Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Бетер работи се случија во државава, тебе ова толку те разочара? Терористите станаа министри, ги амнеситравме, не одговараа за ништо што го направија за време на војната, постои можност и пензии да им дадеме....
Тебе ова те натера да ја пцуеш државата?

Смешен си ми искрено.

Башка муабет, утре да се отвореше оператор што ќе се фокусираше исклучиво на жените, вака ќе реагиравте: “Кај отиде светов, жениве добиваат оператор, што се замислуваат тие бе подобри од нас“?:icon_lol:
Не само тоа, дека углавно и дадовме многу права. Ама дека нели сеа ова најново.

Како и да е, да не излегуваме од темава. Битно за нас сеуште се 3 оператори.

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Значи паралелни институции и паралелен бизнис се две многу различни работи.
Бизнисот и сега е паралелен. Дојди во Гостивар да видиш. Имаш кафичи за македонци и имаш кафичи за албанци. Јас да влезам во кафичот за албанци, не ни знае да ми врати на македонски, а и да знае, нема. Што значи иста ствар како операторов.
stom nema zivot vo brak, dvata partneri se skarani znaes sto sleduva poslem toa
isto ti e i kako zivotot ....
gledaj ja sumata a ne drvotot

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Ако отворат оператор наменет само за македонци - македонците се нацисти и загрозувачи на права, а оператор наменет само за албанци во Македонија е океј. Тоа е таа тиранија на малцинството.
Ако некој ќе ти пречи да купиш карта од овој оператор затоа што си македонец да дојдеш и да ме плукаш.............

Искрено и мене не мие јасно зошто рекол така изврш. директор, но знаејќи ја ситуацијава овде дека македонците малце тешко би купиле од опреатор со такво име.........
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:04 ---
Македонците да отвореа во своја држава, на своја територија етнички мобилен оператор наменет исклучиво за етнички македонци рамковните одма ќе испорипаа преку пратеници, медиуми, протести, рикање од џамии како они се дискриминирани и множени со нула во оваа држава и опшество. Веднаш ќе побараа двојазичност на операторот, рамковни вработувања и попуст при разговори бидејќи таков оператор нив ќе ги дискриминирал.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 16:40 ---

Тоа се вика апартхејд

МобиМАК..... според ваша логика, била само за македонците......

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Ако некој ќе ти пречи да купиш карта од овој оператор затоа што си македонец да дојдеш и да ме плукаш.............

Искрено и мене не мие јасно зошто рекол така изврш. директор, но знаејќи ја ситуацијава овде дека македонците малце тешко би купиле од опреатор со такво име.........

abe i jas i baram na edna albanka da mi dade da i go stavam vo toplo .
ama znaes sto mi veli ne sakam da se mesam :icon_lol:, taka i so ovaa rabota znae sto pravi direktorot ova e samo pocetok

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Не само тоа, дека углавно и дадовме многу права. Ама дека нели сеа ова најново.

Како и да е, да не излегуваме од темава. Битно за нас сеуште се 3 оператори.
Мислам дека повеќе стотина пати сум повторил, никој не ве прашуваше колку права ќе *давате*, да се прашувавте вие сега ќе бевме на запад, во Албанија, во Косово, или на гроб, никако како слободни рамноправни граѓани на оваа држава.......... туку така е решено......

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
А допрва ќе се чудиме кога ќе ја срушат конкуренцијата од старт со цените и како 7/8 од македонците ќе се префрлат токму на Албафон (или како и да му беше името...)

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Мислам дека повеќе стотина пати сум повторил, никој не ве прашуваше колку права ќе *давате*, да се прашувавте вие сега ќе бевме на запад, во Албанија, во Косово, или на гроб, никако како слободни рамноправни граѓани на оваа држава.......... туку така е решено......

ova ko da go slusam Musa Dzaferi so ramkovni vrabotuvanja :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178

--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:04 ---

МобиМАК..... според ваша логика, била само за македонците......
МобиМак е дека е во Македонија, нели.

Иначе не знам колку размислувале со тоа над 50% од популацијата и потенцијални муштерии вака да ги навредат. Изгледа се надеваат дека сите Албанци ќе појдат кај нив, што секако нема да биде случајот, ама Македонците со вакви испади па ич. Не им давам многу време до стечај со ваква стратегија.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
А допрва ќе се чудиме кога ќе ја срушат конкуренцијата од старт со цените и како 7/8 од македонците ќе се префрлат токму на Албафон (или како и да му беше името...)
Е да бе ќе ја срушеле конкуренцијата. Како? Во соработка со албанските министри од владата?
Нема шанси такви работи да се дешаваат во пазарот со телекомуникации. Прво, имаш странски капитал на тој пазар, странциве ќе земат да пискаат одма. Ти текнува што беше кога ЕВН ја тужеа за вртоглави суми. Австриската влада почна да се меша во работата.
Плус, ако е за мито, имаат словенците и другите и повеќе пари да дадат за мито.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:38 ---
МобиМак е дека е во Македонија, нели.

Иначе не знам колку размислувале со тоа над 50% од популацијата и потенцијални муштерии вака да ги навредат. Изгледа се надеваат дека сите Албанци ќе појдат кај нив, што секако нема да биде случајот, ама Македонците со вакви испади па ич. Не им давам многу време до стечај со ваква стратегија.
Аххх... :facepalm:

Добро, сериозно, како е тоа навреда?
Ако има алба- во името одма е навреда?

Lades and gentlemen, apparently, птицата албатрос е навредлива за жителите на Република Македонија и треба да се нарекува макетрос со цел да се запазат националните чувсвтва на доминаната етичка група. :icon_lol:

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Свиња дебела капиталистичка...
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:40 ---
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:40 ---
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:41 ---
Свиња дебела капиталистичка.

--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:42 ---
Свиња дебела капиталистичка.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Е да бе ќе ја срушеле конкуренцијата. Како? Во соработка со албанските министри од владата?
Нема шанси такви работи да се дешаваат во пазарот со телекомуникации. Прво, имаш странски капитал на тој пазар, странциве ќе земат да пискаат одма. Ти текнува што беше кога ЕВН ја тужеа за вртоглави суми. Австриската влада почна да се меша во работата.
Плус, ако е за мито, имаат словенците и другите и повеќе пари да дадат за мито.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 19:38 ---

Аххх... :facepalm:

Добро, сериозно, како е тоа навреда?
Ако има алба- во името одма е навреда?

Lades and gentlemen, apparently, птицата албатрос е навредлива за жителите на Република Македонија и треба да се нарекува макетрос со цел да се запазат националните чувсвтва на доминаната етичка група. :icon_lol:
Море не името туку глупостите што ги кажуваат демек граѓани од втор ред итн.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
ПА ДАААЈ МОЛИМТЕ ТРИ ТРЕТИНИ ЗИМА ОД СЛИКАВА
Извинете за капслокот,али стварно бре,нека каже колку има лапнато,(еве да не го навредам),земено за да ги пушти шокоиве да имаа Аљбафон?Или може го тапнал Гвуле му рекол,ако си дебел барем си среќен?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Море не името туку глупостите што ги кажуваат демек граѓани од втор ред итн.
Значи ако имаат поповолни цени би купил карта од нив кога се вика албафон и без искажаните *испади*...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom