Анкета за христијаните

• Креатор на темата Креатор на темата Sheep
  • Време на започнување Време на започнување

Верувам во:

• Господ, Исус Христус, Светиот дух, Библијата

Гласови: 27 36,0%
  • Верувам во Господ на свој начин, но не и во религијата

Гласови: 26 34,7%
  • Не верувам во Господ

Гласови: 22 29,3%

• Вкупно гласачи
    75
  • Гласањето е завршено на .
Ова е анкета што се поставува во многу држави. Ме интересира мислењето на македонците бидејќи нигде не поставуваат вакви анкети.
Знам дека има слична тема "Дали верувате во Господ" но таму нема прашање дали верувате во Господ на ваш начин или верувате во Господ од Библијата.

АНкетата и насловот немаат блага веза. СМени го или едното или другото.
Со лесно

Пред да поставуваш анкета за христијаните, отвори во подфорумот религија и прочитај ги 1000000000000000000 страни дебати и изјаснувања (ако не те мрзи) во кои ќе дознаеш во што кој се верува (освен ако не ти е анкетава за работа/школо/што и да е).

Да Sheep, си требал да пишеш опција „Вјерују у МПЦ“.
Вака фалична ти е анкетата :facepalm:

А требало да ја додаде и можноста „...верувам у себе, оти јас сум сам за себе црква...„.

Постои и втората, Ѓурџи спаѓа во таа категорија. Тој освен во првата, профаната за сите, сметаше дека и преку мистика се стигнува до Бог.

:D

Јаврија...
Г. не смета, тој знае како се стигнува до Бог. Друг пат не го спомнувај моето име, ако не ќе бидеш рендан. Оди кај секташот Усаин да ти го покаже патот до гаволот, не ме дирај мене.

Јаврија...
Г. не смета, тој знае како се стигнува до Бог. Друг пат не го спомнувај моето име, ако не ќе бидеш рендан. Оди кај секташот Усаин да ти го покаже патот до гаволот, не ме дирај мене.

Изгуби се бе.

Требало да се стегни малку анкетава со 5-6 понудени одговори - и ќе се добие колку толку вистинската расцепканост на христијанството на форумов... вака треба секој христијанин да избере минимум две опции... барем така изгледа...
НЕдобро смислена анкета...

Мислам дека повеќето че го изберат од христијаните втората опција! Барем тука на форумов... ако ја видат анкетава... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom