Дали негде во Скопје може да се најде Earl Grey бренд на чаеви. Го пробав од едни англичани што се во Скопје и повкусен чај немам пиено.
Не сакам да ме разбереш погрешно, Earl Grey е добар чај. Ама нема по-извикан и по-претплатен бренд на чај од него. Во основа се работи за црн чај со додадена арома од масло добиено од корка на вид на
лимун. Основата на чајот, црниот чај е со осреден квалитет, но крајниот производ кошта повеќе од многу поквалитетни видови чај... затоа што го плаќаш брендот.
Можеби најлошо од се е тоа што Енглезите скоро секогаш го пијат со малку млеко, што е лошо затоа што некои од содржините на млекото се врзуваат со антиоксидансите од чајот: па не добиваш ни 10%-20% од нутриционистичките и здравствени придобивки на црниот чај.
За да биде постов конструктивен еве и еден совет.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Ако те интересираат ароматизирани чаеви зошто не разгледаш во специјалирана продавница за чаеви. Имаат секакви миксови, на пример пред некое време купив црн чај со малку суви корки од помаранџа/лимун и парченца ванила -слично на Earl Grey, а секако многу поевтино и со можеби поквалитетен чај за основа на миксот. Можеш да прашаш и за некој клон на Earl Grey, веројатно има.
Знам само една продавница специјалирана за чаеви, па неа и ќе ја
линкам но ако некој друг знае за друго место -нека напише и мене ме интересира.