што да внимавам кога купувам? :)

Што е проблемот со меилот на yahoo, не се отвара инбокс, спам, кантата, не ги брише меиловите, прочитан меил повторно го означува како непрочитан...?

Имам проблем со wired поврзување меѓу рутер и самсунг тв . Све е супер стига до интернет ама има проблеми со днс-от . Се јавив во т-tome и ми дадоа 2 днс-а од кои ниту еден не работеше . Исто така на автоматски ако ставам да го најде не го наоѓа . Пробав и со тој што е во сетинзите на рутерот исто така нејќе .

Имам проблем со wired поврзување меѓу рутер и самсунг тв . Све е супер стига до интернет ама има проблеми со днс-от . Се јавив во т-tome и ми дадоа 2 днс-а од кои ниту еден не работеше . Исто така на автоматски ако ставам да го најде не го наоѓа . Пробав и со тој што е во сетинзите на рутерот исто така нејќе .
procitaj si za ruterot (koj i da go imas) koj od 4te porta pozadi se za internet a koi za Tv, obicno se podeleni 2 za net 2 za tv, ako ti e ustekan na tie za tv ke nemas net

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom