Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Имаше по српски страници и американски таблоиди како сите секти на светот, па и О.Т.О. како таен ред, како сите се собирале на гробишта и удирале на секс :)
До Бутел да идеш за секс... ми нема логика, ама Gurdjieff со неговиот ум верува во тоа и ете... дрибламе во место... Се плаши да не му ја земеме жената на гробишта за да има оргии со нас, кутрите телемити, бидејќи за нас сексот е света работа :D
Лудости!
Усаин, не те повикав тебе да одговараш на моите прашања.
За вас сексот е света работа, ама требе да најдете некоја дрогирана за да може да правите ритуали...:pos:
Абе ти не си дошол до тај степен на ритуали во сектата.
Ме изненадуваш море..
--- надополнето: 12 јули 2013 во 18:58 ---
А од Гурџи е муабетот. Тоа се објаснува. :)
Ставрос, нејќе да е лошо чак пат и да се инфоримаш сам за настаните во светот. Заостануваш брат....
Да не си од Прилеп, од кај мајмуните?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставрос, нејќе да е лошо чак пат и да се инфоримаш сам за настаните во светот. Заостануваш брат....
Да не си од Прилеп, од кај мајмуните?
Гурџи, кога ќе ми напишеш вака брат, сфаќам всушност колку сум среќен. Замисли навистина да ми беше брат... :vozbud::vozbud:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Кај јас тебе ти одговорив? Јас сум само културен бре пезевенк низаеден, кога ќе споменам некој во пост, да го тагнам за да не биде зад грб зборување! Прашањето си стои, ти го одговори Beric Dondarrion :) Сега го чекаме Ipsissimus :)

Хм, грешка си за сексот и жените! Ти си постојано нешто во грешка! Што е работата со тебе и разбирањето на светот? Глуп си? Не разбираш? Толку ти сечи? Што ќе се тегавиме по форумов сега?
Ајде ќе се тегавиме: Ги наоѓаме најмирните и им докажуваме дека тие се вистински ѕверови, вистински Скерлетни конкубини! Им докажуваме дека црната наметка на скромноста и „невиноста“ да си ја чуваат пред мажот им кој што ги сака за робинки, а не бидејќи се жени со сета нивна моќ. Христијанки мене ми прават ќеф. Чувај си го женското поколение од нас, we are coming :D

Ништо ти не разбираш и не знаеш! Винички трол! Ако си воопшто и од градот, нели Саше? :) Оди таму читај за Гурџиев и садењето грав, не ми ги отекувај алатите за оргии! Ќе те молам! ;)
П.С.
И ако идеш оф-топик и не зборуваш за Кроули и езотерија ќе летаат казнени бидејќи ќе те пријавувам - не можам да те трпам. Не виничанец! ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
А од Гурџи е муабетот. Тоа се објаснува. :)
Он сакал да праша у ствари, дали некој телемит, би дозволи партнерката негова (девојка, жена...), која исто така е телемит, да учествува во ритуалите кои го имаат во нив инкорпориран сексот.

Одговорот на тоа е ДА.
Еве на пример во бивша Југославија, водечките телемити се пеглаа меѓу себе на велико. Ритуално, да. Парови беа и непарови.
Отприлика сегде е така. Али има и исклучоци.
Нешто ко Комаја, али кај нив ептен акцентот е на сексот.
И нормално, пошто они у суштина идат по лева патека, брзо нагоре, нивното его (како што можеме да видиме и тука на овој форум) обично не е избрусено, (преку вежби - црно/бело огледало на душата и слични). Така да често се појавуваат тука оние обични човечки особини - љубомора - најтипично. Така и се спукаа СФРЈ-телемитите, баш на таа база.
(и секако на база на авторски права - тоа е најстарата причина заради која се распаѓаат мистичните редови, друштвата. така се спукаа и телемитите во YU, а и GoldenDawn)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ти па кога ќе ми напишеш нешто историско... ц ц ц :facepalm: Глупости!
Сакаш да кажеш дека О.Т.О. на балканот е распаднато? :rolleyes: И што си запнал со леви патеки десни патеки!
О.Т.О. оди по сите патеки, знајни и незнајни... Лев пат десен пат... читаш книги кои застанале во времето, претежно деведесетите... бладање на секој збор! Немој, толку се глупи тие информации и неточни што не ни може да се демантира глупоста напишана!

Аман од тебе, аман! Оди види ни ги страниците, запознај се со работите! Си читаш од парарелигија и си задоволен...
Да те чува твојот бог... и да ти даде поеќе разум за да расудуваш подобро ;)

О.Т.О. е одлично втемелен на Балканот момак... извини :)

П.С. Кои се тие ритуали во кои има секс? Може да ми ги посочиш? :) Или ќе лажеме? Каде пишува ова што ти го зборуваш? Хм?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Он сакал да праша у ствари, дали некој телемит, би дозволи партнерката негова (девојка, жена...), која исто така е телемит, да учествува во ритуалите кои го имаат во нив инкорпориран сексот.

Одговорот на тоа е ДА.
Еве на пример во бивша Југославија, водечките телемити се пеглаа меѓу себе на велико. Ритуално, да. Парови беа и непарови.
Отприлика сегде е така. Али има и исклучоци.
Нешто ко Комаја, али кај нив ептен акцентот е на сексот.
И нормално, пошто они у суштина идат по лева патека, брзо нагоре, нивното его (како што можеме да видиме и тука на овој форум) обично не е избрусено, (преку вежби - црно/бело огледало на душата и слични). Така да често се појавуваат тука оние обични човечки особини - љубомора - најтипично. Така и се спукаа СФРЈ-телемитите, баш на таа база.
(и секако на база на авторски права - тоа е најстарата причина заради која се распаѓаат мистичните редови, друштвата. така се спукаа и телемитите во YU, а и GoldenDawn)

Највеќе сакам кога ми кажуваат што сум сакал да прашам....:pos:

Еден совет од мене: Остави прво да одговорат после ќе ти кажам каде сакам да го наведам одговорот. Вака само ми ја уништуваш забавата.
Знаат тие добро каде циља моето прашање, затоа, друг пат, не ми ја издавај целта пред да одговорат.
Ова чисто вака пријателски..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Видете ги линковите на страницата http://www.oto-mk.net : Кон каде покажуваат?
Сонца... :)
И бидејќи е глуп муабетот за сексот кој што смее и како смее... и нема врска со езотерија... еве ви цитат од „Книгата на Законот“ и бркајте работа :) Секако ќе си го протолкувате следното според вашето знаење и искуство, ама тоа е, јас нема да го коментирам јавно ;)

41.Зборот на Гревот е Ограничување. О мажу! Не одбивај ја твојата жена, ако ѝ е волја! О љубовнику, ако ти е волја, напушти! Не постои врска што ќе ги соедини разделените освен љубовта: сѐ друго е проклетство. Проколнат! Проколнат нека биде со еони! Пекол.
42. Нека биде таа заедница на мноштвото врзана и презрена. Така и со сѐ твое; ти немаш право освен да ја вршиш својата волја.
43. Прави го тоа, и никој нема да ти каже не.
44. За чистата волја, неослабена од причина, ослободена од страста за резултат, секој пат е совршен.
45. Совршен и Совршен се еден Совршен, а не два; не, не се ниту еден!
46. Ништо е тајниот клуч на овој Закон. Шеесет и еден Евреите го нарекуваат; јас го нарекувам осум, осумдесет, четиристотини и осумнаесет.

Муабетејќи со вас, некако овие стихови имаат дури и пророчки карактер! Интересно! :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
П.С. Кои се тие ритуали во кои има секс? Може да ми ги посочиш? :) Или ќе лажеме? Каде пишува ова што ти го зборуваш? Хм?
Секако, секако, ќе се праиме на три и пол и ја и ти и ќе дискутираме, божем, загрижено, за работи кои ги знаеме и двајцата какви се.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Секако, секако, ќе се праиме на три и пол и ја и ти и ќе дискутираме, божем, загрижено, за работи кои ги знаеме и двајцата какви се.
Мене ме интересира. Можеш малку да елаборираш за вакви ритуали? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Јас знам, ти не знаеш и зборуваш како што реков од страницата parareligion! Лудоста на новиот христијанин нема граници - зборува сешто, а јас не мислам да го оправдувам Редот пред тебе.
НО лаги и курвинско однесување, не сакам, реков веќе еднаш.
Тематиката тука е езотерија, поточно егзо, бидејќи ти си неинициран, запознаен со работите преку книги, без упатување во симболиката ниту на ритуалите, кои не се изведувани ниту во теоријата која не е студирана...

Така да, знаењето не си го препишувај, ако може. А не сум загрижен... само ти ги поправам грешките во врска со Редот... :)
--- надополнето: 12 јули 2013 во 20:15 ---
Усаин, не ми одговори до кој ритуал си стигнат во сектата?
Не те сметам за достоен да го знаеш името мое бре пезевенк, не пак со тебе да расправам за свети работи. Марш!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Oбожавам кога си праиш претпоставки во врска со мене....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Oбожавам кога си праиш претпоставки во врска со мене....
Не си пери устата сега откако изеде г.... Ќе ти ја затни некој поганата уста и ум што не знае ништо и сега нема да ме цитираш а ќе ми се обраќаш како се погрешно е констатирано за тебе? ТИ реков дека не е точно тоа што го велиш за Редот и ти дадов линкови... ти пак ми бладаш... па и ме рамниш со твоето „знаење“ од нетот собрани податоци. Гнасни ликови кои шират лага за тајните Редови има еден куп. Ќилави идиоти кои не успеале од оваа или онаа причина да се иницијанти! И другите ко на јадица се фаќаат и ги пласираат тие податоци како големата вистина... Глупости.... не можам да верувам дека може така да прави еден човек...

Марш и ти оди бркај муслимани и бори се за христовата ти вера. Не си го буричкај носот во работи кои не ги знаеш... (y)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ипси, ајде едно конкретно прашање до тебе за егзотеријата на вашата секта...
И давај конкретен одговор, не да ми одговарај со: Сакам казам , можам речам...
Ако твојата женска, има Воља да прави секс на гробишта со твоите колеги од сектата,....дали ќе и дозволиш?
Јас не забранувам никому ништо, но сум прилично јасен дека ако е во врска со мене, тогаш нема место за други, а ако сака поинаков вид на врска, слободно нека си прави што и е волја, но нема да има повеќе ништо со мене.
Ти на твојата девојка или жена и забрануваш и и дозволуваш што да прави?!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас не забранувам никому ништо, но сум прилично јасен дека ако е во врска со мене, тогаш нема место за други, а ако сака поинаков вид на врска, слободно нека си прави што и е волја, но нема да има повеќе ништо со мене.
Ти на твојата девојка или жена и забрануваш и и дозволуваш што да прави?!
Дали овој одговор не се коси со вашето правило бр.1?
Прави што ти е воља....

Со такво гледање на стварите , ти ја ограничуваш нејзината Воља.

Не, на никого не забранувам ништо, дури и на децата...само им укажувам да работат со свеста, а не со Вољата... понатаму, на грешките се учат.
За мене е невалиден вашиот закон, прави што ти е воља е само изговор на мрзливите и за луге со ограничена свест.

Kajgana Shop

На врв Bottom