Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Бидејќи ми ги отековте алатите за оргија, нешто на темава! :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали овој одговор не се коси со вашето правило бр.1?
Прави што ти е воља....

Со такво гледање на стварите , ти ја ограничуваш нејзината Воља.
Во никој случај не се коси! Значи јас не принудувам никого да биде со мене, ако девојката сака да има секс со различни машки, кој и брани? Нека има, но нема да има ништо со мене.
За мене е невалиден вашиот закон, прави што ти е воља е само изговор на мрзливите и за луге со ограничена свест.
Што е за тебе валидно или не е твој проблем. Темава е Езотерија, за телема има посебна тема, ако несакаш казнени за офтопик тогаш држи се до темата.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во никој случај не се коси! Значи јас не принудувам никого да биде со мене, ако девојката сака да има секс со различлни машки, кој и брани? Нека има, но нема да има ништо со мене.

Што е за тебе валидно или не е твој проблем. Темава е Езотерија, за телема има посебна тема, ако несакаш казнени за офтопик тогаш држи се до темата.

Токму и тоа правам , се држам до темава...„езотерија и окултизам, ...кроули.“
Вие како дел од неговата секта давајте одговори ако ви е по воља, ако не...здравје.
И не се прави како фратерот Усаин и на секој втор пост да ми се фалиш со пријавување, иако вие сте најголеми провокатори.
Кога се зборува за вашата секта и ви се поставуваат прашања кои не ви се пожелни, одма се фалите со пријавување.
Исто како и ние што ве трпиме на тема за христијаните...

Значи, да се вратам на темава, тебе ти одговара да имате оргии во сектата, ама да не е твојата женска умешана?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не си пери устата сега откако изеде г.... Ќе ти ја затни некој поганата уста и ум што не знае ништо и сега нема да ме цитираш а ќе ми се обраќаш како се погрешно е констатирано за тебе? ТИ реков дека не е точно тоа што го велиш за Редот и ти дадов линкови... ти пак ми бладаш... па и ме рамниш со твоето „знаење“ од нетот собрани податоци. Гнасни ликови кои шират лага за тајните Редови има еден куп. Ќилави идиоти кои не успеале од оваа или онаа причина да се иницијанти! И другите ко на јадица се фаќаат и ги пласираат тие податоци како големата вистина... Глупости.... не можам да верувам дека може така да прави еден човек...

Марш и ти оди бркај муслимани и бори се за христовата ти вера. Не си го буричкај носот во работи кои не ги знаеш... (y)
Во ред, се повлекувам пред кралот.
Просјакот треба да знае да се тргне, кога има крал пред себе, за да не им се вкрстат орбитите нели.....
Еве ја се тргам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Значи, да се вратам на темава, тебе ти одговара да имате оргии во сектата, ама да не е твојата женска умешана?
Темата не е ниту за оргии ниту за мојата девојка. За секој со просечна интелегенција, мојот одговор беше и повеќе од јасен.

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Ме интересира да прашам, бидејки овде, читајки ѓи странициве наидов на се и сешто. Контрадикторни ставови, размислувања кои водат до ќор сокак, но најбитното сепак е изоставено.

Поточно, она што мене од увек ме копка, е тоа како се изведуваат ритуалите?
Дали практицирањето на ритуалот или магијата, е индиректно поврзано со поставеноста на месечината или другите небесни тела, и какво влијание имаат тие?
Дали има некаква сличност со она што е прикажано на филмовите, каде членовите најчесто се прикриени со црни долами од глава до пети и чекорат околу пентаграм, триаголник или некој сосем трет симбол?
И дали датумот, времето и просторот треба да бидат однапред одредени, и дали тие имаат некаква улога врз ефективноста на исходот?

Што се случува за време на настанот? Значи у кратки црти, ме интересира дејствието на целокупниот чин.

Сакам да знам се до детаљ, колку год да е интригантно и потресно.
Ама како тргнало осечам дека тешко дека ќе добијам одговор, оти нема храбар момак, или секташ на форумов да не просветли. :D
Пошо нели, се се држи у тајност.

А Хептаграм и Ipssisimus тешко дека ќе се нафатат да објаснуваат оти (недај боже) ќе им го стегнат ножот од организацијата. :vozbud::pos:

Шала де, да се насмееме.. :icon_lol: :love:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Да ти кажам и има се и сешто :) За жал...
Значи ти прашуваш што е драмски ритуал! Конечно одлично прашање :)

Да почнеме од почеток. Што е Драмски Ритуал? Тоа е свеченост за Доживувањата на Богот, којшто планираме да го повикаме (Совршен пример на ова е Бакхе од Еврипид) http://www.oto-mk.net/?p=1

Нема да полемизирам јас лично какви сега богови, призивања... наместо богови ставете состојба, свесност... она што ви е најблиску до поимот бог! Зависи од системот кој што магичарот го привлекува и изучува! Ставено е богови бидејќи секој човек гребе кон божественото! ;) Или пак...

Дали е поврзан некој ритуал со месечини, бои, предмети... ДА! Добро е да се соберат многу податоци кои ќе асоцираат за работата која сака да ја изведе магичарот! Зошто токму тој ритуал, кои симболи, кои атрибуции, кои предмети... се за да умот биде сконцентриран на ЕДНА идеја и се да насочува кон ЕДНА работа! Расеан ум, не прави многу...

Секој Ред си има свои одори, свои симболи свои формули... така да, да - слично е како по филмовите :) Уште да беше како во „Еyes wide shut“ и одлично ќе беше :)
За времето: еднаш и јас го прашав ова, многу одамна и еден постар човек ми рече - ако богот го создал видливото за 6 дена, и секој ден и час создавал различни работи - и те како е битно времето и просторот! :) Јас бев задоволен од одговорот и со време си докажав дека е така...

Што се случува - се и ништо. Ако си практикувала раџа јога отприлика би знаела што. Досаден процес е тоа, ама кој ќе издржи, ќе ги води другите :D
И секој сака да знае до детаљ, раскажано од други - но детаљите се добиваат само со работа..

Сега одам да ме убијат овие од О.Т.О. бидејќи издадов големи тајни :D
--- надополнето: 13 јули 2013 во 20:26 ---
Кај бре вака се иницираше? Гурџиевската секта? Не знав дека се по дроги и анус болки кај ново иницираните. Добри сестри и браќа! Од искуство си зборуваш за дроги, болка во анус? Дури и ти покажале кај да бидеш за помалку болка! Не оди во такви огранизации - те лажат ко мало дете, а испаѓаш неук и геј од друга страна. За глупоста да не зборуваме... многу луѓе рекоа дека си глуп. Јас ќе си молчам, ќе оставиме времето да ги реши фрустрациите ;)
Иницијацијата е ЗА КАНДИДАТОТ! Тој се воведува во мистериите и станува дел од нешто што никогаш никој не го спознал надвор од рамките на Редот во кој пристапува. Езотерија е тоа! На мојот блог ако пребараш ќе најдеш за иницијацијата неколку есеи. Оди, види што значи... :)

П.С. Се сеќаваш кога прв пат 1965 си зел воздух и си почнал да плачеш? Анализирај го тој момент и пробај да изградиш некаква врска со иницијацијата во тајните мистерии на светот! :) Ете ти помогнав и тебе иако воопшто не ме љубиш :)

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Да ти кажам и има се и сешто :) За жал...
Значи ти прашуваш што е драмски ритуал! Конечно одлично прашање :)

Да почнеме од почеток. Што е Драмски Ритуал? Тоа е свеченост за Доживувањата на Богот, којшто планираме да го повикаме (Совршен пример на ова е Бакхе од Еврипид) http://www.oto-mk.net/?p=1

Нема да полемизирам јас лично какви сега богови, призивања... наместо богови ставете состојба, свесност... она што ви е најблиску до поимот бог! Зависи од системот кој што магичарот го привлекува и изучува! Ставено е богови бидејќи секој човек гребе кон божественото! ;) Или пак...

Дали е поврзан некој ритуал со месечини, бои, предмети... ДА! Добро е да се соберат многу податоци кои ќе асоцираат за работата која сака да ја изведе магичарот! Зошто токму тој ритуал, кои симболи, кои атрибуции, кои предмети... се за да умот биде сконцентриран на ЕДНА идеја и се да насочува кон ЕДНА работа! Расеан ум, не прави многу...

Секој Ред си има свои одори, свои симболи свои формули... така да, да - слично е како по филмовите :) Уште да беше како во „Еyes wide shut“ и одлично ќе беше :)
За времето: еднаш и јас го прашав ова, многу одамна и еден постар човек ми рече - ако богот го создал видливото за 6 дена, и секој ден и час создавал различни работи - и те како е битно времето и просторот! :) Јас бев задоволен од одговорот и со време си докажав дека е така...

Што се случува - се и ништо. Ако си практикувала раџа јога отприлика би знаела што. Досаден процес е тоа, ама кој ќе издржи, ќе ги води другите :D
И секој сака да знае до детаљ, раскажано од други - но детаљите се добиваат само со работа..

Сега одам да ме убијат овие од О.Т.О. бидејќи издадов големи тајни :D
--- надополнето: 13 јули 2013 во 20:26 ---
Хептаграм малку оф топик, ама тоа е дека не можам да ти пратам порака, па мора овде.
Ти ја спомна раџа јогата.
Бидејки ми се чиниш поприлично информиран сакам да те прашам каде во Македонија поточно се одржуваат курсеви за ваков вид јога?
Случајно да не има сега во јули месец?

Патем, не би било лошо и ако си информиран, да ми кажеш дали постојат курсеви стрикно за медитација?
Бидејки јогата ми се чини малку тешка, особено доколку вклучува одредени движења.

Знам за центарот ,,Шричинмој'' кој патем не знам ниту каде се наоѓа, а не најдов број за да стапам во контакт со нив.
Пред неколку месеци, пред да почнат да лепат плакати во Скопје нели да најават дека официјално почнуваат, им пратив порака преку e-mail, од која не добив повратен одговор.

И значи, да не должам многу..Ако знаеш било каков центар кој е отворен и работи со почетници, а воедно може да ми биде од корист во однос на духовното надградување, пиши.

Однапред ти благодарам, и поздрав до тебе. :)

M

Muranyi

Гостин
Лириен
Зошто баш раџа(кралската)-јога?Дали имаш практикувано друга форма на јога?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Значи вака сега ставрос...

Состојки:
Земаш 10г хашиш,
1 литро векија,
10 коцки лед,
може и нешто и за салата да ставиш,патлиџан, краставица или пиперка
1 ороспија добро напушена пред тоа...

Ритуалот започнува во 24ч.

Членовите на сектата (3 члена од Шутка) се собираат во 20 ч за да ги консумираат припремените состојки за ритуалот, и сите заедно во 24ч одат на гробишта.
Тука се консумира првиот ритуал и така започнува иницијацијата во сектата.
Многу е битно, ако правите воз, да не бидеш во средината или на почетокот, гледај да бидеш последен. Да не те боли газот после.
10 грама хашиш за тројца да конзумираат за 4 саати (+ литро Векија)?

Тоа не е никаков ритуал, туку расипништво level Ск2014.

Искрено газот нема да знаат кај им е. Нит ритуал нит курташак нема да видат. Нити до гробишта ќе стигнат...

А најбоље е дека ороспијата ПРЕД ТОА треба да била ДОБРО напушена. И така добро напушено со уште тројца ќе конзумира 10 грама хашиш и литро векија од 8 до 12....
На место ќе останат и она и они.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 00:00 ---
За какви ритуали прашуваш брде девојче. Побитно е прашањето - чии?
И крштевањето може да се стави во фиока со другите магијски ритуали.

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
10 грама хашиш за тројца да конзумираат за 4 саати (+ литро Векија)?

Тоа не е никаков ритуал, туку расипништво level Ск2014.

Искрено газот нема да знаат кај им е. Нит ритуал нит курташак нема да видат. Нити до гробишта ќе стигнат...

А најбоље е дека ороспијата ПРЕД ТОА треба да била ДОБРО напушена. И така добро напушено со уште тројца ќе конзумира 10 грама хашиш и литро векија од 8 до 12....
На место ќе останат и она и они.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 00:00 ---

За какви ритуали прашуваш брде девојче. Побитно е прашањето - чии?
И крштевањето може да се стави во фиока со другите магијски ритуали.
Не, не. Си пишува погоре во постот.
Прашањето е наменето за сектите, и општо на сите оние кои практицираат мистични обреди, без оглед на тоа во чиј ред припаѓаат.
Што е тука нејасно?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не, не. Си пишува погоре во постот.
Прашањето е наменето за сектите, и општо на сите оние кои практицираат мистични обреди, без оглед на тоа во чиј ред припаѓаат.
Што е тука нејасно?
Тоа е исто ко ја да те прашам - како се готви месо?
А на планетава да ти имало безброј култури кои самите имаат многу начини за спремање на месо за јадење и безброј видови на месо кое се јаде (од китови до скакулци)
Што ќе ми кажеш?
Се пуши (суши) со месеци на таван?
Се става у релна со вино?
Се јаде живо во карпчо?
Се меле, па се прават плескавици?

M

Muranyi

Гостин
Оти сакам да ја пробам, од приватни причини. :)
Јас не те прашав зошто си решила да практикуваш,туку зошто си се одлучила баш за раџа-јогата конкретно.Доколку разбереше зошто е поставено прашањето,ќе знаеше дека воопшто не ти навлегувам во приватноста.Дури и второто прашање ти укажува на ова што го пишав.

Пофер ќе беше да пишеш дека не знаеш или дека не сакаш да одговориш.

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Тоа е исто ко ја да те прашам - како се готви месо?
А на планетава да ти имало безброј култури кои самите имаат многу начини за спремање на месо за јадење и безброј видови на месо кое се јаде (од китови до скакулци)
Што ќе ми кажеш?
Се пуши (суши) со месеци на таван?
Се става у релна со вино?
Се јаде живо во карпчо?
Се меле, па се прават плескавици?
Стварно немаше потреба да се трудиш да напишеш олкав пост за да ја доловиш поентата, попрво ќе го испржеше месово на сонце, али океј. :icon_lol:

Иначе, не се сеќавам дека пишав некаде дека барам стрикно едно мислење за тоа како се изведуваат ритуалите.
Ниту пак може да се побара само едно мислење, бидејки темата е сеопфатна, а јас не посочив за каков ритуал станува збор.
Меѓутоа, штом ѓи споменувам сектите, логично е на што алудирам.
Сигурно во сектата, како во црква не крштеваат бебе со света вода, па да сакам да знам нешто повеќе околу нешто што сите веќе го знаеме и го имаме видено, сфаќаш?
Иако и тоа е обред, не негирам.
Мене ми требаше одговор онаков каков што ми даде Хептаграм.
Веројатно само тој успеа да сфати, и соодветно да одговори на моето прашање.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 01:29 ---
Јас не те прашав зошто си решила да практикуваш,туку зошто си се одлучила баш за раџа-јогата конкретно.Доколку разбереше зошто е поставено прашањето,ќе знаеше дека воопшто не ти навлегувам во приватноста.Дури и второто прашање ти укажува на ова што го пишав.

Пофер ќе беше да пишеш дека не знаеш или дека не сакаш да одговориш.
Во ред, без љутиш, не се разбравме, јебеш га.
Бидејки добив впечаток дека прашањето ти е малку двосмислено, па еве, прости што погрешно скапирав.

Инаку, раџа јогата ја избрав бидејки сметам дека таа е коректен чин, неопходен при духовно издигнување на еден повисок степен. Овој одговор, е тесно поврзан и со приватните причини за кои претходно ти ѓи споменав.

Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom