Грчките власти распишаа тендер за џамија

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Грчкото министерство за транспорт и врски распиша тендер за изградба на џамија. Религиозниот објект ќе биде лоциран во центарот на главниот град, Атина, на местото на поранешна морнаричка база во дистриктот Вотаникос.

Според условите од тендерот, градежната компанија што ќе го добие проектот, треба да ја изгради џамијата во рок од шест месеци по потпишување на договорот. Џамијата ќе се протега на 1000 метри квадратни, а ќе има капацитет за 350 верници. Грчката православна црква и други православни религиозни групи веќе почнаа да протестираат против изградбата.

извор

Да видеме сега дали ќе помине тендерот.

Ги мразам гејскине цигани, ама за оваа работа морам да кажам дека ги поштуем, не се пичкетини ко нашиве, не им даваат да зуцнат тоа шошоните....

Ајде некоја Македонска фирма нека го земе тендерот да им пукаме сеир малце :P

Атина е единствената метропола во светов каде нема џамија и сигурен сум дека така ќе остане уште долго време

Грчкото министерство за транспорт и врски распиша тендер за изградба на џамија. Религиозниот објект ќе биде лоциран во центарот на главниот град, Атина, на местото на поранешна морнаричка база во дистриктот Вотаникос.

Според условите од тендерот, градежната компанија што ќе го добие проектот, треба да ја изгради џамијата во рок од шест месеци по потпишување на договорот. Џамијата ќе се протега на 1000 метри квадратни, а ќе има капацитет за 350 верници. Грчката православна црква и други православни религиозни групи веќе почнаа да протестираат против изградбата.

извор

хаххах добар извор и проверен Алсат М се молат од редакцијата која дрога конзумираат да поделат и на нас.Грција држава која е националистичка едниствено го има признато малцинството во западна тракија ке гради џамија и тоа во Атина.Сакам од дрогата и јас која ја зимаат Алсат М

Атина е единствената метропола во светов каде нема џамија и сигурен сум дека така ќе остане уште долго време

Во Европа да ама во светот согурно не е .Имам и јас слушнато дека единствен главен град кој нема џамија во Европа е Атина .

И ако што во Атина никој не сака џамија, сепак ќе се гради затоа што Грција е европска земја со демократски вредности,нека има една џамија не е проблем..;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom