Анксиозност

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Паметот им го вадиш со тоа што кажуваш што се’ си видел. Ти си тој што изигруваш сезнајко и се правиш шериф на темата. Да ти постирал дијагнози!! Ало?

Јас попрво би пратила некој на бајачка, отколку да му советувам да пие хелекс 2 години. После толку долго земање таков лек, човекот е зависен од него. Едно излечил (и тоа најчесто со терапија или со промена во живото која нема врска со лековите), а сега треба да се симне од лековите.
Јас не сум рекла некому да не зема лекови. Проблем се нашите лекари кои хелекс и асентра и дијазепам препишуваат како да е аспирин.
Хелекс не е трајно решение, се пие максимум 2 месеци. Хелекс се пие додека почне да делува антидепресивот.

Член од
9 март 2013
Мислења
171
Поени од реакции
212
Хелекс не е трајно решение, се пие максимум 2 месеци. Хелекс се пие додека почне да делува антидепресивот.
Не е баш така, Хелекс се пие околу 6 месеци во комбинација со некој антидепресант , како Асентра на пример.
(за одвикнување на хелексот / антидепресантот , на секоја недела помало и помало количество од истите)

За решение Хелексот не е ... Јас ја издржав цела терапија од 6 месеци и сега гајле немам.
Решението е, анксиозноста не е страшна не може да убие да се знае, да се зголемува нивото на серотонин во мозокот. Јајцата, витаминот Б и работите кои ве прават среќни ќе Ви помогнат да и кажете збогум на анксиозноста

(Кажувам според мое искуство.. кога ја имав, се случуваше насекаде... Најстресно беше пред спиење и кога сум на бербер.. )

Ф

Флеш

Гостин
posakajte mi sreka ... planiram da apliciram za rabota na brod .... so panicnite napadi sto gi imam ova ke mi bide golema rabota ,golem cekor za mene ,zosto za prv pat posle mojata sedma godina ke odam nadvor od nasava drzava i toa sam i toa na voda na brod hehehe .... imate soveti nekoi .... dogovorot e 6 meseci,so cimer vo kabina ... se plasam da ne cvicnam predvreme ... :D

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Скоро цел месец, заспивам од кога ќе се раздени, нон стоп имам забрзано чукање на срцето и рацете често ми се тресат.
Хелп?
Ај нека кажи некој поискусен нешто..

Styx

nocturnal
Член од
8 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
91
Скоро цел месец, заспивам од кога ќе се раздени, нон стоп имам забрзано чукање на срцето и рацете често ми се тресат.
Хелп?
А дали доволно спиеш во текот на денот? Се надевам нека не страдаш од несоница. А за срцебиењето најдобро е да ја провериш крвта и да направиш ЕКГ. Можеби поминуваш низ стресен период или веќе си го доживеала па се манифестира сега. Сепак, консултирај се со лекар.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
А дали доволно спиеш во текот на денот? Се надевам нека не страдаш од несоница. А за срцебиењето најдобро е да ја провериш крвта и да направиш ЕКГ. Можеби поминуваш низ стресен период или веќе си го доживеала па се манифестира сега. Сепак, консултирај се со лекар.

Легнувам кај 7-8 и станувам кај 3, или 5, зависи..

Член од
9 март 2013
Мислења
171
Поени од реакции
212
Не заспивај сабајле, пијај што помалце кафе, повеќе млеко.

Долги прошетки со луѓе кои ти значат, многу насмевки, на полноќ легни си утревечер, без интернет , без фејсбук...

B

babsyy

Гостин
Ја пиел ли некој асентрата во комбинација со заласта? Ја вчера ги купив, претходно само магнезиум и Б6 пиев, али пак имав силно срцебиење навечер и спиев само 3-4 часа. Вчера вечерта испив половинка од асентра и половинка од заласта и ко бебе си заспав. Во упатството прочитав многу можни несакани ефекти. Искуство некој со овие две во комбинација има ли, или сите ја пиете асентрата со хелекс?

A

AnFem

Гостин
Ја пиел ли некој асентрата во комбинација со заласта? Ја вчера ги купив, претходно само магнезиум и Б6 пиев, али пак имав силно срцебиење навечер и спиев само 3-4 часа. Вчера вечерта испив половинка од асентра и половинка од заласта и ко бебе си заспав. Во упатството прочитав многу можни несакани ефекти. Искуство некој со овие две во комбинација има ли, или сите ја пиете асентрата со хелекс?
Ај батали тоа апоите... Купи си анти стрес чај(мешавина од билки кои делуваат како седативи), или капки од Валеријана(има во аптека), имаш упатсво како и колку да ги употребуваш...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Нема да успееш да заспиеш порано се додека не направиш истоштување односно да пробаш да не спиеш еден цел ден, или да преспиеш најмногу 2-3 саати. Така ќе почнеш навечер се порано да заспиваш додека не се вратиш во нормала.

Гледам го пишуваш ова во темата за анксиозност, но можеби се работи само за период на стрес или едноставно нарушување на циклусот на спиење.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
На оваа страна можеш да проверуваш интеракции: http://www.drugs.com/interactions-check.php?drug_list=1744-0,2057-0

Using sertraline together with OLANZapine may increase side effects such as dizziness, drowsiness, and difficulty concentrating. Some people may also experience some impairment in thinking and judgment. You should avoid or limit the use of alcohol while being treated with these medications. Avoid driving or operating hazardous machinery until you know how the medications affect you. It is important to tell your doctor about all other medications you use, including vitamins and herbs. Do not stop using any medications without first talking to your doctor.

GoX

Член од
23 јули 2013
Мислења
1
Поени од реакции
1
Не ја следев целосно темата, ама од последното напишано би рекол Анксиозноста како состојба е минлива и воопшто не треба да размислувате поинаку, а за спиенје/неспиенје јас сум 29год. и можам да кажам дека пола живот немам редовен сон, би рекол рефлексии од минатото и овде има многу фактори кои влијаат врз таквата состојба и е потребна широка дискусија.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Хелп?

...се оправи?

Kajgana Shop

На врв Bottom