Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Највероватно Хенрик ќе чини 24м ЕУР и ќе добие договор до 2018та. Солидна цена но ако споредиме за која цена заминаа други играчи од Шахтор може да се каже дека цената е на место.

Сега кога најголем дел од трансферите за Дортмунд се завршени можам да кажам дека овој трансферпериод беше стварно лудница. Секој ден нови шпекулации, сериозни медиуми објавуваа вести дека Дортмунд подпишал договор со играч ххх па после два дена ново име, па паника меѓу фановите дека Дортмунд не може да најде играчи... едноставно управата сите трансфери без многу кажувајне по медиуми ги среди. Кога има подпис има и објава и толку. Со оглед на тоа што Дортмунд имал 30-40 играчи на список јасно е дека кај многу играчи прашувале за условите, дали има потенцијал да се направи трансфер. Ама медиумиве од што немаа информации пребрзо објавија лажни вести. Читав Клоп ги доби тие играчи што ги сакаше (освен де Брујне) па може да се каже успешен трансферпериод направиле.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.409
Највероватно Хенрик ќе чини 24м ЕУР и ќе добие договор до 2018та. Солидна цена но ако споредиме за која цена заминаа други играчи од Шахтор може да се каже дека цената е на место.
Чудно како од 30 намалиле на 24/25 мил. Можеби се договориле со премии + 2-3 мил доколку одигра одреден број на натпревари или доколку освоите титула. :cautious:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Чудно како од 30 намалиле на 24/25 мил. Можеби се договориле со премии + 2-3 мил доколку одигра одреден број на натпревари или доколку освоите титула. :cautious:

Јас колку што прочитав е 22м фунти. Се надевам ќе искочи официјална бројка. Ужасно ме интересира. Како и да е, уште еднаш да честитам зошто е играчина.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Можно ама не верувам дека поќе од 25м ЕУР ќе биде сосе премии. Тоа беше границата. Е сега, имаше Хенрик клаузула за прекршок на договорот од 23м ЕУР кој Дортмунд ги понуди. Ама и видоа дека играчот сака да си оди и на крај се договориле. Сепак не е мала сумата, мислам играчот дојде за 8м во Шахтор. Дортмунд е сериозен клуб и Цорк е опасен во преговорите, исто така на Обемајанг ја намали цената од 18м на 13м плус макс 2м премии. И за Сократис Вердер бараше над 10м ЕУР ама Дортмунд платиле 8.5.м. Има врска и пристапот кон клубовите и очигледно Цорк знае да преговара.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Јас колку што прочитав е 22м фунти. Се надевам ќе искочи официјална бројка. Ужасно ме интересира. Како и да е, уште еднаш да честитам зошто е играчина.
Se nadevam ne ti padna mnogu loso transferov.Heheh,ok pozz.

Malce shala,bidejki mnogu depresivno vi deluva 'Pool. :icon_mrgr::icon_mrgr:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380

Мака ми е за Ливерпул, очигледно слични играчи има треба. Предноста која ја имаат што играат во Англија им испаѓа и како слабост, оти таму има најголема конкуренција и тешко е за нив да се пласираат во ЛШ. Мислам дека тој аргумент крајно може да убеди многу играчи да дојдат во Дортмунд место ете во Ливерпул. Секако дека и ланската сезона остави голем белег низ Европа, тоа и го кажував, дека Дортмунд на големо се врати во Европската елита.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Мене лично ме издепримира ама со оглед на тоа што иде во Дортмунд и не е нешто страшно (лично за мене). Иначе има неколку Скаузери што го хејтаа ептен. Јас сум свесен дека нема да се најде играч што игра АМФ а дава толку голови. Проблемот со ЛФЦ е што му треба таков играч од средина а ќе го добиеше во Мики Рајан. Се збори сега нешто за Ериксен (играчина ама повеќе работи на асистенции и разигрување одколку на голови), Бен Арфа (повеќе повреден одколку што игра) и Хамшик (нема теорија да дојде).

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Мака ми е за Ливерпул, очигледно слични играчи има треба. Предноста која ја имаат што играат во Англија им испаѓа и како слабост, оти таму има најголема конкуренција и тешко е за нив да се пласираат во ЛШ. Мислам дека тој аргумент крајно може да убеди многу играчи да дојдат во Дортмунд место ете во Ливерпул. Секако дека и ланската сезона остави голем белег низ Европа, тоа и го кажував, дека Дортмунд на големо се врати во Европската елита.
Kalle i Watzke pred nekoj den na muabet sednale.:) Sammer izjavi deka ne postoi problem megu klubovite. Sto mislis dali se nadzira resenie za sagata narecena Lewandowski?
Nekako imam cuvstvo deka Dortmund bi prifatile 25-30 milioni ,i so tie pari nov kvaliteten spic a voedno da si ja pocnat sezonata sto bi se reklo , so mirna dusa..

Peja989

Lugeto sto go vodat Liverpool poslednive godini go izgubile kompasot definitivno.Kakvi sranje igraci se donesoa za neverojatni sumi,toa stvarno cudo e.
Dali ima skauti vo timot ili nema ?
Posle Suarez ova ke bese najkvalitetniot transfer vo poslednive godini,no ete igracot odbira moram da recam, podobar klub.
Eve sezonava napravivte nekoi transferi,no jas iskreno ne gledam da se smeni nesto tektonski.Ako se prodade Suarez siguren sum ke lupnat jaka suma za nekoj igrac od premier sto izigral 1-2 sezoni dobro,kako Caroll.Posle ke se cudat sto napravile.
Henrik bese dokazan igrac,podobar igrac od nego koj moze da se donese nema.Inaku mnogu podobra solucija za 'Pool e da se nasocat kon stranski timovi koi igraat vo Evropa,barem poseduvaat igraci sto steknale iskustvo so razlicni timovi od razlocni drzavi.Ne znam sto im e cef da lupaat pari na igraci od poslabi premierligaski timovi.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Kalle i Watzke pred nekoj den na muabet sednale.:) Sammer izjavi deka ne postoi problem megu klubovite. Sto mislis dali se nadzira resenie za sagata narecena Lewandowski?
Nekako imam cuvstvo deka Dortmund bi prifatile 25-30 milioni ,i so tie pari nov kvaliteten spic a voedno da si ja pocnat sezonata sto bi se reklo , so mirna dusa..

Peja989

Lugeto sto go vodat Liverpool poslednive godini go izgubile kompasot definitivno.Kakvi sranje igraci se donesoa za neverojatni sumi,toa stvarno cudo e.
Posle Suarez ova ke bese najkvalitetniot transfer vo poslednive godini,no ete igracot odbira moram da recam, podobar klub.
Eve sezonava napravivte nekoi transferi,no jas iskreno ne gledam da se smeni nesto tektonski.Ako se prodade Suarez siguren sum ke lupnat jaka suma za nekoj igrac od premier sto izigral 1-2 sezoni dobro,kako Caroll.Posle ke se cudat sto napravile.
Henrik bese dokazan igrac,podobar igrac od nego koj moze da se donese nema.Inaku mnogu podobra solucija za 'Pool e da se nasocat kon stranski timovi koi igraat vo Evropa,barem poseduvaat igraci sto steknale iskustvo so razlicni timovi od razlocni drzavi.Ne znam sto im e cef da lupaat pari na igraci od poslabi premierligaski timovi.
Скоро и нема шанси да го дадат Лева летово во Баерн освен ако не понудат 30м ЕУР ама и тогаш Дортмунд нема соодветна замена и ризикот е голем.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
MiaSanMia од трансферите на Керол/Даунинг/Адам во ЛФЦ исти луѓе се само Директорот во клубот и сопствениците. Роџерс првиот трансфер период, лани летото купи играчи кои предтоа ги следел додека бил тренер на Свонси (значи играчи за калибарот на Свонси) зошто немаше ниеден скаут. Се' беше избркано од клубот. Зимоска направи и те како добар трансфер со Стариџ и Кутињо за 20м фунти. Пример тие година дена пред тоа беа дадени само за Даунинг. Исто така и летово сум сега за сега задоволен со трансферите мада со Мики Рајан ќе бев на седмо небо. Се надевам и имам доверба во Роџерс дека ќе успее да извади нешто затоа што сепак има уште 2 месеца до крај на трансфер период.

Игорче извини за узурпација :)

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Грешка си (бар до некаде). Со доаѓањето на Rodgers се смени цел scouting одбор/комисија, а D. Comoilli типот што ги направи тие трансфери си доби шут уште оддамна. Sturridge, Coutinho, и овие новиве од ова лето се изборот на новиот scouting одбор/комисија кој засега покажува позитивни знаци на трансфер пазарот а за понатака ќе видиме. Е сега ќе имаат малце потешкотии во наоѓањето на играчи кои ќе одговараат и по цена и по профил, по штетата направена од претходните управи а и фактот што не играме на Европските натреварувања, ама бар не преплаќаме по "британски таленти"... Единствен англичанец кој е земен од новава управа е Sturridge за 12М, што е далеку од преплатено а ако продолжи да игра како во претходната полусезона (10 гола во 11 натпревари) ќе биде огромна зделка за Liverpool. Исто е и со Coutinho, дојде за 8М и одма ја крена играта на Liverpool на повисоко ниво, оддамна немавме играч од негов профил. Ама ајде доста околу тоа да не ја трујам темава со офтопик... :)

Извини Igorcemk за офтопик-от само сакав да разјаснам некои работи околу Liverpool, и ајде нека е честито трансферов мило ми е што изгубивме од Dortmund еден од посимпатичните клубови... :)

P.S. Еве и Peja989 бил побрз од мене... :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Ливерпул мора парите ефективно да ги користи и да планира 2-3 години дур идат резултатите од новата филозофија. Покрај добар скаутинг и тренерот е многу важен, неможам да кажам ништо за сегашниов тренер на Ливерпул ама како што знам, Шахин го ставаше на погрешна позиција иначе ќе беше одлично засилувајне. Ете и на Клоп три години му требаа за титулата која секако беше неочекувана ама од тогаш Дортмунд се етаблира на врвот. За Ливерпул мора да е целта да игра во ЛШ, иако конкуренцијата е многу голема. Нека биде Арсенал пример, ете секоја година ги одпишуваат од топ 4 ама секоја година се пласираат за ЛШ.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Ливерпул мора парите ефективно да ги користи и да планира 2-3 години дур идат резултатите од новата филозофија. Покрај добар скаутинг и тренерот е многу важен, неможам да кажам ништо за сегашниов тренер на Ливерпул ама како што знам, Шахин го ставаше на погрешна позиција иначе ќе беше одлично засилувајне. Ете и на Клоп три години му требаа за титулата која секако беше неочекувана ама од тогаш Дортмунд се етаблира на врвот. За Ливерпул мора да е целта да игра во ЛШ, иако конкуренцијата е многу голема. Нека биде Арсенал пример, ете секоја година ги одпишуваат од топ 4 ама секоја година се пласираат за ЛШ.
Да се согласувам со тебе, а и јасно е тоа...

Има многу сличности помеѓу Dortmund и Liverpool. И двата тима беа во голема финансиска криза со претходните газди, и двата тима претрпеа огромни падови, и двата тима направија грешки на патот кон опоравување... Ама еве Dortmund побрзо ја најдоа формулата за успех со Klopp и сите други позади него, додека Liverpool продолжи да прави грешки како што беa Hodgson, D. Comolli, преплатените трансфери итн. Затоа мило ми е што пред скоро време управата на Liverpool изјави дека се восхитуваат на начинот на кој Dortmund се спаси од ситуацијата и успеа многу да напредува и дека ќе пробаат да сторат нешто слично.

Поздрав и мило ми е за конверзацијава, ретко фанови на форумов со кој може да се направи саглам фудбалски муабет. :)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Аубамејанг ја добил 17-та,навивачите бесни на таа одлука.Деде не го забораваат.(y)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Аубамејанг ја добил 17-та,навивачите бесни на таа одлука.Деде не го забораваат.(y)
Некој се бесни, ги разбирам. Ама на повеќето фанови мислам не им е толку битно, нормално со тек на време пак се даваат бројките оти при толку легенди на крај ќе нема слободни бројки ;) Ете најголемата легенда во клубот, Цорк, кој ја носеше 8ката не се буни за тоа што на друг му е дадено таа бројка. Нормално зависит и на кого се дава, да му ја дале 17цата на Ројс ќе немаше никакво бунејне, затоа мислам дека ако Обемајанг покаже одлични настапи никој нема да му ја спори повеќе таа бројка.

Kajgana Shop

На врв Bottom