- Член од
- 1 декември 2010
- Мислења
- 1.294
- Поени од реакции
- 2.781
овој Петагна или ватевер е од младинците или нов играч вие ?
Од младинците е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
овој Петагна или ватевер е од младинците или нов играч вие ?
Од младинците е.
....
Не сакам коа ги повторуваме муабетиве на секоја слична ситуација, ама сакам да бидам појасен за некои работи.
Прво, се согласувам дека во тимот се насобраа просеци и баш сега ја гледаме маката која тие ја носат. Најголемиот проблем поврзан со нив е тоа што тепко можеш да се отарасиш од нив. Им одговара дури и на клупа да си седат и да земаат плата, а и купци за нив тешко се наоѓаат. За тоа сите се жалиме и апсолутно сме во право. Еве го Траоре као најтазе пример. Искрено се надевам дека ова лето нема да има таков трансфер. Еве више ни истече рокот кој ни го даде Цивели, а?Ту, јебига..
Е сеа, од првово произлегува моето мислење за Тевез. Искрено, јас него не ни го сакав во Милан (за да не испадне дека откако потпиша за Јуве го велам ова, имам мислење пишано тука уште коа се појави поврзаноста) и воопшто не ми е криво што не дојде кај нас. Пак искрено, не го сакав ни во Јувентус, ама ај..
Мислам дека скроз погрешно ја протолкувавте цела работа околу трансферот на Тевез. Мислам дека трансфер на Тевез во Милан воопшто не беше проблем од финансиски аспект. Не знам зошто мислите дека на Милан проблемот му е во тоа што “не можел“ да одвои 10 милиони за Тевез. Пишав и претходно, после тоа Галијани и потврди. Проблемот моментално е тоа што БРОЈЧАНО имаме многу играчи во тим. Згора над тоа, двајца од кои може да се земат добри пари, а со комплицирана состојба на договорите. Робињо и Боатенг. Имаат уште една година, а скоро па да нема услови за продолжување на нивните договори. Значи има голем ризик да се фрлат тие пари во вода, ако не се продадат ова лето. Е сеа, Џејми воопшто не е несериозно да го пропуштиш Тевез во таква ситуација. Напротив, несериозно е да го земеш Тевез, да произведеш вишок (превише ќе ги има во напад, превише за иста позиција, + 5.5 милиони од буџет на плата), а притоа имаш проблем со продавање на Боатенг и Робињо и постои ризик да ти останат во тим.
Еве ти пример. Робињо сака само во Сантос. Галијани го зема Тевез. Овие од Сантос не се глупи и викаат: “Оп, овие го зедоа Тевез, тек сеа мораат да го продаат Робињо затоа што мораат да ги избалансираат платите, а згора над тоа, тој сака само кај нас. Ви нудам 3-4 милиони. Земи или остави. Вие морате да го продаете играчот, ако не сакате, ние ќе почекаме да му истече договорот и во јануари за 0 милиони ќе го зееме“ Галијани притиснат од време ќе мора да прифати посебно поради тоа што самиот Робињо исклучиво во Сантос сака.
Ако не прифати, во тим ќе си останат и Робињо и Тевез, вкупно ќе земаат 10 милиони плата и едниот ќе биде вишок. Е тоа е несериозно спред мене.
Немој да мислиш дека поради финансиски причини Галијани не тргна по Тевез. Не тргна затоа што не е сигурен дали ќе успееше да му направи место во тим затоа што бројчано ростерот ни е широк, а каква е ситуацијава тешко ги продаваме оние кои не ни требаат.
Несериозно е хистерично да тргнат да купуваат, да не успеат да продаат доволно и тек тогаш да има проблеми со бројот на играчи во тимот.
Не се согласувам и дека Милан не вложува во подолгорочни решенија. Навистина краткорочните беа почести во последно време, ама Шарави беше скапа и со простор за долгорочност инвестиција. Одма заборавивте дека Балотели е донесен пред само 6 месеци за 22-23 милиони. Такви инвестиции (како Шарави и Балотели), се согласувам дека треба да се насочат сеа и кон други позиции во тимот. Ама да почекаме до 2 септември пред да заклучуваме дека Милан летово нема да потроши 25-30 милиони. Ни во јануари не очекувавме дека Галијани ќе дае 23 само за Балотели, па даде.
Ќе повторам, нема да го оценувам трансфер роков уште не почнат и да генерализирам на основа на примери кои се карактеристични и приказна за себе. Неносењето на Тевез воопшто не значи импотентност и немоќ на Милан на трансфер пазарот.
Сум се заборавил со пишување, ама и Џејми е редовно на долго и широко, па сигурно ќе ме прочита барем тој, ме разбира.![]()
зашто имаш проблем со останувањето на Абиати? знаеш колку пати не спаси сезонава што помина...чист пример е натпреварот со рома предпоследното коло...за уште 1 сезона може да остане...да си отидеше ќе останевме со Амелија и Габриел...Амелиа не е ни за во вардар а камо ли прв голман на милан...а за Габриел има време...еве наредна сезона ќе биде 2 голман и ќе добие шанса да покаже што знае на по некој натпревар а и да научи нешто од Абиати...Нигде не реков дека треба уште сега да се оценува трансфер периодот... Ќе почекаме. Али логични заклучоци се дозволени, зар не?
Епа мојот логичен заклучок е - обнова на договорот на бонера,останување на Абијати,
[
Според Италијанските медиуми: Кејсуки Хонда е нов играч на Милан.
http://www.milanfansmkd.blogspot.com/2013/07/maldini.htmlБлокиран е трансферот додека не се продаде циганот. До 15-ти јули мора да го продадат.
Интересна приказна за дете од младинската школа.
http://acmilanfan.ru/content/articles/2000/
зашто имаш проблем со останувањето на Абиати? знаеш колку пати не спаси сезонава што помина...чист пример е натпреварот со рома предпоследното коло...за уште 1 сезона може да остане...да си отидеше ќе останевме со Амелија и Габриел...Амелиа не е ни за во вардар а камо ли прв голман на милан...а за Габриел има време...еве наредна сезона ќе биде 2 голман и ќе добие шанса да покаже што знае на по некој натпревар а и да научи нешто од Абиати...
па затоа викам..може да остане уште 1 сезона не е толку критична таа позиција за да се бара замена за Абиати...ете го габриел...наредна сезона ќе го видиме малку и во прв што знае..па ако го бива за 2 сезони ќе биде прв...ако не ќе бараат нов голманАбе океј е абиати, нека остане. Не ми пречи ептен, ама не мислите дека е време за нов голман ? долго време и на таа позиција се мачиме да најдеме некој константен играч.
Според мене он би можел да игра прв состав уште една година, ама тоа не важи и за запата,констант од одбраната.
Абе океј е абиати, нека остане. Не ми пречи ептен, ама не мислите дека е време за нов голман ? долго време и на таа позиција се мачиме да најдеме некој константен играч.
.