Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Можда глупо прашање е но што е најдобро да се направи кога личноста што ја сакаш те напушта да биде со друг а си ја сакал поише од све на свет долги години? Немам воља за живот,не го гледам излезот,немам доволно муда да прифатам дека е готово,пун сум со омраза и бес,не знам стварно што да правам знам само дека е многу ебано тешко,тешко е за емоционален човек каков што сум јас.. Фала

Ти напишаа горе-долу се', освен една многу важна работа што не ја прочитав нигде. Доколку дојде ситуација да сака да ти се врати, во НИКОЈ случај да не попуштиш пред емоциите и да и' дозволиш. Штом отишла кај друг готово е, другпат може ќе се повтори тоа истото. Да не те излажат спомени, слабост и депресија да ја примиш повторно назад. Штом се предала во прегратките на некој друг нема место веќе да се враќа кај тебе, па колку и да е свесна дека погрешила. Со лесно, иначе еден од подобрите совети е да удриш на спорт.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
69
Поени од реакции
29
Братче јас лично сум немал ваква ситуација срајада да е. Те сваќам потполно иако не сум осетил на моја кожа, имав шанса оваа ситуација да ја видам на мој најдобар другар.
Јас сакаше повеќе од се. Она по некое време си влезе во некој фазон и почна да го вреѓа, да не покажува љубов и ред други работи знаеш како е. Он слепо ја сакаше но дојде време за крај. Не можеше детето да се опорави 3-4 месеци. Но потоа прифати каква е ситуацијата дека тоа е тоа, и за среќа сето тоа го претвори во позитива. Типот почна да живее живот како што од стално сакал. Почна во теретана, почна да изчегува нон стоп, смени стилот на облекување, не дека пред тоа коа беше во врска не можеше ова да го право туку беше затраскан што заборави на убавите работи. Сега после година и пол детето е топ, физички се издгради и девојќите трчаат по него, измени од корен стилот на живот. Пред некое време бевме на базен и се појави неговата бивша а ние седевме на маса во барот на базен. Неа очите и истекоа по него, али тој само му се насмевна и ја сврти главата. Од тогаш до денеска ТАА лудува по него не тој. Али КАСНО ЧЕ БИТИ КАСНИЈЕ. Таа е пропадната а овој е полн со живот. Затоа терај братче. Ќе ти помини све верувај. Ти го кажувам ова за да те кренам и не е лага туку чиста вистина.
Memento Mori другар ова е најдобриот совет од сите шо ги прочитав и истото би ти го препорачал и јас. Сигурно имаш другари, излегвај шо почесто со нив, сега лето е па немораш да чекаш петок и сабота за да си поминиш јако. Оди на одмор со нив на некое јако место за млади, оди во ноќни клубој, смени нешто во стилот на облеквање и изгледот и со тек на време ќе ја заборајш, а можиш да си најдиш уште подобра од неа. :)

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Фала ви на сите шо се потрудивте и одвоивте време да ме посоветувате натака се останува на мене. Еве некако издржав овие 2-3 дена,болката е ненормална но сепак единствено што ми останува е да продужам даље. Секоја секунда осеќам како да ме боде нешто кај срцето коа ќе ми текне дека сега е кај друг но тоа е што е.. Фала ви на сите уште еднаш, се надевам ќе ми помине еден ден и ќе искочам како победник :)

AntiSpamMaster

Find Beautiful Girls from your town for night
Член од
18 август 2011
Мислења
112
Поени од реакции
83
Фала ви на сите шо се потрудивте и одвоивте време да ме посоветувате натака се останува на мене. Еве некако издржав овие 2-3 дена,болката е ненормална но сепак единствено што ми останува е да продужам даље. Секоја секунда осеќам како да ме боде нешто кај срцето коа ќе ми текне дека сега е кај друг но тоа е што е.. Фала ви на сите уште еднаш, се надевам ќе ми помине еден ден и ќе искочам како победник :)
Ти кажав, најдобро ти е да си со луѓе секој можен момент и да се забавуваш, другото само од себе ќе си мине.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Забознав една девојка мислам дека 3-4 години е постара од мене(не сум ја прашал уште тоа ретко се среќаваме) Е сега ја сум 18 години а она е поголемо од мене па ќе праве ли тоа некој проблем и дали е можно да бидеме во врска и да постојат такви врски?
До сега 3-4 пати сме имале кратки средби и од секогаш била фина со мене и се смешкала што тоа треба да значи ?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Забознав една девојка мислам дека 3-4 години е постара од мене(не сум ја прашал уште тоа ретко се среќаваме) Е сега ја сум 18 години а она е поголемо од мене па ќе праве ли тоа некој проблем и дали е можно да бидеме во врска и да постојат такви врски?
До сега 3-4 пати сме имале кратки средби и од секогаш била фина со мене и се смешкала што тоа треба да значи ?
За годините не сум компетентна да кажам.

А освен смешкањето, ти дава ли некаков ишарет дека сака да биде со тебе?

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Не е важно што е постара, maybe she's into younger boys :D
Постојат такви врски и пробај си ја среќата, why not :)

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940

Ако е три, четири години постара од тебе....... (n)
Ти кажувам од искуство. Ќе и биде интересно некое време, но временските бариери си постојат. Ти ако си 18, тоа значи дека или сега ќе се запишуваш на факултет ( пример ти кажувам ) или си бруцош, а таа или е при крај на студии или веќе е завршена. Ако е од твојот град, многу е веројатно да нема што да прави, па си пополнува време со тебе. Многу е веројатно дека ова ќе заврши истиот ден кога ќе заврши и летото, ако не и порано.

Но оди. Пробај си ја среќата. Викни ја, испијте кафе.. Покажи и храброст. Ќе и се допадне тоа кај тебе. Направи си го летото интересно. And use a condom. :vozbud:

Нема ништо да изгубиш, а може да си поминеш одлично. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Но оди. Пробај си ја среќата. Викни ја, испијте кафе.. Покажи и храброст. Ќе и се допадне тоа кај тебе. Направи си го летото интересно. And use a condom. :vozbud:

Чисто информативно, ако неко помал сака да се запознае со тебе, бидејќи кажа дека сакаш помали, дали ќе ти се допадне некој да го советува да користи кондом и да си помине одлично?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Чисто информативно, ако неко помал сака да се запознае со тебе, бидејќи кажа дека сакаш помали, дали ќе ти се допадне некој да го советува да користи кондом и да си помине одлично?
Не сфаќам што е проблемот овде?
Треба да го советува некој да ја фати девојката за газ и да ја залапа?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не сфаќам што е проблемот овде?
Треба да го советува некој да ја фати девојката за газ и да ја залапа?
Нема проблем, само ме интересира дали Нора сака да се најде во ситуација за неа да советуваат дека е добра како канта за напуцавање, како некој со кој одлично се поминува, и со кој задолжително се користи кондом.

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940

Тоа е израз од серија, али гледам не требаше да го употребам затоа што нема смисла тука кога никој не ја гледал или не знае за што се работи.. Моја грешка.
А инаку, јас мислам дека користи кондом е најдобриот совет кој некој некогаш може да ти го даде.
И што е со епитетите како канта за напуцавање за постарите... Не сите помали гледаат така на постарите.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613

Задебеленото: никој тоа не може да ти го каже освен таа. И ти, се разбира.

Дали постојат такви врски? Постојат - јас лично знам за една таква врска кајшто мажот е помлад од жената. Но тие не се од Македонија, туку тој е од Британија, а таа од Холандија (тој живее во Холандија).

Дека ти се смешкала - ништо не значи; сигурно им се смешка на сите со коишто убаво си поминува или сака убаво да си поминува. Смешкањето само по себе не е никаков знак, освен можеби на културно однесување.

Како што рекоа и останатите: викни ја на кафе. Сè што може да се случи е да те одбие и да побара друг, а тоа ионака ќе се случи ако не ја викнеш на кафе. Значи, само напред.

Со лесно.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.672
Поени од реакции
14.552
Јас лично имав кратка авантура со девојка постара 4 години од мене и се ПОЗНАВАШЕ дека сепак ја влечат постари т.е очигледно и бев boy toy. Се сеќавам на еден "совет" кој што ми го даде - на тебе ти треба некоја помлада, сигурно десет години од мене, од мене тешко нешо сериозно...

И беше во право, она е 1983, сегашната девојка е 1993

А знам и еден постар пар кои што се во брак 20 и кусур години каде жената е постара некоја година, така да.. се е релативно

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Ако е три, четири години постара од тебе....... (n)
Ти кажувам од искуство. Ќе и биде интересно некое време, но временските бариери си постојат. Ти ако си 18, тоа значи дека или сега ќе се запишуваш на факултет ( пример ти кажувам ) или си бруцош, а таа или е при крај на студии или веќе е завршена. Ако е од твојот град, многу е веројатно да нема што да прави, па си пополнува време со тебе. Многу е веројатно дека ова ќе заврши истиот ден кога ќе заврши и летото, ако не и порано.

Девојчето работи како докторка во една ординација, ја запознав кога одев да препишувам лекарства на баба ми тоа е пред 1 месец но сега станува некако посериозно...
Фала на советите и на искуствата утре право со баба ми правам работа да видам можеби ќе и потребат ''лекови некој'' и одам па и дефинитивно ја канам на кафе... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom