Hiryu,
Човекот кажа што има да каже.
Дека лаже??
Цел ден имаше да ја сликне дијагнозатра или денес трчал по клиники да се прави анксиозен само за да покаже, ништо чудно
Имаше и едно лигле така лажеше дека има оружје и тоа два пиштоли едниот марка која ја нема на нашиот пазар а дозволата е доволен доказ, ако козата лаже РОГОТ не ЛАЖЕ.
Не е што лажат туку што други лица кои патат им веруваат и така ја баталуваат терапијата за на крај да пијат солна киселина на 18 години или да рипнат од четврти.
Ти што сакаш да кажеш? Дека анксиозноста се лечи со лекови?
Ти не ни знаеш јас што сакам да кажам по се изгледа.
Сакам да кажам дека
анксиозноста се лечи првенствено со самодисциплина и никако откажување на лекови поради тежина(зголемена,намалена) или пак либидо (намалено, зголемено), понатаму дека наместо кофеин или никотин да се примени Чај еве Валоеријана Микс е одличен избор, нема подобро од комбинација со маточина и нане во едно, а наместо цигари нека купат од растителните цигари а.к.а Хербалета и за крај да не уништат месеци напор во една вечер со претерување со алкохол или други средства.
Тоа ни лекарите не го велат. Лековите се даваат само полесно да функционира пациентот, тие не се лек за анксиозноста.
Да, затоа секој трет е на антидепресиви, и потрошувачката расте, исто и на анксиолитици.
Една лекарка во своето долгогодишно истражување, тврди дека после 6 месеци лековите не се делотворни. Прават само штета.
Ајде не се шали, значи баш после 6 месеци??
Кои лекови??
Каква штета и каде, сајд ефект не е штета, но трајно оштетување на црн дроб или бубрег е штета.
Та лекарка има свои добри причини да тврди тоа што тврди, но има куп кои се против, но ОК кој сака нека оди на Јога, кој сака нека си става јамка сам јас добронамерно постапив и со добра намера се трошам на темава не за инатење.
како та "лекарка" тврди декла после точно 6 месеци лековите(ниту кажа кои, која група, кои дози и причини можеби толеранција) кога за Анксиозност генерално прифатено е ова
Stress can come from any event or thought that makes you feel frustrated, angry, or nervous. Anxiety is a feeling of fear, unease, and worry. The source of these symptoms is not always known.
Последниот болд укажува дека најчесто барем во 70% од случаите анксиозноста е само попратна и е резултат нја друго пореметување де факто и де јуре треба да се убишти вирусот за да ја снема настинката ако сега ме разбереш
Овде не се препишува терапија, туку се разменуваат мислења.
Кој препиша терапија и каде, ајде посочи??
Освен во Дежурна ординација каде може да се даде совет и тоа од искуство, пракса и сл.
Ти само се инаетиш и ако толку им мислиш добро на анксиозните, тргни се од темата.
Многу добро "размислуваш" како за модератор на важен подфорум а јас ќе те послушам.
Ама гледам дека инатот е кај тебе оти ти бришеш мислења на кои нема навредлив речник ниту пак основ за бришење или тебе ти како ти се сака??
Ќе се повлечам само за да го задоволам твоето его и повеќе на темава нема да пишувам(освен ако не бидам засегнат) се надевам дека ќе бидеш задоволна.