Windows 7

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
И зашо се префрли на xp? Шо и фалеше на 7?
Кога се уклучуваше кочеше како луд , тоа кога ќе почнеше да дава апдејти ми идеше да го фрлам од прозор :D .Тоа дека има подобра графика да ама ме нервираше ептен дека имав само 1 G Ram а тоа сирото барало толку само за да го работи win 7 и си стаив XP и сега живот живеам :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
LetMeSea Немал машина за Win 7 и сега наеднаш не го бивало. Па нормално дека цела вечност ќе се инсталираат апдејти на слаба машина.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Кога се уклучуваше кочеше како луд , тоа кога ќе почнеше да дава апдејти ми идеше да го фрлам од прозор :D .Тоа дека има подобра графика да ама ме нервираше ептен дека имав само 1 G Ram а тоа сирото барало толку само за да го работи win 7 и си стаив XP и сега живот живеам :D
Епа ете гледаш и сам знаеш дека не е до windows 7 туку до твојот компјутер кој имал само 1 гига рам, :) да си додал рам или да го користиш на друг појак компјутер ќе видиш дека супер си работи, не се ни приметува кога прави апдејт.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Замоли ја Ilumious да ме банира јас сметам дека не е го бива тоа , не ширам ерес никого не терам да мисли како мене само кажувам свое мислење .Не ставам Win 7 , 8 или 9 ако направат затоа што се гледа дека не ги бива веќе , секој win го прават веќе да бара се подобри перфоманци од предходниот на компјутерот , тоа ти е како сега да почне мерцедес да произведува коли што ќе трошат дупло гориво :D .
Ти си имаш мака со компјутерот а не дека не сакаш да си ставиш Windows 7

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Епа ете гледаш и сам знаеш дека не е до windows 7 туку до твојот компјутер кој имал само 1 гига рам, :) да си додал рам или да го користиш на друг појак компјутер ќе видиш дека супер си работи, не се ни приметува кога прави апдејт.
Затоа во постот пред овој напишав дека не ги сакам зашто све треба да се надоградува ,затоа не ги сакам дека се бараат повеќе и повеќе.
Ти си имаш мака со компјутерот а не дека не сакаш да си ставиш Windows 7
Ја искрено несакам да ти кажам . Утре ќе направат Win 9 ќе бара 20 Гига рам ддр5 итн и ја само за нив да надоградувам компјутер ич не ми треба иначе сега си имам 2 гига и не го ставам 7-ца зашто XP e ѕверот :D .Ставиш пиратерија мавнеш крак genuine ни апдејт ти треба ни ништо :D ,а не мене тоа да ме кочи .

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Според мислењава на khz777 подобро ќе било секако да се вратиме на копје и колиби и лекување со магии, пошо секако најмалце ресурси се трошат.

2013 сме, 1 ГБ рам беше чалам во 2004 година. 1000 денари е да ставиш уште 2 ГБ.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Затоа во постот пред овој напишав дека не ги сакам зашто све треба да се надоградува ,затоа не ги сакам дека се бараат повеќе и повеќе.

Ја искрено несакам да ти кажам . Утре ќе направат Win 9 ќе бара 20 Гига рам ддр5 итн и ја само за нив да надоградувам компјутер ич не ми треба иначе сега си имам 2 гига и не го ставам 7-ца зашто XP e ѕверот :D .Ставиш пиратерија мавнеш крак genuine ни апдејт ти треба ни ништо :D ,а не мене тоа да ме кочи .
Па Win 7 работи 5 пати по брзо од XP на 1 GB ram и Pentium 4 проверено

Затоа постои златна пиратерија :D
Пиратеријата е исто што и оргиналот

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Па Win 7 работи 5 пати по брзо од XP на 1 GB ram и Pentium 4 проверено
Да ама имам заприметено дека на Целерон е катастрофа. Уствари на Целерон што е добро всушност, шпорет процесор.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Според мислењава на khz777 подобро ќе било секако да се вратиме на копје и колиби и лекување со магии, пошо секако најмалце ресурси се трошат.

2013 сме, 1 ГБ рам беше чалам во 2004 година. 1000 денари е да ставиш уште 2 ГБ.
Да им дадеш предлог ти за Win 9 да треба да имаш компјутер од 5000 евра за да ти го работи не за друго за чалам , ѕверка ќе бидеш :D , за тебе може 1000 ден не се ништо за некој се нешто , ти ако зимаш 700 евра плата некој проси и не слушал у живот што е тоа windows :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да им дадеш предлог ти за Win 9 да треба да имаш компјутер од 5000 евра за да ти го работи не за друго за чалам , ѕверка ќе бидеш :D , за тебе може 1000 ден не се ништо за некој се нешто , ти ако зимаш 700 евра плата некој проси и не слушал у живот што е тоа windows :)
Значи сосема солиден компјутер (конфигурација) си склопив баш пред месец дена за точно 11.000 денари, со i3 процесор од новата генерација. Без монитор нормално. Е поефтино од ова не знам навистина што сакате, значи за компјутер се работи, не за нешто што треба да го купуваш секој месец. Еднаш ќе дадеш 1000 денари за 2 ГБ РАМ, нема на секое да купуваш.

Порано солидна конфигурација без 800 евра ни на сон немаше.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Имаш компјутер од 10000 денари и тоа двојадрен процесор ке го работи Win 7 и 8 како од шала

Ти како ги гледаш работиве тогаш нај добро е да се вратиме на 16 битните win 98 таму ти треба 32 мб рам и ништо повеќе тоа е компјутер од 200 денари и вози го

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Утре ќе направат Win 9 ќе бара 20 Гига рам ддр5 итн и ја само за нив да надоградувам компјутер ич не ми треба иначе сега си имам 2 гига и не го ставам 7-ца зашто XP e ѕверот :D .Ставиш пиратерија мавнеш крак genuine ни апдејт ти треба ни ништо :D ,а не мене тоа да ме кочи .
Колку време го користиш твојот компјутер, колку е стар? Што сакаш ти, додека си жив на ист компјутер да тераш?
Пушти срце бе не биди толку циција, поднови се, луѓето за музика плаќаат ти неќеш пари за компјутер да дадеш. Стави му windows 7 или 8 на раат да си работиш, јутуб да не кочи, се да лета, господ да го видиш! :)

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Имаш компјутер од 10000 денари и тоа двојадрен процесор ке го работи Win 7 и 8 како од шала

Ти како ги гледаш работиве тогаш нај добро е да се вратиме на 16 битните win 98 таму ти треба 32 мб рам и ништо повеќе тоа е компјутер од 200 денари и вози го
Да ти кажам што конфигурација имам ќе ми се изнасмееш :D
--- надополнето: 8 јули 2013 во 00:12 ---
Колку време го користиш твојот компјутер, колку е стар? Што сакаш ти, додека си жив на ист компјутер да тераш?
Пушти срце бе не биди толку циција, поднови се, луѓето за музика плаќаат ти неќеш пари за компјутер да дадеш. Стави му windows 7 или 8 на раат да си работиш, јутуб да не кочи, се да лета, господ да го видиш! :)
4 год има мислам само рам сум му додал и еднаш перка е сменета на тоа напојањето :D

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.812
Поени од реакции
1.562
Многу информации ти фалат....што модел на лаптоп е тоа? од тука ти е земен ? U SAFE MODE може ли да влезеш? Притискај континуирано Ф8 одма на боот и ке ти се појави мени со опции за SAFE mode,,,,пробај и со Last known good configuration....мислам дека драјвер за сата контролерот ти треба мануелно да го учиташ при инсталацијата со F6 односно тој драјвер го нема на ДВДто од 7цата...на AHCI mod ти е SATA podesena vo BIOS или на ИДЕ, види што опции имаш за SATA во биос и напиши ги сите.
Тошиба од телеком на рати е земен. Во SAFE MODE неможе да влезеш , а во биосот беше на AHCI ама на еден форум американски читав да ги подесиш на compability и ќе заврши работа , само што пак не се подига.

Kajgana Shop

На врв Bottom