K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
интересен факт е тоа што Крис зададе 2 десни удари и тоа едниот беше бекхенд и убаво го намести силва кој налета на левото кроше.
ништо чудно и кога силва демек се праеше наудрен(no pun intended) да беше задрман од ударот на Крис

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Мислев дека Silva ке го здроби Weidman уште во прва рунда,али како видов што се десило се изненадив ја симнам и борбата и што да видам Silva му избегнува удари 1 рундa:eek: и во втора рунда кога го собра овој со кроше :icon_lol: , Silva се има борено со многу елитни страјкери и мајтап си играл со нив од Weidman не го очекував ова мислев дека ке иде на takedown и ќе си ја проба среќата у партер.Прочитав многу коментари за тоа дека борбата била наместена а и од што ја гледав борбата Anderson може едно 30 counter ударци да му здрви додека правеше ескиважи така да незнам што да кажам сигурен сум дека Dana ке му се рашири шупчето и ке му даде на Anderson одма реванш па ке видиме тогаш како стојат работите

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Прочитав многу коментари за тоа дека борбата била наместена а и од што ја гледав борбата Anderson може едно 30 counter ударци да му здрви додека правеше ескиважи така да незнам што да кажам сигурен сум дека Dana ке му се рашири шупчето и ке му даде на Anderson одма реванш па ке видиме тогаш како стојат работите
Можеше не сакаше и намерно го симна гардот за да „падне“ исто како што Вајдман на партер намерно промаши четири чисти удари кои „случајно“ не погодија.

Интервјуто на Силва трагикомедии, уште транспарент да извадеше дека е местено.

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
Како голем фан на Андерсон Силва, но и како човек со искуство да биде удрен и да удира се работи за класичен нокаут. Едноставно Вејдман го подкачи сосема неочекувано дури и тој самиот се изненади, а како што гледам и тие што очекуваат победа на Вејдман не мислеле дека ќе биде со lucky punch.
Во однос на Силва и спуштањето на гардот - кој го знае како фајтер знае дека тоа е неговиот стил на борба на тој начин ги провоцира противниците ги тера во фаза да одат во напад, а тој оди на контра удари и токму во тоа е статистички најдобриот борец во УФЦ.

Во однос на тоа кој е најголем на сите времиња - Федор останува тука.

Околу можниот реванш доколку Андерсон го прифати, а ги има сите милиони $$$$ причини да ги прифати 100% го враќа шампионскиот појас.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Многу интересно интервју, треба внимателно да се слуша.

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
Многу интересно интервју, треба внимателно да се слуша.

Океј де внимателно е и преслушано и го гледав пред фајтот. Факт е дека мотивите на Андерсон се специфични и јас сум негов фан голем. Истовремено факт е дека големи пари многу големи пари ќе се направи од евентален реванш. Ама друже факт е истот така дека го поткачи доволно добро за да падне.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Океј де внимателно е и преслушано и го гледав пред фајтот. Факт е дека мотивите на Андерсон се специфични и јас сум негов фан голем. Истовремено факт е дека големи пари многу големи пари ќе се направи од евентален реванш. Ама друже факт е истот така дека го поткачи доволно добро за да падне.
Две леви, спуштен гард намерно, претходно намерно не напаѓаше, и по првата лева не дигна гард, Вајдман намерно промаши неколку чисти удари на партер, Силва дава идиотски интервјуа пред и по мечот, премногу работи се собраа да биде случајно.

Наместен меч како солза и ете не сум единствен што тоа го мисли. Ич нема да се расправам, премногу ми е очевидно да имам и најмал сомнеж дека е договорено кој да загуби.

Член од
3 април 2013
Мислења
175
Поени од реакции
75
Две леви, спуштен гард намерно, претходно намерно не напаѓаше, и по првата лева не дигна гард, Вајдман намерно промаши неколку чисти удари на партер, Силва дава идиотски интервјуа пред и по мечот, премногу работи се собраа да биде случајно.

Наместен меч како солза и ете не сум единствен што тоа го мисли. Ич нема да се расправам, премногу ми е очевидно да имам и најмал сомнеж дека е договорено кој да загуби.

Има и некој фраер се облоожил 1 милион $ добил 3,2 милиони $. Види те разбирам скроз ама зборот ми е дека имаше нокаут класичен и тоа е факт. Е сега Андерсон така се фајта сети се на мечот во Абу Даби со Маја. Исто и за идиотските интервјуа ги даваше затоа што егото му беше отидено у курац со тоа што многу збореа за победа на Вејдман и слично па сакаше да го омаловажи до максимум.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302

Не би се сложил од многу проста причина. Ако веќе „шиткаш“ борба во ММА, најлесно и неконтроверзно се шитка на submission. А имаше добри шанси да фејк-тропа Андерсон во првата рунда. Намерно да дозволиш да те нокаутираат е глупо. Во најмала рака бидејќи секој нокаут си влече со себе последици.

А намерно спуштен гард и ненапаѓање не е ништо ново за Андерсон (пр. борбата со Демијан Маја). Идиотско однесување и идиотски интервјуа исто така е веќе видена работа. А „ќарот“ за Силва ќе беше поголем ако победеше па да се одеше на суперфајт прво со GSP, па после со Jones.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не би се сложил од многу проста причина. Ако веќе „шиткаш“ борба во ММА, најлесно и неконтроверзно се шитка на submission. А имаше добри шанси да фејк-тропа Андерсон во првата рунда. Намерно да дозволиш да те нокаутираат е глупо. Во најмала рака бидејќи секој нокаут си влече со себе последици.

А намерно спуштен гард и ненапаѓање не е ништо ново за Андерсон (пр. борбата со Демијан Маја). Идиотско однесување и идиотски интервјуа исто така е веќе видена работа. А „ќарот“ за Силва ќе беше поголем ако победеше па да се одеше на суперфајт прво со GSP, па после со Jones.
Премногу има сомнителни елементи не е само еден и не сум единствен што така мисли. Гледам повеќето што сте контра доаѓате од граплинг, да застанете во ринг, да сте шампион и на така смешен начин да загубите треба да сте или идиот или некој нешто да ви шепнал на увце пред мечот. Силва не е идиот и секогаш дигал гард во опасна ситуација.

Местена како солза, и со интервјуто си кажа кој знае да чита меѓу редови.

Повеќето мислите дела Силва некој го прашал како сака да ја намести, најверојатно немал избор туку му е кажано губиш братче со нокаут па ти снаоѓај се како тоа ќе го изведеш. Има шампиони во бокс кој пробале да удрат контра и лошо завршиле.

Боксот е одамна фатен па време беше и ММА да ја потфатат, огромна пара е во прашање.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Код:
http://bleacherreport.com/articles/1703092-anderson-silva-vs-chris-weidman-rematch-announced-for-ufc-168
:eek::rolleyes:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Почнаа местенки и во УФЦ, на здравје нека ни театарот.

Money, money, money :)

Во секој спорт го има ова... Ама само наивните може да поверуваат дека све е така реално ... Само многу подоцна дознаваме и за стероиди, и за местенки за све... Дур има слава дур се прават пари молк...

Како со Мајк Тајсон што е работата... Сега фино лепо си кажува човекот дека има земано супстанци и нема зошто да се срами од тоа... И Бекам едно време го фатија ама си го подзабораваат тоа луѓето па си гледаат како фино лепо бил талентиран дечко :D

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767

Убица:)

Carlos Condit def. Martin Kampmann, TKO (Round 4, 0:54)
Rafael dos Anjos def. Donald Cerrone, unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Kelvin Gastelum def. Melancon, submission (Round 1, 2:26)
Court McGee def. Robert Whittaker, split decision (27-30, 30-27, 29-28)
Takeya Mizugaki def. Erik Perez, split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Brad Tavares def. Bubba McDaniel, unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Dylan Andrews def. Papy Abedi, TKO (Round 3, 1:32)
Brandon Thatch def. Justin Edwards, TKO (Round 1, 1:23)
Darren Elkins def. Hatsu Hioki, unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Jason High def. James Head, submission (Round 1, 1:41)
Zak Cummings def. Ben Alloway, submission (Round 1, 4:19)
Roger Bowling vs. Abel Trujillo: No contest (Bowling KO'd by illegal knee in Round 2)
Condit ја доби својата одмазда,Данецот добро ја почна борбата со 4 takedowns,али другите 2 рунди Condit не дозволи борбата да отиде во партер и ја контролираше борбата со својот striking и во 4та рунда си дојде нокаутот. Каубојов многу ме разочара мислев дека ке видам некој опасен KO а за малку ке броеше он ѕвезди кога го здрви со крошетo Dos Anjos

Kajgana Shop

На врв Bottom