Dave
subcomandante
Нова тема за „Фајт клаб - муабети“......видим ја....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Огромен фан сум на овие момци и дел од нивните филмови ги имам оценето со 9 наместо со 10 од проста причина што нивните филмови се една пандорина кутија која тешко дека некогаш ќе биде отворена. Тешко да постои некој љубител и познавач на филмови што може целосно да ја открие мистеријата, пораката и филозофијата на овие режисери. Да, може да постојат миљон интерпретации и тоа се е ок и креативно (и уметнички), но повторно можеш да бидеш светлосни години далеку од одговорот. Па така едноставно на некој филм што не го имам сфатено 20,30 или 50% неможам да му дадам оценка 10, колку и да ме воодушевил.

Тоа е најбитното, не знам зошто некој би се замарал да му се меша во туѓ вкус и да го прави будала пошто на некого му е поинаков вкусот.но е еден од најдобрите ЗА МЕНЕ.
Тоа е најбитното, не знам зошто некој би се замарал да му се меша во туѓ вкус и да го прави будала пошто на некого му е поинаков вкусот.
Некој да се појави сега и да каже дека на Џастин Бибер филмот му е најомилен не мора да значи дека е ретардиран на пример.

а некои од извиканите филмови, ги гледаш, може се восхитуваш на некој одлично склопен дијалог или карактеристична сцена, ама не те тераат да ги мислиш и толкуваш долго, долго потоа. Тешко дека ова е недостаток на некој филм, кога не можеш лесно да се ослободиш од впечатокот за него.

Е сега прашањето е дали тоа што неможеш да го спознаеш целосно, можеш да речеш и да заклучиш дека е брилијантно...

Ги потеценувателуѓевохипстерите од подфорумов. Многу е глупо да се хејта мејнстрим амерички филмови на место каде што сите гледаат бар псевдо-паметни филмови (од Крис Нолан). Ни еден од активните тука нема што гледа само мејнстрим акции и комедии. Сите ги имаат пробано Линч и Кјубрик. Aко толку ви се хејта луѓе што гледаат мејнстрим филмови, одете на Фемина или на одредени места по ФБ.
Нема врска колку и да се уметнички поквалитетни филмовите на Тарковски или Линч. Не сакаат сите да гледаат несфатливи филмови. Некои сакаат да размислуваат на рандом теми кои ќе им ги дадат филмовите преку ликовите, ситуациите и дијалозите. Не да размислуваат за објаснувања на рандом работи (што значеле жабите у Магнолија пример)
Мене инаку, ми е многу глупо и потценувачки да барам помош за филмови на гугл. Ако не можеш да дадеш своја интерпретација за уметничките филмови, не ни ги гледај. А добро, kewl ако имате своја интерпретација па сакате да прочитате и други.
И ај сеа, клишето: вкус е во прашање, сите оцени се субјективни...Ама srsly![]()

А исто така прашањето би можело да биде и - зошто пак би било она лесно сфатливото и сварливото брилијантното?![]()

Во никој случај не е недостаток, туку баш е позитивно тоа што те тера да мислиш со денови и да го бараш одговорот, за Eraserhead, Inland Empire и сл. ден денес барам одговор и логика, имам висено по нет и сум налетал на стварно креативни размислувања од луѓе, но одговорот го знае само Линч, а можеби ни тој. Е сега прашањето е дали тоа што неможеш да го спознаеш целосно, можеш да речеш и да заклучиш дека е брилијантно... Муабетов малце иде накај подфорумот за филозофија, a Dave не буцкај да се тера повторно дискусија за Fight Club![]()
Тоа е најбитното, не знам зошто некој би се замарал да му се меша во туѓ вкус и да го прави будала пошто на некого му е поинаков вкусот.
Некој да се појави сега и да каже дека на Џастин Бибер филмот му е најомилен не мора да значи дека е ретардиран на пример.