Анксиозност

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
многуу би сакала да го можам ова да излезам од овој круг да бидаам таа старата јас што нема да се плаши од ништо ...да се дружам со лугје да излагам и нормално да отидам негде без да се напијам апче и без да добијам напад и да помилсам дека полудувамм
А таа каде замина, каде се крие??

Ајде пиши ми ПП.

K

kalimer0

Гостин
многуу би сакала да го можам ова да излезам од овој круг да бидаам таа старата јас што нема да се плаши од ништо ...да се дружам со лугје да излагам и нормално да отидам негде без да се напијам апче и без да добијам напад и да помилсам дека полудувамм
Само повторувај во себе: "Ова е анксиозност, неможе да ме повреди и ќе помине" :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
постот е избришан поради несоодветна содржина
Дечко ај кога појма немаш за што се работи не ги вади од памет луѓево што се нови во оваа работа......

ДОКАЖАНО е дека оваа работа се лечи НАЈДОБРО без апчиња и тоа со мењањето на когнитивното размислување.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
ДОКАЖАНОе дека оваа работа се лечи НАЈДОБРО без апчиња и тоа со мењањето на когнитивното размислување
Што е докажано бе??
Дај бројки, дај факти, дај аргументи??

Оваа работа е намерно црвено бидејќи сакаш да кажеш и алудираш дека во мозокот на овие лица се е нормално(па оттука нема потреба за медикаменти, без разлика дали се таблети,овалети,ампули вијала..) што значи дека неврохемијата во нивниот мозок е 100% нормална и треба "они само да си речат":facepalm:

Де кажи ми како се менува когнитивното размислување кај луѓето по нивна волја, КАЖИ КАКО е тоа можно, абе знаеш ли што пишуваш:facepalm:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
За кој се однесува оваа навреда.

Што беља ќе беше на форумов се "опуштија" сите и може така лесно да се вреѓа.

Срамота!!

Што е докажано бе??
Дај бројки, дај факти, дај аргументи??

Оваа работа е намерно црвено бидејќи сакаш да кажеш и алудираш дека во мозокот на овие лица се е нормално(па оттука нема потреба за медикаменти, без разлика дали се таблети,овалети,ампули вијала..) што значи дека неврохемијата во нивниот мозок е 100% нормална и треба "они само да си речат":facepalm:

Де кажи ми како се менува когнитивното размислување кај луѓето по нивна волја, КАЖИ КАКО е тоа можно, абе знаеш ли што пишуваш:facepalm:
Само едно знам дека јас САМИОТ се излечив БЕЗ НИКАКВИ АПЧИЊА

И исто за твоите facepalm фацки што ги постираш очигледно е дека си изгубен германец во ова поле чим не си слушнал ЗА НАЈПОЗНАТАТА И НАЈЕФЕКТИВНАТА МЕТОДА НА ЛЕЧЕЊЕ НАРЕЧЕНА COGNITIVE BEHAVIOURAL THERAPY којашто ја врши секој подобар психијатар со 90% успех.

ТИ ако имаш БАРЕМ МАЛКУ искуство со оваа работа ќе знаеш сам дека не се тропаат ТЕШКИ глупости тукутака како што ти беше првиот пост којшто го цитирав пошто е осетлива работата.

K

kalimer0

Гостин
Кога ја видов бламажата на Hirtyu баталив и таблети и сето тоа што го пиша во постот. Веќе ми е подобро пошто гледам имало некој "позбунет" и од мене.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Hiryu,

Човекот кажа што има да каже. Ти што сакаш да кажеш? Дека анксиозноста се лечи со лекови?
Тоа ни лекарите не го велат. Лековите се даваат само полесно да функционира пациентот, тие не се лек за анксиозноста.
Една лекарка во своето долгогодишно истражување, тврди дека после 6 месеци лековите не се делотворни. Прават само штета.

Овде не се препишува терапија, туку се разменуваат мислења.
Ти само се инаетиш и ако толку им мислиш добро на анксиозните, тргни се од темата.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Hiryu,

Човекот кажа што има да каже.
Дека лаже??

Цел ден имаше да ја сликне дијагнозатра или денес трчал по клиники да се прави анксиозен само за да покаже, ништо чудно:)

Имаше и едно лигле така лажеше дека има оружје и тоа два пиштоли едниот марка која ја нема на нашиот пазар а дозволата е доволен доказ, ако козата лаже РОГОТ не ЛАЖЕ.

Не е што лажат туку што други лица кои патат им веруваат и така ја баталуваат терапијата за на крај да пијат солна киселина на 18 години или да рипнат од четврти.

Ти што сакаш да кажеш? Дека анксиозноста се лечи со лекови?

Ти не ни знаеш јас што сакам да кажам по се изгледа.

Сакам да кажам дека анксиозноста се лечи првенствено со самодисциплина и никако откажување на лекови поради тежина(зголемена,намалена) или пак либидо (намалено, зголемено), понатаму дека наместо кофеин или никотин да се примени Чај еве Валоеријана Микс е одличен избор, нема подобро од комбинација со маточина и нане во едно, а наместо цигари нека купат од растителните цигари а.к.а Хербалета и за крај да не уништат месеци напор во една вечер со претерување со алкохол или други средства.

Тоа ни лекарите не го велат. Лековите се даваат само полесно да функционира пациентот, тие не се лек за анксиозноста.
Да, затоа секој трет е на антидепресиви, и потрошувачката расте, исто и на анксиолитици.

Една лекарка во своето долгогодишно истражување, тврди дека после 6 месеци лековите не се делотворни. Прават само штета.
Ајде не се шали, значи баш после 6 месеци??

Кои лекови??

Каква штета и каде, сајд ефект не е штета, но трајно оштетување на црн дроб или бубрег е штета.

Та лекарка има свои добри причини да тврди тоа што тврди, но има куп кои се против, но ОК кој сака нека оди на Јога, кој сака нека си става јамка сам јас добронамерно постапив и со добра намера се трошам на темава не за инатење.

како та "лекарка" тврди декла после точно 6 месеци лековите(ниту кажа кои, која група, кои дози и причини можеби толеранција) кога за Анксиозност генерално прифатено е ова

Stress can come from any event or thought that makes you feel frustrated, angry, or nervous. Anxiety is a feeling of fear, unease, and worry. The source of these symptoms is not always known.
Последниот болд укажува дека најчесто барем во 70% од случаите анксиозноста е само попратна и е резултат нја друго пореметување де факто и де јуре треба да се убишти вирусот за да ја снема настинката ако сега ме разбереш;)

Овде не се препишува терапија, туку се разменуваат мислења.
Кој препиша терапија и каде, ајде посочи??

Освен во Дежурна ординација каде може да се даде совет и тоа од искуство, пракса и сл.

Ти само се инаетиш и ако толку им мислиш добро на анксиозните, тргни се од темата.
Многу добро "размислуваш" како за модератор на важен подфорум а јас ќе те послушам.

Ама гледам дека инатот е кај тебе оти ти бришеш мислења на кои нема навредлив речник ниту пак основ за бришење или тебе ти како ти се сака??

Ќе се повлечам само за да го задоволам твоето его и повеќе на темава нема да пишувам(освен ако не бидам засегнат) се надевам дека ќе бидеш задоволна.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Hiryu

Момак, смири живци. Не сум модератор на подфорумот, ама си давам за право да пријавам твое мислење со кое им го вадиш паметот на луѓето што имаат проблем.
Упаѓаш рафално на темата и очигледно не си прочитал дека тоа што ти го пишиуваш веќе го знаеме.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Hiryu

Момак, смири живци. Не сум модератор на подфорумот, ама си давам за право да пријавам твое мислење со кое им го вадиш паметот на луѓето што имаат проблем.
Упаѓаш рафално на темата и очигледно не си прочитал дека тоа што ти го пишиуваш веќе го знаеме.
А чекај сакаш да кажеш дека тебе ти смета јас што пишувим без разлика што на крајот излева вистинито(ако нели веќе го знаете).

Ако е така тогаш (знаете) како им го вадам паметот??

Со тоа што ги советувам да се држат до терапијата, да избегнуваат кофеин,прекурсори, алкохол??

Какво е тоа рафално упаѓање побогу.:facepalm:

Толку од мене на темава само за твоја лична сатисфакција и на модераторот кој никако да се јави.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Незнам зошто се препирате токму на оваа тема, но мислам дека повеќе правите штета одколку да помагате.
Јас почнав со Хелекс и Асентра па после еден месец откога почна да има ефект Асентрата ги баталив Хелексот и останав само на Асентра.
После 2 месеци бев како ресетиран, како никогаш да не сум бил анкциозен. Човек кој не е стабилизиран со хемија нема голем ефект терапијата со психијатар,може моментално ќе се чувствува подобро но кога ќе го фати акциозна состојба ќе заборави на се што му зборувал психијатарот. 6 месеци после Асентрата бев стариот јас. Мене апчињата премногу ми помогнаа и јас препорачам да си го слушате докторот ако ви препише нешто. Сепак они најдобро знаат.
Апчињата не се тајно решение но мислам дека се неопходни во почетокот на анкциозната состојба.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
А чекај сакаш да кажеш дека тебе ти смета јас што пишувим без разлика што на крајот излева вистинито(ако нели веќе го знаете).

Ако е така тогаш (знаете) како им го вадам паметот??

Со тоа што ги советувам да се држат до терапијата, да избегнуваат кофеин,прекурсори, алкохол??

Какво е тоа рафално упаѓање побогу.:facepalm:

Толку од мене на темава само за твоја лична сатисфакција и на модераторот кој никако да се јави.

Паметот им го вадиш со тоа што кажуваш што се’ си видел. Ти си тој што изигруваш сезнајко и се правиш шериф на темата. Да ти постирал дијагнози!! Ало?

Јас попрво би пратила некој на бајачка, отколку да му советувам да пие хелекс 2 години. После толку долго земање таков лек, човекот е зависен од него. Едно излечил (и тоа најчесто со терапија или со промена во живото која нема врска со лековите), а сега треба да се симне од лековите.
Јас не сум рекла некому да не зема лекови. Проблем се нашите лекари кои хелекс и асентра и дијазепам препишуваат како да е аспирин.

Kajgana Shop

На врв Bottom