Помош за избор на лаптоп

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
се двоумам помеѓу Ацер

Intel Core i5-3210M ,4 GB DDR3 RAM, 500 GB HDD,nVidia GT 620M - 1GB

и, Intel Core i3-3217U, 4 GB DDR3 RAM, 500 GB HDD, nVidia GeForce GT 635M - 2GB

од овие два асусот има далеку по добар дизајн и е алуминиумски исто така има по моќна графичка а по слаб процесор, се двоумам сакам совет за кој би се одлучиле вие лично... ке го користам за правење по некоја презентација сурфање по нет и игри горе доле, мислења ве молам... фала однапред !
--- надополнето: 6 јули 2013 во 01:40 ---
да заборавив да напоменам 2риот е асус првиот е ацер
--- надополнето: 6 јули 2013 во 01:41 ---
исто така дека цената им е скоро иста

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
сакам да слушнам лично мислење , се двоумам помеѓу АЦЕР и АСУС... Двата лаптопи се слична цена...
Ацер: Intel Core i5-3210M, 500 GB HDD, nVidia GT 620M - 1GB
Асус: Intel Core i3-3217U, 500 GB HDD, nVidia GeForce GT 635M - 2GB

Асусов има далеку по добар дизајн од ацерот, алуминиумски е за разлика од ацерот шо е пластика цел, има исто така по мокна графичка ама по слаб процесор, сакам да знам за да не згрешам при купувањето, а ке го користам за кур ташак , сурфање, ворд, пауер поинт , и играм обично пес, фифа, нба и т н... итно ми е , фала однапред !:)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Штом го сакаш Асусот повеќе тогаш земи го асусот.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
не сум се одлучил само сакам да знам што би земале вие, како лично мислење...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
сакам да слушнам лично мислење , се двоумам помеѓу АЦЕР и АСУС... Двата лаптопи се слична цена...
Ацер: Intel Core i5-3210M, 500 GB HDD, nVidia GT 620M - 1GB
Асус: Intel Core i3-3217U, 500 GB HDD, nVidia GeForce GT 635M - 2GB

Асусов има далеку по добар дизајн од ацерот, алуминиумски е за разлика од ацерот шо е пластика цел, има исто така по мокна графичка ама по слаб процесор, сакам да знам за да не згрешам при купувањето, а ке го користам за кур ташак , сурфање, ворд, пауер поинт , и играм обично пес, фифа, нба и т н... итно ми е , фала однапред !:)
Ја би одел на асус и 2 процесори се двојадрени графичките се индентични нема некоја разлика

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Размислувам за нов лаптоп и сакам да земам нешто поскапо и помоќно што ќе трае наредни 3-4 години и воедно да биди убав на лик. Сеуште не се брзам, најверојатно во септември или октомври почетокот би купил. Гледав по интернет што има моментално на понуда, овој модел многу ми се допадна: ЛИНК. Ме интересира дали вреди за парите, можи да се порача без touch-screen IPS панелот, со обичен TFT панел за ~150$ поевтино. Опциите ми се, да порачам од Ју Ес енд Еј да ми донесат лаптоп, да купам од тука од Германија (што не ми се бендисува ич ради германските тастатури, не можи со друг лејаут да се порача) или од Македонија да купам.
Имам доста време да размислам, а поголема пара е во игра, па ми треба совет од тие што следат поактивно околу лаптопиве... Моделот погоре што го наведов уште го нема во Европа да се купи, а во Америка сега дури мислам дека се појавува на пазарот. Иначе во Европа треба околу 1100-1200 евра да биди што е околу 200-300 евра поскапо отколку во уса.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
ако сакаш ликот да ти прави мерак , зимај асус и ништо друго, за дизајн после Apple се они... им нема рамни... http://cdn2.sulitstatic.com/images/2012/0907/050853672_04570431a55781b359224dc85206a8d7e9c56683593457d1.jpg би ти го препорачал овој, ASUS K55V моќен е убав е ASUS e :icon_lol:
Погрд е овој. А оној во мојот линк е најнов модел со 4та генерација на Intel Core i7 Haswell и GT750 графичка има од Nvidia. Вака на слика и на хартија изгледа феноменално, ама сепак ме интересира алтернатива во истиот ценовен ранг.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Погрд е овој. А оној во мојот линк е најнов модел со 4та генерација на Intel Core i7 Haswell и GT750 графичка има од Nvidia. Вака на слика и на хартија изгледа феноменално, ама сепак ме интересира алтернатива во истиот ценовен ранг.
Единствена мана на тој што си го поставил е што нема SSD, види дали можеш да најдеш некој асус со SSD или уште подобро да има слот за два хард диск па да си ставиш и SSD и HDD.
Инаку многу разлика има во секојдневно работење со SSD
И ако го најдеш без touch screen ама со IPS панел зимај го, не ти треба тач не е практично за на лаптоп само фрлање пари.
Види го и овој
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_19&product_id=37595

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Единствена мана на тој што си го поставил е што нема SSD, види дали можеш да најдеш некој асус со SSD или уште подобро да има слот за два хард диск па да си ставиш и SSD и HDD.
Инаку многу разлика има во секојдневно работење со SSD
И ако го најдеш без touch screen ама со IPS панел зимај го, не ти треба тач не е практично за на лаптоп само фрлање пари.
Види го и овој
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_19&product_id=37595
Официјално како што читав, нема да биде во понуда со SSD, освен можда понатаму. Ама гледав една фирма америчка што прави custom лаптопи, го нуди да си го порачаш со SSD. Иначе за панелот, изборот е или тач со IPS или без тач со TFT панел. А 150$ за IPS некако многу ми се гледаат.
Овој во линков е ultrabook, нема дедицирана графичка ко што гледам и е со постарата генерација на процесори... и генерално послаб е, а цената повисока. Од кај нас да земам лаптоп шансите се ~0 со оглед на понудата и цените. Најверојатно ќе биди од Америка порачан, уште за модел да се одлучам дефинитивно наредниов месец-два.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Официјално како што читав, нема да биде во понуда со SSD, освен можда понатаму. Ама гледав една фирма америчка што прави custom лаптопи, го нуди да си го порачаш со SSD. Иначе за панелот, изборот е или тач со IPS или без тач со TFT панел. А 150$ за IPS некако многу ми се гледаат.
Овој во линков е ultrabook, нема дедицирана графичка ко што гледам и е со постарата генерација на процесори... и генерално послаб е, а цената повисока. Од кај нас да земам лаптоп шансите се ~0 со оглед на понудата и цените. Најверојатно ќе биди од Америка порачан, уште за модел да се одлучам дефинитивно наредниов месец-два.
ultrabook-от ти го препорачав затоа што батеријата му трае подолго, има подобар екран со поголема резолуција и ако не играш игри на него, нема да ти треба дедицирана графичка.

А бидејќи овој ти што си го пишал n550 има DVD ром, може на негово место да се стави хард диск/ССД со овој адаптер, јас размислувам и за мојот лаптоп (Asus K55) да земам нешто вакво.
http://www.ebay.com/itm/New-12-7mm-2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-HDD-Caddy-Bay-for-ASUS-N550-N750-/271235856027?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item3f26eab69b

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
ultrabook-от ти го препорачав затоа што батеријата му трае подолго, има подобар екран со поголема резолуција и ако не играш игри на него, нема да ти треба дедицирана графичка.

А бидејќи овој ти што си го пишал n550 има DVD ром, може на негово место да се стави хард диск/ССД со овој адаптер, јас размислувам и за мојот лаптоп (Asus K55) да земам нешто вакво.
http://www.ebay.com/itm/New-12-7mm-2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-HDD-Caddy-Bay-for-ASUS-N550-N750-/271235856027?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item3f26eab69b
Не ми е до толку битна батеријата не сметка на перформансите, знам одвреме-навреме и да пуштам некоја игра, затоа :)
А ме буни со SSD-то бидејќи во конфигурирањето можи да одбериш и двете да ги има (заедно со двд-ром). Оди во Customize на линкот и ќе видиш.
http://www.xoticpc.com/asus-n550jvdb71-p-6115.html

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.562
Купи си 17 инчен Асус, К75... има додатен беј за ХДД/ССД, само немам пари да ставам :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Сакам да чујам мислење дали е добар лаптопов
Intel 2020 M DualCore, 4GB DDR3 RAM, 500 GB HDD , Intel HD graphics инаку асус е

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
леле бе никој нема да каже некој совет? ми треба за побрзо :(

Kajgana Shop

На врв Bottom