[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Нареден пат кога правам пишувам у пп(y)
А овој љубоморниот SomeoNe! ,дежурен критичар е ,нека направи он нешто па нека коментира

------------
Еве ми ги и пилешките прсти ,само заборавив да ги постирам
Требаше да ги објавиш во минатото натпреварување, сигуро ќе се бореше за победа :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Anne. не знам кој ѓавол ме тераше да ја отворам темата па баш на твоите палачинки да налетам како за белја само да си знаеш дека сега имаш грев сторено кон мене ќе морам да се задоволам и подлажам со некојси нискоразреден сендвич бидејќи ќе морам јас да го правам.А како би ми легнале сега солени палачинчиња,а може и блага на крај да се заблажам.
Проклетство.
И јас цел ден ја отварам темава и пак се настрвив, а пред некој ден јадев. :noze:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
И јас цел ден ја отварам темава и пак се настрвив, а пред некој ден јадев. :noze:
И јас пред некој ден се предозирав со палачинки и пак ми се јаде :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Нека биде од втора :P
Изел?

tacno ete gledas deka si bistar, inace imav i eden obid da napravam i ne bev voopsto los. Eden den pred mnogu denovi, mnogu mi se prijadoa palacinki ali nemase koj da pravi pa aj jas. Najdov eden recept na internet i go napraviv testoto no toa da ti bilo pogusto od sto treba pa mi se lepea ali posle sVativ deka treba potecno i mu staviv malce kisela vodicka promesav i pocnaa da izlegvaat ubavo i za nekolku momenti pocnaa da letaat palacinki u vazduh i se osekjav kako prav majstor. Tie mi bea najslatkite palacinki sto sum gi jadel u zivotot.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од кога видов дека машки прават палачинки, решив да не се откажувам, тоа не би била јас :D
Значи си кажувам најискрено, пола од палачинките излегоа дефектни но барем беа вкусни, преку слики:

Дефект Но. 1

DSCN0801.JPG

Дефект Но.2

DSCN0799.JPG

Па следат големи овации кога конечно нешто личи на палачинка:

DSCN0796.JPG

DSCN0802.JPG

Мачкање и редење:

DSCN0806.JPG

Со слатко DSCN0810.JPG

Со сирење:

DSCN0816.JPG

Со крем и банана:

DSCN0818.JPG

Молам за аплауз :D

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Од кога видов дека машки прават палачинки, решив да не се откажувам, тоа не би била јас :D
Значи си кажувам најискрено, пола од палачинките излегоа дефектни но барем беа вкусни, преку слики:

Дефект Но. 1

Прегледај го приврзокот 68378

Дефект Но.2

Прегледај го приврзокот 68380

Па следат големи овации кога конечно нешто личи на палачинка:

Прегледај го приврзокот 68377

Прегледај го приврзокот 68383

Мачкање и редење:

Прегледај го приврзокот 68382

Со слаткоПрегледај го приврзокот 68384

Со сирење:

Прегледај го приврзокот 68385

Со крем и банана:

Прегледај го приврзокот 68387

Молам за аплауз :D
Ako se saka se se moze;)
Cestitki.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
tacno ete gledas deka si bistar, inace imav i eden obid da napravam i ne bev voopsto los. Eden den pred mnogu denovi, mnogu mi se prijadoa palacinki ali nemase koj da pravi pa aj jas. Najdov eden recept na internet i go napraviv testoto no toa da ti bilo pogusto od sto treba pa mi se lepea ali posle sVativ deka treba potecno i mu staviv malce kisela vodicka promesav i pocnaa da izlegvaat ubavo i za nekolku momenti pocnaa da letaat palacinki u vazduh i se osekjav kako prav majstor. Tie mi bea najslatkite palacinki sto sum gi jadel u zivotot.
Секогаш јадењето што е готвено со многу љубов, труд и желба е највкусно :)

leandra палачинките ти се одлични, посебно тие со сирење :)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Море мамата, место да се пакувам мене мозоков во палачинки ми е :D. Незнам дали ќе успеам ни денес да напраам, но ќе се обидам. Беља работа. :oops:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.834
Поени од реакции
20.285
leandra спремна си сега, чим палачинки си напрајла, ја да одам музика да нарачам, и да дојме да те зејме а? :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom