Перпетуум Мобиле во Македонија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Во ред е, јас немам ништо против тоа, замерката беше повеќе кон членот над мене.

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Во ред е, јас немам ништо против тоа, замерката беше повеќе кон членот над мене.
Vo red e od vasha strana za ovoj komentar no trebe da gi razotkrivame neshtata od porano bidejki sekoj period od vremeto postoele mnogu umni luge pa ako trebe neka posluzat i kako signali za probuduvanje na svesta kon choveshtvoto.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Vo red e od vasha strana za ovoj komentar no trebe da gi razotkrivame neshtata od porano bidejki sekoj period od vremeto postoele mnogu umni luge pa ako trebe neka posluzat i kako signali za probuduvanje na svesta kon choveshtvoto.
Батали свеста совеста и ти знаеш ли што значи за овој свет кога таква машина би постоела??

Ама како планираш бе Војо да ги прекршиш законите на термодинамика и Физика??

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Батали свеста совеста и ти знаеш ли што значи за овој свет кога таква машина би постоела??

Ама како планираш бе Војо да ги прекршиш законите на термодинамика и Физика??
Takva mashina veke e na pragot da pochne da postoi a ne znam ili nese znae dali ke gi prekrshi zakonot na fizikata.No za celiot sklop na ovaa mashina ke vi ja objavam od koga ke zavrshi konkursot za podrshka na inovaciite od strana na Vladata na R.M shto ke otpochne od septemvri i da se izjasni komisijata za ovoj Energetski proekt.http://www.youtube.com/watch?v=ek6efc2D7so

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Иноватору јас сум сигурен дека ќе добиеш подршка.

Прочитај прво што е отворен систем, затворен систем, изолиран систем. Perpetuum mobile е машина што работи во изолиран систем.

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Иноватору јас сум сигурен дека ќе добиеш подршка.

Прочитај прво што е отворен систем, затворен систем, изолиран систем. Perpetuum mobile е машина што работи во изолиран систем.
I jas sum siguren deka ke dobijam poddrshka no mozno e da ima lica vo komisijata za osporuvanje na proektite so toa da ne se dozvoluva na drzavata da odi napred a nee svesen kolku moze da donese eden nov proekt za drzavata ili voopshto za choveshtvoto.Toa go kazuvam taka bidejki jas toa go imam oseteno na svoja koza ili pred okolu 5-6 godini go podnesov patentot do MANU do sektorot po Energetika i go razgleduvashe POP JORDANOV i nekolku pati se obrakav do Akademijata i toj Gospodin mi reche momche odi vo stranstvo za da se dokazesh a posle dojdi kaj nas.I zavrshi toa taka ili jas imav prilika so moite 5 patentni ispravi da idam za Amerika preku togashniot ambasador G-N BATLER shto urgirav za kaj nego preku eden kolega policaec a Batler mu odgovoril neka chovekot dojde so Patentite i ke go odnesam kade trebe no jas se povlekov i si zacrtav deka ovie pronajdoci trebe da izlezat i da se realiziraat vo nashata drzava bidejki ako se realiziraat na drugo mesto se otstapuvaat i pravata na sopstvenost a so toa Makedonija nema da dobie nishto.Drugo - jas so termini mnogu ne se zanimavam i zamaram ili ne chitam nikakva literatura ili moja zelba e mashinite da mozat da funkcioniraat onaka kako shto jas sum gi zamislil ili edna mashina imam so ednash vnesena energija od technost i dvizenjeto da bide dolgo shto se smeta po moe za zatvoren sistem a drugite mashine se otvoreni no ne gi smetam za izolirani bidejki trebe taa mashina da dvizi druga postrojka shto bi trebalo taa postrojka da ja pretvora Energijata od eden vo drug vid na Energija.Aako se zatvori komplet toa ke bide pak zatvoren sistem ili izoliran od nadvoreshni vlijanija i sega shto bi bilo tuka problemot ili poentata.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Војо си го вика Perpetuum mobile :cenzura: Ми здосади веќе темава...

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Војо си го вика Perpetuum mobile :cenzura: Ми здосади веќе темава...
Ako ti se zdosadila temata toa e tvoj problem , a jas sam ne si go vikam PERPETUUMMOBILE tuku toa stoi vo kodot pod koj e priznaeno trkaloto a toj megu naroden kod e F03G a poslednata oznaka so 7/10 Tobozni perpetuum mobile ( koji se koristi hidrostatskim pritiskom F03B17/04 ) TOA GO PREPISHAV OD ORIGINALNIOT DOKUMENT.A dali znaesh deka mashinata PERPETUUM MOBILE e naj ednostavnata mashina vo mashinstvoto .Ovaa mashina ke ima eden mal del zaguba od proizvedenata ENERGIJA za da moze sama da se hrani no narednata moja prijava ke sleduva koja veke ja imam definitivno razraboteno ili taa naj nova mashina nema da prima Energija od nadvor a ke go obezbeduva svoeto dvizenje i proizvodstvo na Energija znachi konstantno dvizenje bez vlez na nadvoreshna Energija shto za naukata i fizikata e ne vozmozno no za V O J O e vozmozno bidejki realno so site para metri sum ja konstruiral i do sega vo mojot krug na struchni lica ne mozat da ja osporat ili da i najdat nekakov nedostatok.Znachi Naukata od taa oblast ne moze da pomine preku mene shto se izjasnuva deka nema dvizenje bez vlez na nadvoreshna Energija.POZDRAV[DOUBLEPOST=1393700714][/DOUBLEPOST]So ovoj Patent ili so ovaa trkalo ke im se stavi kraj na nuklearnite,atomskite i na drugite golemi proizvoditelni mashini shto proizveduvaat Elektrichna energija so sogorlivi Energensi bidejki site golemi potroshuvachi mozat ovaa mashina da ja napravat vo svojot dvor so ne ogranichen kapacitet i da bide nezavisen za Energija od drug
NA STRANA 10 OD OVOJ GLASNIK

http://www.ippo.gov.mk/docs/xFiles/gazeta/GL-1-2014/GL-1-2014.pdf

Последно уредено:

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
О Војо, колкава моќност може да произведи твојата машина и како планираш со неа да обезбедиш напојување на нешто повеќе од обична светилка? А како ќе обезбедиш напојување за цели градови?

На страна тоа дека ти не прекршуваш никакви закони а и поима немаш од таквите.

Туку ајде, и самиот велиш најдобро. Ќе видиме што ќе се случи баш :D

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Ako ti se zdosadila temata toa e tvoj problem , a jas sam ne si go vikam PERPETUUMMOBILE tuku toa stoi vo kodot pod koj e priznaeno trkaloto a toj megu naroden kod e F03G a poslednata oznaka so 7/10 Tobozni perpetuum mobile ( koji se koristi hidrostatskim pritiskom F03B17/04 ) TOA GO PREPISHAV OD ORIGINALNIOT DOKUMENT.A dali znaesh deka mashinata PERPETUUM MOBILE e naj ednostavnata mashina vo mashinstvoto .Ovaa mashina ke ima eden mal del zaguba od proizvedenata ENERGIJA za da moze sama da se hrani no narednata moja prijava ke sleduva koja veke ja imam definitivno razraboteno ili taa naj nova mashina nema da prima Energija od nadvor a ke go obezbeduva svoeto dvizenje i proizvodstvo na Energija znachi konstantno dvizenje bez vlez na nadvoreshna Energija shto za naukata i fizikata e ne vozmozno no za V O J O e vozmozno bidejki realno so site para metri sum ja konstruiral i do sega vo mojot krug na struchni lica ne mozat da ja osporat ili da i najdat nekakov nedostatok.Znachi Naukata od taa oblast ne moze da pomine preku mene shto se izjasnuva deka nema dvizenje bez vlez na nadvoreshna Energija.POZDRAV[DOUBLEPOST=1393700714][/DOUBLEPOST]So ovoj Patent ili so ovaa trkalo ke im se stavi kraj na nuklearnite,atomskite i na drugite golemi proizvoditelni mashini shto proizveduvaat Elektrichna energija so sogorlivi Energensi bidejki site golemi potroshuvachi mozat ovaa mashina da ja napravat vo svojot dvor so ne ogranichen kapacitet i da bide nezavisen za Energija od drug
NA STRANA 10 OD OVOJ GLASNIK

http://www.ippo.gov.mk/docs/xFiles/gazeta/GL-1-2014/GL-1-2014.pdf
Замарај друг со линкови, мене не ми требаат. Имаш направено „машина“ што врши некоја корисна работа нешто како лост, хидраулична дигалка и слично, но тоа не е perpetuum mobile.

Сигурно ќе биде една од многуте што е регистрирана како патент, а нема никаква примена. :rolleyes:

Не си научник, не си посебен, не ги сруши законите на термодинамиката, науката нема корист од тебе.

Ти си пример за упорен човек, добро додуша си се попалил може ќе падне некоја пара. :icon_lol:

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Замарај друг со линкови, мене не ми требаат. Имаш направено „машина“ што врши некоја корисна работа нешто како лост, хидраулична дигалка и слично, но тоа не е perpetuum mobile.

Сигурно ќе биде една од многуте што е регистрирана како патент, а нема никаква примена. :rolleyes:

Не си научник, не си посебен, не ги сруши законите на термодинамиката, науката нема корист од тебе.

Ти си пример за упорен човек, добро додуша си се попалил може ќе падне некоја пара. :icon_lol:
Dali znaesh deka sve se dvizi vrz baza na lost no prednosta kaj ovaa mashina e konstantno da deluva lostot i togash dvizenjeto se obezbeduva konstantno.Vo nashiot zavod nema da ti dadat tuku taka Patent na neshto ne izdrzano i ne svatlivo tokmu za niv kako eksperti vo taa oblast bidejki edna inovacija trebe da bide svatliva za sekogo shto se bavi so taa materija i togash moze slobodno da pominesh so zakluchok od Zavodot.So ovoj pronajdok ne se rushi nikakov zakon ili se sklopuva po poznatite fizichki zakoni no ima samo eden nedostatok ili problem shto jas sum uspeal da go otstranam i zatoa ima zabuna kaj vas shto meshate pojmovi na rushenje na nekoi zakoni.A za uporen veke da ne pravime muabet a ako zasluzuvam nekoja para ke ja zemam koga mashinata pochne da proizveduva Energija vo dvorot na nekoja fabrika i istata da bide ne zavisna od Energija od nadvor tuku so istata moja mashina shto e vo negoviot dvor da si gi zadovoli svoite potrebi od Energija.:свиркам:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
(51) F 03G 00/00 (73) УШЕВСКИ, Војо

(54) ВОДЕНА ТУРБИНА-ТРКАЛО ПОГОНУВАНО ОД ВОДА СО ПОСЕБНО ИЗВЕДЕНИ КОМОРИ ЗА ПРИЕМ НА ВОДАТА
(57) Посебно изведено водено тркало кое врши прием на водата во горниот дел на ткалото и испуштање на течноста во долниот дел од тркалото се одликува со посебно изведена комора за прием на течноста која овозможува прием на поголема количина на вода и продолжено задржување на истата во текот на цел лак во кој соодветната комора може да соопштува момент. Со тоа се овозможува поефикасно користење на висинска разлика помеѓу горното ниво на прием на водата и долното ниво на испуштање на водата. Механичката енергија која се добива со вака изведеното тркало овозможува користење на истата во индустриски цели и за производство на електрична енергија.

Група

F03G
SPRING, WEIGHT, INERTIA OR LIKE MOTORS;MECHANICAL-POWER PRODUCING DEVICES OR MECHANISMS,NOT OTHERWISE PROVIDED FOR OR USING ENERGY SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
(arrangements in connection with power supply in vehicles from force of nature B60K
16/00; electric propulsion with power supply in vehicles from force of nature B60L 8/00)

Честитки Војо, успешно пронајде машина за конвертирање на енергијата на водата (Кинетичка. Или потенцијална. Најверојатно и двете. Немам намера да навлегувам во детаљите) во друг вид енергија. А.К.А. воденица.

Последно уредено:
Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
(51) F 03G 00/00 (73) УШЕВСКИ, Војо

(54) ВОДЕНА ТУРБИНА-ТРКАЛО ПОГОНУВАНО ОД ВОДА СО ПОСЕБНО ИЗВЕДЕНИ КОМОРИ ЗА ПРИЕМ НА ВОДАТА
(57) Посебно изведено водено тркало кое врши прием на водата во горниот дел на ткалото и испуштање на течноста во долниот дел од тркалото се одликува со посебно изведена комора за прием на течноста која овозможува прием на поголема количина на вода и продолжено задржување на истата во текот на цел лак во кој соодветната комора може да соопштува момент. Со тоа се овозможува поефикасно користење на висинска разлика помеѓу горното ниво на прием на водата и долното ниво на испуштање на водата. Механичката енергија која се добива со вака изведеното тркало овозможува користење на истата во индустриски цели и за производство на електрична енергија.

Група

F03G
SPRING, WEIGHT, INERTIA OR LIKE MOTORS;MECHANICAL-POWER PRODUCING DEVICES OR MECHANISMS,NOT OTHERWISE PROVIDED FOR OR USING ENERGY SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
(arrangements in connection with power supply in vehicles from force of nature B60K
16/00; electric propulsion with power supply in vehicles from force of nature B60L 8/00)

Честитки Војо, успешно пронајде машина за конвертирање на енергијата на водата (Кинетичка. Или потенцијална. Најверојатно и двете. Немам намера да навлегувам во детаљите) во друг вид енергија. А.К.А. воденица.
Imash greshka vo kodot ili eve go naslovot na originalot,citiram
F03G MOTORI S OPRUGOM,UTEGOM,INERCIJSKI MOTORI ILI SLICHNO;NAPRAVE ILI MEHANIZMI ZA PROIZVODNJU MEHANICHKOG RADA KOJI NISU SPOMENUTI NA DRUGOM MJESTU ILI KOJI SE KORISTE IZVORIMA ENERGIJE KOJI NISU SPOMENUTI NA DRUGOM MJESTU toa e glavniot naslov a toa ti shto go prikaza prodolzuva no so sitni bukvi no na kraj ne se spomnuva deka toa e Vodenica tuku toa e tvoja konstatacija ili objavi ja celata strana na kodot i da vidish deka nikade ne se spomnuva deka e toa vodenica.Ili ako e Vodenica nema da izdadat Patent bidejki nejziniot princip na rabota e poznat no mnogu se razlikuva od mojot.POZDRAV
Plus vo reshenieto shto go imam jas od zavodot kodot eF03G a nee kako shto e objaveno na internet bidejki so toa moze bi sakaat da me zashtitat no neznam so sigurnost zoshto go pushtile toj kod F03G00/00 no koga idam tamo ke gi prasham.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom