Лустриран славен македонски писател

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бе лепи, не мислев така, јас физички да го направам тоа. Јас сум си господин човек бар до толку, мада не викам дека не сум во добра мера и сељак. We'll do it Y(о)U(r) way. У 3 сабајле дур спиеш едно 20 души ти влегуваат дома пред мајка ти, татко ти, жена ти, децата те ќофтаат од ќотек, после тоа те прибираат во кола, те носат на некое непознато место рецимо некој каменит предел во Мариово те прават салата и те оставаат таму. После тоа следи убавиот дел со јадење пиење и утакмици. Е после тоа може да дур си во гипс да се заебаваме и да ми причаш за реваншизмот како назаден метод. Што викаш, бива?

Не го одвлекувај муабетот на што ми значи мене информацијата. Одговори ми на прашањето. Иначе ептен си неинформиран на оваа тема. Фазли Велиу еј кеј еј Вујко и Амети му го заборавив алијасот, биле бивши марксисти и соработници на УДБА. Ова беше јавна тајна што неколку медими ја пренесоа.

Левицата била и е претпоследниот чекор до менталната ретардација од идиотон Оланд до ретардосите од Шведка кои откако буквално им го испушија курот на орките и арапите за фала си го гледаа Стокхолм како гори. Поголеми педеришта од левичарите нема, објаснето на миљарда теми. Единствениот дебилен аргумент, не е ни аргумент, до кој се држите како слеп за стап што до сега го прочитав е-Ама гледај како е сега. Да, гледајќи го комшијата, твојот двор ќе се испере сам од себе. Секогаш кога разговарам воопшто со леви, титољупци, ексјуплачипички, плусинфо-геро следбеници, атеобудистички хипстери и секако субкомандате маркос аватари мислам дека отупувам бавно но сигурно. Јас сум си крив.

Па има ли подебилна и помалку интелектуална десница од блгарската подружница во Скопје - ДПБНЕ? Вкупен ај-кју на цела партија се брои на прсти на една рака....
Не мора да ми кажеш што сум, обичен разочаран десничар и не праи паралели со некакви европски политики замотани во фолија - зборувам идеолошки и не се поистоветувам со никакви ликови.....Маркос е од скроз некои други причини као аватар, ако за тоа се фати....

Фазли и Али харале за сите од прв до последен, удби, штази-мази.....него пак не кажа за двојниот аршин, ама познати сте бугарашите дека за УЧК кога ве прашуваат дека голтате кнедли....не бива јунаци од вас, само за јунаци од бронза ве бива....

А паралелата со ќофтањето не ти држи многу......тебе лично некои удбаши да не те избуфтаа па сеа вака „крвнички“ со тастатура им се нае**ваш? Не ми е баш за верување...

Па има ли подебилна и помалку интелектуална десница од блгарската подружница во Скопје - ДПБНЕ? Вкупен ај-кју на цела партија се брои на прсти на една рака....
Не мора да ми кажеш што сум, обичен разочаран десничар и не праи паралели со некакви европски политики замотани во фолија - зборувам идеолошки и не се поистоветувам со никакви ликови.....Маркос е од скроз некои други причини као аватар, ако за тоа се фати....

Фазли и Али харале за сите од прв до последен, удби, штази-мази.....него пак не кажа за двојниот аршин, ама познати сте бугарашите дека за УЧК кога ве прашуваат дека голтате кнедли....не бива јунаци од вас, само за јунаци од бронза ве бива....

А паралелата со ќофтањето не ти држи многу......тебе лично некои удбаши да не те избуфтаа па сеа вака „крвнички“ со тастатура им се нае**ваш? Не ми е баш за верување...

Тешко таа работа. Дури и скокајкуриња како Фрчко знаат да делуваат попаметно, а он е дефиниција за вол. Иначе ти кажав, скроз си неинформиран. Прво оваа нема врска со десница освен за пред простата раја на Бумбар. Второ, со ЉуБчета си заминаа блгарските симпатизери. Овие сега имаат афилијација во друг правец.

А сега веќе сменивме мислење за вујко и внук а? Машала напредок-Кичево. А за бронзи и учка ќе си одиш кај пајо паторот, не сум на таа трибина.

Оти бе да не ти држи. Ти рече за реваншизмот дека уназадува. Епа дај еднаш да ти се направи тебе таква работа па после дојди и кажи ми за реваншизам, може ли? Или еве за да држи паралелата повеќе вода, место тебе да го земеме татко ти или дедо ти и да го искршиме од ќотек пред твои очи, а ти да не се реваншираш, него да седиш со мене и да пиеш, по можност и да ме пофалиш чат-пат дека сум генијален писател. Бива?

Од Славе, кај отидовме......треба да проверам дали постовиве што ги пишувам не се чита секој втор ред или тебе не ти се чита.....изгледа второво.....

Тешко таа работа. Дури и скокајкуриња како Фрчко знаат да делуваат попаметно, а он е дефиниција за вол. Иначе ти кажав, скроз си неинформиран. Прво оваа нема врска со десница освен за пред простата раја на Бумбар. Второ, со ЉуБчета си заминаа блгарските симпатизери. Овие сега имаат афилијација во друг правец.
Антонијо - најпознат бугарин во кичевска околија и најголемиот сероња против Блаже Конески, Протуѓер(ов) - чачкај википедии ајде, Бичиклиски - ???? (побарај за дедо му), Никола Димитров - синот на чувениот истакнат бугарски деец Димитар Димитров - Бонева и мужот и (некој факинг директор) - бугарска филијала Струмица - каде живееш ти бе дечко? .......Тоа не се бугараши, бугаришта се.....и кој ги е*е, да ти кажам......не се тема, него само да видиш колку си ти „информиран“....

А сега веќе сменивме мислење за вујко и внук а?
Што сме смениле? Јас сум сменил? Камо лустрација за нив?

Оти бе да не ти држи. Ти рече за реваншизмот дека уназадува. Епа дај еднаш да ти се направи тебе таква работа па после дојди и кажи ми за реваншизам, може ли? Или еве за да држи паралелата повеќе вода, место тебе да го земеме татко ти или дедо ти и да го искршиме од ќотек пред твои очи, а ти да не се реваншираш, него да седиш со мене и да пиеш, по можност и да ме пофалиш чат-пат дека сум генијален писател. Бива?
Реков да....и уште го мислам тоа....мене не ми го напраиле тоа - тебе ти го направиле? Дали би се реванширал?
Имаш претстава планетава колку закрвени народи функционираат меѓу себе......како-така, ама функционираат - зборувам за различни народи, а не луѓе од ист народ, па одлуката да се живее во мирен дух и да им се остави нешто вредно и добро на следните генерации ги одвратило од дополнително крвопролевање....
Само што јас јадам бурек кога разноразни екс-гатачи Петровци, Стефани ви се главни „мислители по битни прашања“ - па можда и они ве тераат да ја следите “око за око.....“
Хипотетички.....како човек обичен, единка може и да, ама како општество и како група тоа ако ми е водилка во животот тогаш ептен сум за греота.....ако ова не можеш да го разбереш, со среќа у животот што да ти кажам....

Од Славе, кај отидовме......треба да проверам дали постовиве што ги пишувам не се чита секој втор ред или тебе не ти се чита.....изгледа второво.....

Антонијо - најпознат бугарин во кичевска околија и најголемиот сероња против Блаже Конески, Протуѓер(ов) - чачкај википедии ајде, Бичиклиски - ???? (побарај за дедо му), Никола Димитров - синот на чувениот истакнат бугарски деец Димитар Димитров - Бонева и мужот и (некој факинг директор) - бугарска филијала Струмица - каде живееш ти бе дечко? .......Тоа не се бугараши, бугаришта се.....и кој ги е*е, да ти кажам......не се тема, него само да видиш колку си ти „информиран“....

Што сме смениле? Јас сум сменил? Камо лустрација за нив?

Реков да....и уште го мислам тоа....мене не ми го напраиле тоа - тебе ти го направиле? Дали би се реванширал?
Имаш претстава планетава колку закрвени народи функционираат меѓу себе......како-така, ама функционираат - зборувам за различни народи, а не луѓе од ист народ, па одлуката да се живее во мирен дух и да им се остави нешто вредно и добро на следните генерации ги одвратило од дополнително крвопролевање....
Само што јас јадам бурек кога разноразни екс-гатачи Петровци, Стефани ви се главни „мислители по битни прашања“ - па можда и они ве тераат да ја следите “око за око.....“
Хипотетички.....како човек обичен, единка може и да, ама како општество и како група тоа ако ми е водилка во животот тогаш ептен сум за греота.....ако ова не можеш да го разбереш, со среќа у животот што да ти кажам....

Не ја гледаш сликата, ама ок. Реков јас 100 стапа по туѓ грб се гола вода. Кјурац мој ти го направиле тоа тебе, биди маж и признај како ќе реагираш ако дедо ти се најде во таква ситуација, не ми продавај финти за атеобудисти. Почнуваш после тоа да стануваш тотално конфузен, три точки, никакви поенти, неповрзани бладања, единки, групи трупи. Како некоја мешавина си од Пиратик и Рејтеон ака smart ass ака Хиуиу или како да му се чита сега новиот трансхуманистички ха плус ник. Ме мрзи, лев си, нема абер од дискусија, нема капацитет за резонирање, барем толку сум научил од муебатите со пајташите на Милчин.

.....и потоа другарот Сусаро, ми направи личен психолошки профил, дефиниција за тоа јас каков коктел од ликови сум, ми налепи 300 етикети, си ги прескокна прашањата и продолжи да си живее во Недојдија, среќно и весело....

п.с. и да лев сум....

Зошто ваква тема овде??!

И како тоа што Славко да речеме бил кодош влијае на квалитетот на неговите пишани дела?

.....и потоа другарот Сусаро, ми направи личен психолошки профил, дефиниција за тоа јас каков коктел од ликови сум, ми налепи 300 етикети, си ги прескокна прашањата и продолжи да си живее во Недојдија, среќно и весело....

п.с. и да лев сум....

Ова е исполнување на бугарската агенда.Со лустрирањето на истакнати личности од времето на екс-ЈУ и подривање на македонскиот идентитет,личности кои биле за заштита на државата и нејзина безбедност,сега тоа излегува нивна вина.Така е кога за овие неколку години се врши историско помирување со Ванчо Михајлов,Тодор Александров и други врховисти,и на сите нивни дела им се дава позитивна вредност,а сите кои работеле за Македонија во склопот на Југославија сега се лустрираат,се е јасно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom