Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
Jas licno nemav nikogo vo NZ pred da pocnam da apliciram, garancija od rodnini ne se bara ako se odi na skilled employment visa.

A za dobivanje drzavjanstvo ti treba 5 godini prestoj so resident visa.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 15:11 ---

Ne znam zosto toa so Bugarski pasos go naznacuvas koga mozes so pasos od Nigerija da si apliciras za studentska viza. Kako sto znaes AU ne e clenka na EU taka da prasanjeto zosto ti e jasno.

A za da apliciras za studnetska viza e mnogu prosto, ti treba academic IELTS so na 6.0 ocenka pa posle da si apliciras vo nekoj fakultet ili skolo da te primi, koga ke te primi faksot ke odis na sajtot za emigracija ke si go najdes formularot i togas si apliciras za studentska viza vo emigracija so site dokumenti na adresata koja ke ja najdes tamu.
abe ti od rakav pisuvas ili? kako da ne naznacuvam koga apliciranjeto e 1- poeftino so bugarski 2-EU ne e rizicno podracje kako sto e MK kako moze da kazes neka nema vrska bugarskiot gi pratam postovive za NZ mozda znaes ama za AUS si tapa jonson3-nema baranje za depozit golem kako za so makedonskiot pasos ...da ti nabrojuvam uste??

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
abe ti od rakav pisuvas ili? kako da ne naznacuvam koga apliciranjeto e 1- poeftino so bugarski 2-EU ne e rizicno podracje kako sto e MK kako moze da kazes neka nema vrska bugarskiot gi pratam postovive za NZ mozda znaes ama za AUS si tapa jonson3-nema baranje za depozit golem kako za so makedonskiot pasos ...da ti nabrojuvam uste??
Ako si apliciras so Bugarski pasos nema da ti treba turisticka viza no site drugi vizi ti se gore dole isti trosoci nezavisno dali bil pasosot od MK, BG ili USA.

Depozit ili garancija ne e trosok za viza.

Dodeka vo slucajot za studentska viza kako sto bese prasanjeto na deckoto vo gornite postovi , trosokot za vizata mu e 100% isti I so MK pasos I trosokot za studiranje mu e 100% isti a obicno ne baraat garancija za studentski vizi bidejki studentot veke plaka nad 15000$ godisno za samoto skolo.

• Ми се допаѓа
Reactions: F.A

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
Ako si apliciras so Bugarski pasos nema da ti treba turisticka viza no site drugi vizi ti se gore dole isti trosoci nezavisno dali bil pasosot od MK, BG ili USA.

Depozit ili garancija ne e trosok za viza.

Dodeka vo slucajot za studentska viza kako sto bese prasanjeto na deckoto vo gornite postovi , trosokot za vizata mu e 100% isti I so MK pasos I trosokot za studiranje mu e 100% isti a obicno ne baraat garancija za studentski vizi bidejki studentot veke plaka nad 15000$ godisno za samoto skolo.
dobro uste edno prsanje idam so studentska viza uplakam za prv semestar i posle ne idam na skoluvanje nego si baram care rabota ova ona zborot mi e da ne produzam da ucam ima takva kombnacija?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
dobro uste edno prsanje idam so studentska viza uplakam za prv semestar i posle ne idam na skoluvanje nego si baram care rabota ova ona zborot mi e da ne produzam da ucam ima takva kombnacija?

во тој случај ке си работиш тие месеци за кој што си ја добил визата и после кога ке дојде време за продолжување на визата, добиваш експресно показен правец за МКД.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
во тој случај ке си работиш тие месеци за кој што си ја добил визата и после кога ке дојде време за продолжување на визата, добиваш експресно показен правец за МКД.

Кажи му не е ова Македонија па да си игра курташак таму :D
--- надополнето: 5 јули 2013 во 23:24 ---
Да прашам некој ако знае... Има летови до Сиднеј со различни цени... Преку Аустралиан Аирлинес се по 2.000 $ ++ ... Преку Туркиш + емиратите се по 1.000 $ ++ ... ОГРОМНА разлика...

Што е финтата... Зошто едните се упола ефтини? Моите роднини одсекогаш ги користеле Australian Airlines а се многу поскапи... Да не има нешто заебано кај поефтиниве? Не гледам причина зошто една цена толку многу варира...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Кажи му не е ова Македонија па да си игра курташак таму :D
--- надополнето: 5 јули 2013 во 23:24 ---
Да прашам некој ако знае... Има летови до Сиднеј со различни цени... Преку Аустралиан Аирлинес се по 2.000 $ ++ ... Преку Туркиш + емиратите се по 1.000 $ ++ ... ОГРОМНА разлика...

Што е финтата... Зошто едните се упола ефтини? Моите роднини одсекогаш ги користеле Australian Airlines а се многу поскапи... Да не има нешто заебано кај поефтиниве? Не гледам причина зошто една цена толку многу варира...

јас колку што знам нема Аустралиан Аир, сигурно станува збор за Аустриан АИР, инаку со Турците обично е поефтино ама се мислам да не имаш погрешно видено, не мислам да има толку голема разлика, највероватно цената со турците што си ја пишал е карта во еден правец а Аустриската е повратна карта.
Инаку ништо не е проблем со Турците, одлични се......

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
u nov zeland mozes ako ides nazad u vremeto koa bese SFRJ e toa mozes u nov zeland

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
јас колку што знам нема Аустралиан Аир, сигурно станува збор за Аустриан АИР, инаку со Турците обично е поефтино ама се мислам да не имаш погрешно видено, не мислам да има толку голема разлика, највероватно цената со турците што си ја пишал е карта во еден правец а Аустриската е повратна карта.
Инаку ништо не е проблем со Турците, одлични се......

Еве брат... Проверив на неколку страни тој е резултатот... Austrian било да моја грешка...

http://www.skyscanner.net/flights/skp/syd/130831/airfares-from-skopje-to-sydney-kingsford-smith-in-august-2013.html
Значи за преку Истанбул летовите до сиднеј се по 900-1000 долари а преку Виена 2.000 долари... Преголема е разликата... Мислев да не не се безбедни толку овие Емирати, туркиш компаниите...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
интересно...., разбирам голема разлика да има мегу австрицииве и на пример ЈАТ, овие од Јат се жива беда, да не речам мизерија, ама Турциве се навистина солидни ......

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
интересно...., разбирам голема разлика да има мегу австрицииве и на пример ЈАТ, овие од Јат се жива беда, да не речам мизерија, ама Турциве се навистина солидни ......

Oк... Фала на одговор :D

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Еве брат... Проверив на неколку страни тој е резултатот... Austrian било да моја грешка...

http://www.skyscanner.net/flights/skp/syd/130831/airfares-from-skopje-to-sydney-kingsford-smith-in-august-2013.html
Значи за преку Истанбул летовите до сиднеј се по 900-1000 долари а преку Виена 2.000 долари... Преголема е разликата... Мислев да не не се безбедни толку овие Емирати, туркиш компаниите...
Турците се доста добри,а пак Емиратите се едни од најдобрите компании.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Не можеш затоа што тие што го создале системот го создале со умисла дека ќе има такви што ќе сакаат да ги искористат студентските визи како мост кон државјанство, така да го направиле системот отпорен на такви евтини трикови. Што мислев да кажам, имаш право да пропуштиш само 20% од часовите без да те прашаат. После тоа ако немаш оправдување ќе те депортираат и правец назад дома :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Турците се доста добри,а пак Емиратите се едни од најдобрите компании.

Епа зошто се најефтини мора да има некоја причина... ипак 1.000 долари плус не е мала пара...

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Turcite se klasa za mnogu kompanii jas posleden pat koga letav od Skopje za Sydney 1800 dollara one way

Skopje - Istanbul-Hong Hong - Sydney

Do hong Kong so tuski Boeing 777-300 usluga na nivo i fantasticen avion posle od hong kong so moite omileni Cathay Pacific so airbus A330

Kajgana Shop

На врв Bottom