Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Улицата.
Јас сум дете на улицата.
Некои работи не се учаат во школо. А кучките се бонус.
Не измишљај. Улица е асфалтиран и уреден простор. Кај тебе пред куќа има кал до колена и лепешки.
Минатата недела ми завршија обавезите на факултетот и од понеделникот влегов на еден курс - Competitive strategies (досадата понекогаш и вака резултира
Минатата недела ми завршија обавезите на факултетот и од понеделникот влегов на еден курс - Competitive strategies (досадата понекогаш и вака резултира). Преги баш го исслушав последното видео предавање и го пробав квизот за првата недела (7-8 предавања од по 10ина мин. беа) и добро беше, лесно тестче - 9/10 одговорив точно. Прочитав дека имаш право секој неделен тест 3 пати да го решаваш и на крај ти се зема во обзир највисокиот резултат.
Задоволен сум инаку ептен од предавањата што беа презентирани, стварно сликовито и едноставно објаснува професорот, со по една дефиниција и 2-3 примери во секое видео за доловување на поентата. Предавањата оваа недела беа за Теоријата на игри од Неш (економиситите ќе ја препознаат), која по 2-3 предмети ја имам учено на факултетот, ама сега за овие 5 дена согледав дека уствари врска сум немал ни јас, а уште помалку и професорите од мојот Уни., според начинот на кој ни го објаснуваа феноменот и принципите врз кои функционира. Како слон и мравка испадна ситуацијата.
ПС - На почетокот кога се пријавував за курсот, штиклирав мислам дека сакам да ми пратат сертификат, ама немаше наведено ништо за доплати и слично ..
Тоа добро звучи кога гледам како економист, иначе тие видеа ги има for free ? на јутуб и слично или има некаква си процедура на некој портал?
Само ова го има закачено на ЈТ. Тоа е уствари воведното видео мислам од професорот.
Предавањата сумњам да ги најдеш на некоја друга страна, освен на сајтот. Не се плаќа ништо уствари, ни за отварање на акаунт, ни за пријавување на курс. Можеш и само предавањата да си ги слушаш и ништо да не решаваш ако сакаш. Јас го избрав овој пред се' оти ми е поврзано со факсот и ме интересира, иначе имаш курсеви од сите можни природни и општествени науки. Влези на страната и разгледај ..
ПС - Сајтот е https://www.coursera.org/ ако не примети.
Улицата.
Јас сум дете на улицата.
Некои работи не се учаат во школо. А кучките се бонус.
Минатата недела ми завршија обавезите на факултетот и од понеделникот влегов на еден курс - Competitive strategies (досадата понекогаш и вака резултира). Преги баш го исслушав последното видео предавање и го пробав квизот за првата недела (7-8 предавања од по 10ина мин. беа) и добро беше, лесно тестче - 9/10 одговорив точно. Прочитав дека имаш право секој неделен тест 3 пати да го решаваш и на крај ти се зема во обзир највисокиот резултат.
Задоволен сум инаку ептен од предавањата што беа презентирани, стварно сликовито и едноставно објаснува професорот, со по една дефиниција и 2-3 примери во секое видео за доловување на поентата. Предавањата оваа недела беа за Теоријата на игри од Неш (економиситите ќе ја препознаат), која по 2-3 предмети ја имам учено на факултетот, ама сега за овие 5 дена согледав дека уствари врска сум немал ни јас, а уште помалку и професорите од мојот Уни., според начинот на кој ни го објаснуваа феноменот и принципите врз кои функционира. Како слон и мравка испадна ситуацијата.
ПС - На почетокот кога се пријавував за курсот, штиклирав мислам дека сакам да ми пратат сертификат, ама немаше наведено ништо за доплати и слично ..